20-03-2024, 10:39
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
|
|
היה עדיף במנדט הבריטי; חילוני גרוע ממוות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סיון 2021 שמתחילה ב "הרב הראשי יצחק יוסף: "אם יכריחו חרדים להתגייס - נעזוב לחו"ל""
https://www.davar1.co.il/497672/
הנרטיב מאוד קיצוני, אך ההתייחסות העקרונית אינה נחלתם של קיצונים בלבד.
- אף אחד במגזר החרדי לא מאמין שייתכן קיום של חיים חרדיים בצבא.
- ברמה ההלכתית העקרונית יש לשבת שבעה על קרוב שהמיר את דתו בדיוק אמו שיושבים שבעה על מי שנשפטר - אין באמור בכדי לכלול את מרבית המקרים של "יוצאי הציבור החרדי", אך האמור משליך על היחס לניתוק מחיים רוחניים.
- מחר הנעצוצים הללו או דומיהם על מלוא השחץ והבוז שהם מפגינים ימצאו עצמם מפקדים על צעירים שחושבים בערך כמו הרב פרידמן - בתוך כמה זמן יתרחש הפיצוץ?!
- גם אם אני חלוק על הרב פרידמן (בנוגע לניואנסים - לא הייתי קורה לאנשים תת תרבות לא משווה לרוצחי האיסלאם ולא מעדיף מוות איסלאמי על פני הליכה לצבא) לעולם לא הייתי שולח את ילדיי לצבא. הסיכון הרוחני הודאי שמגלם גם סיכון נפשי, היו גורמים לכך שהייתי עושה הכל כדי שילדי לא יגיעו לשם.
כל חרדי מהמיינסטרים יראה בגזירת גיוס כוללנית איום קיומי שיחייב צעדים דרסטיים הכוללים את הברחת בני הנוער מהארץ. ומי שחושב שזה לא משנה לו צריך לקחת בחשבון - - עשרות אלפי הבנות שמועסקות כיום בהייטק.
- עשרות אלפי גברים חרדים שכן מועסקים, אנשי עסקים רבים שצברו הון לא מועט וכו' -
- והכי חשוב - מי שמספק 99% משירותי הדת בארץ הם החרדים. ל85% מהעם שירותי דת אלו חשובים ביותר.
- קרע עצום בעם ושינוי דמותה הערכית והמדינת של מדינת ישראל באופן בלתי הפיך.
- שלילת הלגיטימציה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי!
לדעתי אין כל סיכוי להסכמה של ההנהגה החרדית באשר היא לגיוס המוני לצבא, והסיכוי לפיתרון נעוץ בהקמת מסגרות שריות אלטרנטיביות בלבד!
להלן ציטוטים נבחרים (שני הצדדים התנהלו ללא כפפות ובאופן שממחיש לחלוטין את ההתנגשות. הצד החילוני הגיע ללא כיפה ולא ניסה לכבד אפילו באופן מינמלי, אף התריס בתובעניות וללא הרף. הרב פרידמן מצידו הקצין את המסר ולא חסך משבט לשונו - תת תרבות, מוות, פשע, איסלאם, פקיסטן - יש שם הכל....):
"אגיד לכם משהו", משיב הרב פרידמן, "אתם תופתעו מזה אבל יש לי 5 בנות ו-3 בנים וכ-30 נכדים ונינים, אם היו שואלים אותי מה אתה מעדיף, שערבים יהרגו אותם או שיהיו חילונים, אני מעדיף את האופציה הראשונה. זה משהו גרוע יותר מהמוות. אין פתרון. אנחנו לא רוצים אוכל כשר, שבת וכו'. ההימצאות בצבא כזה חילוני יותר חמור אצלנו משבת וכשרות וכל הדברים, טוב להיות חזירים מאשר להיות במקום עם חילונים. אין שום פתרון".
"למה זה יותר גרוע?" שואלים בתגובה הפעילים.
"החילונים אצלנו זה תת תרבות", משיב הרב פרידמן, "זה הפיגור הכי גדול, זה פשע, אצלנו יותר גרוע מהמוות. לא הקמנו את המדינה, (בן גוריון י.פ) ידע שהחרדים לא ישתתפו אתו בביטחוני, היה לנו עדיף להשאר במנדט הבריטי, ולא מדינה".
"אם הייתם גרים בפקיסטן", מנסה הרב פרידמן להבהיר את עמדתו, "שם יש מלחמות עם הודו, וכל מי שהיה הולך לצבא של הודו היה הופך למוסלמי אדוק, הייתם שולחים את הבנים שלכם לצבא?"
"זו השוואה?" תוהים נציגי אחים לנשק, "אם הצבא הפקיסטני היה מאפשר ליהודים לשמור על דתם זה היה יכול להיות שיהודי משרת בצבא הפקיסטני".
"אנחנו אומרים זה לא מאפשר", קובע הרב פרידמן.
"ואם זו יחידה נפרדת?" מקשים האחים לנשק.
"אנחנו לא מעוניינים בזה, לא מאמינים להם, אין כזה דבר יחידה נפרדת. האווירה תחדור זה סתם סיפורים". - כאן קבור הכלב....
נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 20-03-2024 בשעה 10:56.
|