11-03-2024, 10:29
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "בג"ץ יקיים דיון ראשון בעתירות לחייב גיוס תלמידי ישיבות"
עוד מחשבות על הציבור החרדי.
בפוסט אחר שלך אתה מכנה את השמאל כסרטן, בסאב-קונטקסט אתה דורש את הוצאתם מן המחנה.
אני חושב על הציבור החרדי.
מתחילת המלחמה הציבור החרדי מתנהג כמי שאין המלחמה ממש נוגעת אליו.
מיטיב לתאר זאת, פעם אחר פעם, השר גולדקנופף, שמבהיר שהמלחמה לחלוטין לא קשורה אליכם.
ראשית כמובן הסירוב המוחלט לקחת כל חלק בשירות הצבאי, את החרדות, הסכנות ההפרעה לחיים התקינים אתם משאירים לנו.
שנית, היחס לכלכלה, לא משנה מה גודל המשבר הכלכלי הניצב בפנינו, ההנהגה החרדית מבהירה שלה אין שום כוונה להכנס מתחת לאלונקה הכלכלית. הייתי מצפה שהציבור שמאמין שזכותו להשתמט מהלחימה והתרומה הצבאית, יגיד בקול אנחנו לא יכולים להתגייס אנחנו מבינים שנאלץ לרדת ברמת החיים.
אבל לא, שום דבר. תוספות התקציב חייבות להמשיך לזרום כאילו כלום לא קרה בשמחת התורה האחרון.
בעוד בתוך החברה הישראלית לא ברור לאנשים איך אפשר לחגוג את פורים, כי התחושה היא שבאוויר אין מספיק חמצן בשביל לחגוג בציבור החרדי כאילו כלום.
ועכשיו הקמפיין המגדיר את החרדים כבני לוי, רובו לדעתי בא לענות לתהיות בתוך המחנה, (כי נער חרדי הגון בן 17 יודע שהמקום הנכון ביותר לו עכשיו הוא להתכונן ללחימה כדי להגן על החיים של משפחתו).
האמירה החצופה של ההנהגה החרדית לציבור הכללית היא כזאת:
- לנו יש מערכת חינוך משלנו שאתם חייבים לממן ואין לכם שום זכות להתערב בה.
- אנחנו דורשים הגדלת תקניים והעדפה מתקנת בקבלה למשרות ציבוריות, כי לעבוד אנחנו לא רוצים אבל על הג'ובים אנחנו מתעקשים. https://www.ynet.co.il/articles/0,7...4741743,00.html
- אנחנו לעולם לא נלך לצבא, אנחנו יודעים שחלק לא קטן מהבחורים הם לא באמת תלמידי חכמים אבל תמיד נמצא תירוצים למה הם לא יכולים ללכת לצבא.
- אנחנו דורשים שהמרחב הציבורי ימלא אחר ערכי תורת ישראל (סגירת עסקים בשבת, איסור מכירת חמץ בפסח) כל דרישה הפוכה של הציבור החילוני (עזרת ישראל בכותל המערבי) היא חוצפה.
- ראוי שהציבור כולו ייפגע אם הדבר פוגע באמונתנו ע"ע עבודות תשתית בשבת.
וזה רק קצה הקרחון, כמו שהמלחמה מגלה את הצורך של השמאל בישראל להשתנות. (חבר טוב, שהיה פעיל מאוד באחים לנשק, לוחם בשייטת 13 ניהל איתי לפני אוקטובר דיונים ארוכים על החובה שלי להפסיק להתנדב למילואים. ב 9.10 פגשתי אותו באורים, סיכן את חייו ונלחם לכל אורך המלחמה. ובהתכתבות האחרונה כתב לי שאחים לנשק הם ארגון לא רלוונטי) כך החרדים יהיו חייבים להשתנות
בינתיים אתם נמצים מחוץ למחנה!
והאמת היא שזה לא הציבור זאת ההנהגה, הנהגה מושחתת (כמה דירות יש לשר גולנדקופף, איך נראים החיים של אלו השולטים במערכת החינוך הפרטית)
הציבור החרדי היה שמח להיות חלק מהישראליות, בעלי השליטה בעולם הפדואלי שלכם מנסים לעצור זאת, בעזרת השם ייכשלו.
נערך לאחרונה ע"י eshely77 בתאריך 11-03-2024 בשעה 10:31.
|