31-12-2023, 21:30
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
|
|
דובר צה"ל מדיניות האש מותאמת כל הזמן, גם כדי לצמצם פגיעה באזרחים בעזה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "ברקת: האירנים משחקים שחמט וקבינט המלחמה משחק שש בש, אתם תקועים ב-6/10."
בבוקר הכחיש בערב מודה במקצת. הרמטכ"ל: הוראות הפתיחה באש נועדו לשמור עלינו.צה"ל משחרר חטיבות. האמת העצובה היא שהרמטכ"ל שכלל לא טורח להגיע לישיבות הקבינט והממשלה - בשביל זה יש את הדובר טולידאנו - שם קצוץ על הדרג המדיני.
יש לו מעט כבוד לגלנט גנץ ואייזנקוט שהיו מפקדיו וזהו! סיכום עמדתו (המודגש בשחור נאמר על ידו).
- אני מפקד הצבא
- אני אשפוט חיילים
- אני אקבע את הקוד האתי.
- אני אקבע מתי תסתיים המלחמה.
- אני אקבע את מטרותיה.
- אני אקבע את הצורך באופק מדיני אף אנהל את המו"מ במחשכים עם ברנע ותומר בר ורא"ש אמ"ן (השקרן המדומיין).
- אני אחליט שלא לטפל בציר פילדלפי. (מבטיח את ההשקעה בפרמיטר הביטחוני לעשורים הבאים - ע"ע החברה החלומית של עמירם לוין - ממש גאון פיננסי הלוא כן?!). מסייג שמסתמן שאין לכך רוב בקבינט המצומצם (ציר "השלום") תמיד ניתן לטפל בפריח ולהזיז את הציר צפונה.
ולנו כאזרחים לא נותר אלא להפנות אליו את האצבע המאמשימה -- אתה וחבר מרעיך לפיקוד אחראים לכשל (מידרתם את רה"מ וכנראה גם את השר הממונה).
- אתה מכשיל ומנטרל את החיילים
- אתה מאפשר לטייסים להתחמק מחובתם.
- אתה עוקף את הדרג המדיני ומקבל החלטות שלא בסמכות!
אנו על פרשת דרכים ונראה שאחרי עבודה מאומצת של כמעט שלשה חודשים ומחירים קשים מאוד ששולמו הקונספציה חוזרת והפיקוד השמאלני חוזר לסורו וממסמס את ההישגים רגע לפני הכרעה אפשרית!
חמאס מבחינתו ממתין לרגע האחרן - ברור שהוא צריך עסקה ואף יגיע אליה. הבכירים במעמקי האדמה חיים על זמן שאול. 65 מיליון! קבצים שלמידע ומפרקים להם דלת אחרי דלת. (זה קרוב מאוד - גם לפי פירסומים וגם לפי התגובות של חמאס שמתחיל להתגמש - מבקש חודש של הפסקה - אסור להסכים לכך אלא אם כן נקבל את כולם!).
לא נוכל לסרב לעיסקה הגיונית וברור שהיא תכלול הפסקת אש בת עשרות ימים- חמאס טעו פעם אחת!
אנחנו חיים על זמן מוגבל ובזמן זה יש לייצר מקסימום הישגים בשטח במקסימום כח ועוצמה. היא לא מופעלת! צה"ל ירד מהילוך חמישי להילוך שני בקושי. ציר פילדלפי לא מטופל.
שוב מדברים על שמירת ערכים המנעות מפגיעה בבלתי מעורבים וכל ה"וקסנריזם".
היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו?!
נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 31-12-2023 בשעה 21:41.
|