|
05-07-2020, 13:11
|
|
|
חבר מתאריך: 18.02.18
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
אבל אם אתה רוצה להרוויח (משמע - לא להיתקע בעבודות IT או QA בשכר נמוך עם המון תחרות), קורס מבוא לא יעשה את העבודה.
כדי להגיע לעבודות היותר משתלמות - צריך תואר ראשון או נסיון. אז מי שמתחיל בלי תואר, נשאר "תקוע" הרבה זמן, או עובר למשרת סטודנט ומתחיל ללמוד במקביל.
"גאון-על" שמכיר הכל זאת דרישה לתחומים מאוד מסויימים בתחום, אבל לא לרובם.
אם אתה נהנה מארדואינו - אז זה עולם שלם ומאוד מעניין. אבל הבסיס - לא שונה ממה שעשית בארדואינו.
אגב - באיזה שפה תכנתת בארדואינו?
אם אתה אוהב את זה - תמשיך עד שתגיע לרמה סבירה לדעתך, ואז תנסה למצוא משרה (ועדיף - משרת סטודנט, של יומיים בשבוע וללמוד במקביל תואר). דווקא במשרות סטודנט יש לך סיכוי גבוה שיתנו לך את המטלות הכי מעניינות,
אבל כמעט בכל מקום שתגיע אליו - ידרשו ממך להבין לבד מה צריך לעשות ואיך.
אם אין לך 4 יחידות זאת באמת בעיה. אני הייתי ממליץ בכל זאת לנסות ללמוד לבד ולהיכנס לתחום שאתה אוהב (מקסימום תעשה QA לEMBEDDED ותגיע עם יתרון על אחרים)
אם יש לך - תשקול ללמוד במקום עם דרישות-סף פחות גבוהות, כמו בראודה או האוניברסיטה הפתוחה. בשנים האחרונות הביקוש זינק וסטודנטים משם נהיו מאוד מבוקשים.
|
אהלן תודה רבה לך על התשובה. בקשר לאיזה שפה תכננתי בארדואינו אני פשוט השתמשתי בIDE הרגיל של החברה שלהם, ממה שהבנתי אבל זה אמור להיות C++ אבל קצת יותר מפושט כי בArduino יש פשוט חלק אחד של Setup ואחד של Loop וזהו זה בגדול כל הקוד שיש ברכיב.
בקשר לתואר אני לצערי לא בן אדם שנולד עם ראש מתמטי ואני יודע שזה לא משהו שאי אפשר לשפר אבל כרגע לזמן הקרוב בחיי (משהו שגם יכול להשתנות אני משער) אני פחות רואה את עצמי עם המוטיבציה לשפר בגרויות ולהתעסק בלימוד מחדש של מתמטיקה. בגלל זה חשבתי יותר ללכת לכיוון של IT, אני גם לא בדיוק מחפש עכשיו להיות איזה מפתח ראשי או מנהל. השאיפות שלי הן יותר להתפרנס אחרי הצבא הכי נורמלי שאפשר בתקווה שגם תוך כדי אוכל להתעסק במשהו שאני ארגיש שגורם לי קצת להפעיל את הראש ונותן סיפוק כמה שאפשר. תודה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שימי
אני משוחד, אבל תחום ה IT (בהנחה שאנחנו מדברים על עבודות שהטייטל שלהן הוא "IT Manager" או "System Administrator"), נהיה די "משעמם" ונראה לי שברוב המקומות המשכורות בו יחסית לא גבוהות. בישראל, לרוב, זה אכן משחקים ב Active Directory (אם הוא עדיין On-prem ולא עברו ל Azure AD), ואם זכית אז אולי יש ברשת שלך קצת יותר מ VLAN-ים, כאשר כמעט כל דבר אחר כבר מוציאים לאיזה שירות SaaS... לדעתי, השוק החם יותר (שלמזלי התחלתי בו עוד לפני שהאתר הזה קם...) - הוא לינוקס - והיום כולם מחפשים אנשי DevOps, שזה שילוב שכזה בין IT/System לתכנות (ויש שיגידו - לפחות אני אומר זאת - גם לארכיטקטורה ותכנון מערכת), או במילים אחרות - אוטומציה של תהליכי IT ופיתוח (שאתה עושה) - לדאוג שתוכנה תיבנה (תתקמפל), שיוקם עבורה שרת (או container, שזה משהו שהשוק הולך אליו חזק עם... או לפעמים, בלי... הצדקה), שהיא תותקן עליו, תיבדק, ושאם הבדיקות עוברות, תעלה אוטומטית לשימוש חלק או כל המשתמשים (ואם חלק, אז לאחר מכן, לכל המשתמשים, אחרי שקבוצת הניסוי הקטנה יותר גם עברה בהצלחה). הצרה בשוק הזה, היא שלמצוא איש DevOps טוב זה קשה למדי... ובהרבה מקרים זה המקום שבו חברה מצליחה או נכשלת בלהתקדם מהר בפיתוח ובמיעוט תקלות ב production - ולפיכך - איש DevOps טוב שווה את משקלו בזהב... אבל זה גם עניין של אופי (דרושה מוטיבציה לדעתי)/ראש, זה בעיני לא משהו שאפשר ללמוד בקורס... בקורסים מלמדים להשתמש בכלים, אבל לכל כלי אפשר לעשות abuse... דעתי האישית...
|
תודה על התשובה דבר ראשון, דבר שני רק כדי להבהיר נקודה לשאר האנשים פה אני לא טיפוס שמחפש להיות הייטקיסט גדול ולעשות משכורות בשמיים, פשוט מאוד התחום הזה הרבה יותר מעניין אותי מכל דבר אחר בעיני, כל עוד אני אוכל לחיות חיים נורמליים ולהתפרנס מבלי להיות בלחץ כלכלי אז מבחינתי זה מספיק. אפשר לדעת מה דעתך על תחום הרשתות אולי? או שזה גם נכנס לאותו תחום של sys manager ואיש סיסטם. לדוגמה מישהו שעובד באיזה חברת אינטנרט או בסגנון ואחראי על תחום VoiP בחברה למשל. תודה רבה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yishain11
"ממה שהבנתי בגדול, אלא אם כן עושים תואר בתחום חשמל/תוכנה/מדעי מחשב אז מאוד קשה להיכנס לתחום מבלי להיות איזה גאון על שכבר מגיל 13 מתכנת." ממש לא נכון. אני עובד בתחום, לא עשיתי תואר חשמל/תוכנה/מדמ"ח והפעם הראשונה שתכנתתי הייתה באוניברסיטה בגיל 25. בגדול, אתה תמיד יכול ללכת לתחום של פיתוח ווב/מוביל, שזה תחומים שכן דורשים חשיבה מופשטת ושיטתית, אבל לאו דווקא מתמטית באופיה. מה שכן, תביא בחשבון שזה נטו תוכנה ולא חומרה. לגבי השאלה של הקורסים - זו שאלה של כמה אתה אוהב את התחום וכמה אתה יכול ללמוד לבד. מבחינת תוכנה, כולל אמבדד, יש את כל המידע בקורסים אונליין שהם בחינם או במחיר דו ספרתי של שקלים, כך שאם אתה יכול לשבת וללמוד לבד חבל להוציא עשרות אלפי שקלים על קורס. מצד שני, הכל שאלה של כמה אתה מחוייב לתחום. אם אתה אוהב את התחום ומוכשר בו, אין לי ספק שתוכל למצוא עבודה. יש הרבה ביקוש לרוב משרות ההייטק בשוק - DEVOPS, IT, SYS MANGAER, LINUX DEV ודומיהם, כך שאם יש לך את הידע אין סיבה שלא תצליח.
|
תודה רבה על התשובה קודם כל. דבר שני עכשיו קצת סקרנת אותי בקשר לפיתוח ווב חחחחח. תמיד ידעתי שלמשרות מהנדס תוכנה וכו מן הסתם קיימת דרישה לתואר כי צריך לדעת איך לפתח אלגוריתמים, data structures וכו שזה דבר שנראלי מן הסתם כמו שאתה אומר פחות אולי רלוונטים לפיתוח ווב.
אני חשבתי אבל שגם לתחום הזה יש דרישה בתואר, ממה שראיתי ברוב משרות העבודה הדרישה הראשונה בדר"כ זה תואר ואם לא תואר אז ניסיון של 5+ 7+ שנים ב10 כלים שונים. אפשר לשאול איך נכנסת לתחום? כי ממה שראיתי תכנות זה לא פשוט לדעת שפה אחת וזהו, צריך לדעת הרבה דברים מסביב, לדעת לא רק javascript אלא גם Angular וכו. תודה
|
|