28-05-2019, 22:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.07.14
|
|
יומן בניה M4A4 Sherman VC Firefly בהוצאת Halinski
שלום לכולם
יצאתי להפסקה "קטנה" של חמש שנים. אבל פעם בונה דגמי נייר - תמיד בונה דגמי נייר
אני חוזר לבנות לא בקצב כזה כמו של פעם, אבל בנחישות והתמדה.
והדגם שבחרתי הוא השיא ב"קריירת הבניה" שלי
טנק בינוני אמריקאי M4A4 Sherman VC Firefly
מי שרוצה לקרוא על הטנק מוזמן להקליק כאן
הדגם מבית הלינסקי ומי שמכיר את הדגמים של החברה הזאת, יודע שמדובר בדגמים מפורטים ומדוייקים בתכנון.
לדעתי האישית ולפי יומני בניה אחרים של הדגם - זה דגם מאוד מדויק ומאוד מורכב לבניה.
להערכתי, זה הדגם הכי מורכב ברק"מ שיצא עד עכשיו עם בערך 10000+ חלקים ותכנון מצוין:
הכל מחושב לפי קנה מידה מדויקים, אפילו העובי של שריון בתובה ובצריח. התכנון ברמה יוצאת דופן בהתחשבות רבה במי שיבנה אותו ורואים את זה בכל רכיב שמרכיבים ואתם תיראו בעצמכם גם בהמשך.
להזכירכם, הFAMO שבניתי כלל בסביבות 7400 חלקים.
ספר הפריסות בעובי סנטימטר אחד מכיל בסביבות 60 דפים של B3
כמובן שמפורט כל דבר אפשרי בקנה מידה 1:25, כולל בית מנוע והמנוע, פנים התובה והצריח, שרשראות וכו'
לדעתי, בדגם הזה נכללים מספר דגמים - המנוע זה דגם בפני עצמו ויצירת אומנות, הצריח עם כל המורכבות בניה של משטחים עקומים, התובה עצמה עם כל הפירוט ומערכת בוגים (עובדת!!!) וכמובן שרשראות הזחלים המורכבים מחוליות נפרדות.
בתמונה הבא אספתי את רוב הציוד והחומרים שאתם אני אעבוד על הדגם. כמובן שלזה יתווסף קרטון בכל מיני עוביים.
ולגבי גדלים: בגלל מורכבות הדגם ושמירה על קנה מידה מקורי, לא מספיק להשתמש רק בשני סוגי קרטון חצי ומילימטר אחד. נדרש קרטון בעובי 0.2, 0.4, 0.5, 0.7, 1.0, 1.2, 1.5, 1.7.
אותו דבר עם חוט תיל בשביל כל מיני תוספות. צריך מלא גדלים של קטרים. לכן בדגם הזה החלטתי לנסות שיטה חדשה ואספתי מלא גלילים של חוט בדיל בכל מיני קטרים.
אני מקווה שיהיה יותר קל לעבוד איתם בגלל הגמישות גם בקטרים גדולים ובגלל קלות הצביע.
הבניה תיקח הרבה זמן, גם בגלל מורכבות הדגם וגם בגלל זמן שוטף מועט שאמצא לבניה
אני אשתדל לעדכן באופן שבועי על התקדמות, אבל לא מבטיח
נערך לאחרונה ע"י urison בתאריך 29-05-2019 בשעה 14:43.
|