31-10-2015, 19:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
שאלה קשה, ומוכרת.
אני מכיר מקרוב שלושה מקרים, שמטים את הכף לכיוון הלימודים בתחום בו את מוכשרת ושאליו יש לך תשוקה: אבא שלי (ד"ר לפיזיקה), אמא שלי (ד"ר לביולוגיה) והחותנת שלי (פרופ' למשפטים), ובנוסף המלצות כלליות מעוד 3 קרובי משפחה שהם פרופסורים.
שלושתם המליצו לי ללכת על התחום שאני אוהב ומוכשר בו, ואמרו שאם אתה באמת טוב במשהו, גם אם זה תחום שאין בו הרבה עבודה, אתה תמצא מה לעשות עם זה.
מצד שני, אי אפשר להתעלם מההערה של MEAC. בעיני לא חובה להסתכל על התואר כעל הדרך למשכורת שמנה, אלא כעל משהו שפותח לפניך עולם חדש, וחושף אותך לדברים חדשים. "ללמוד".
אם באמת תעשי תואר ראשון או אפילו שני, בתחום מדעי שלא תעבדי בו - זה בהכרח יתפרש אצלך כבזבוז כסף וזמן?
מתי בחיים יצא לך לשבת כמה שנים טובות וללמוד תחום שאת ממש אוהבת?
בעיני, היי טק תמיד יהיה שם, ותמיד אפשר לעשות איזו תעודה בתחום ולהיכנס. ללמוד תואר ראשון/שני בביולוגיה כנראה שלא יהיה זמן בהמשך החיים.
וכמו שהמליצו לי הקרובים שלי - אולי באמת בכל זאת את תהיי ה1% שכן מוצא בזה עבודה?
החותנת שלי אמרה לי פעם שאין תחליף לתשוקה לתחום, ומי שהתחום באמת בוער בדמו, יימצא לעצמו גם פרנסה (והיא אומרת את זה כמישהי שהתחילה ללמוד לתואר שני בגיל 34).
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 31-10-2015 בשעה 19:29.
|