21-04-2010, 22:19
|
|
|
חבר מתאריך: 05.09.06
|
|
שלום לך חברת הכנסת יחימוביץ'
ראשית, אני מעוניין לציין שאני מאוד מתפעל מפעילותך הרבה בתחום הסוציו-אקונומי בישראל. כמו שנאמר כאן בפורום, גם אני לא מזדהה עם דעותיך בנושאים מדיניים, אך אני מוצא את הצעות החוק שלך והמחאות שלך בנושאים סוציו-אקונומיים צודקים וטובים.
במסגרת היותי בתנועת "הנוער העובד והלומד" פעלתי גם אני כנגד הרפורמה במנהל מקרקעי ישראל, ומשהיא עברה בכנסת, הרגשתי שזה כבר אבוד. אך אני שמח לראות, מגלישה באתרך, שאת עדיין פועלת על מנת לעצור את הרפורמה שאושרה.
1. בתור נער במדינת ישראל, אשר נמצא לקראת סיום התיכון ולפני גיוס, אני מוטרד מהעניין הכספי שטמון בשירות הצבאי. כידוע, השכר לחיילים סדירים הוא נמוך בצורה קיצונית. אמנם יש רבים המתנגדים לכך, אך ברצוני לדעת מהי דעתך לגבי העלאת שכר לחיילים סדירים למינימום או העלאת השכר באופן כללי.
2. כיצד לדעתך, ניתן לשפר את מצב החינוך בבתי הספר? וכוונתי כאן, היא לאו דווקא לשיפור בציונים ובהישגים בתחומי הלימוד, אלא שיפור בנושא החינוכי. שבית ספר יהפוך מבית חרשות לציונים, ומקום אליו מגיעים בכדי ללמוד בלבד, למקום אשר מחנך את תלמידיו בפועל, ולא רק בתאוריה (כפי שקורה היום).
3. מהי דעתך לגבי הפסיכומטרי בישראל? האם הוא באמת נחוץ? האם אין זה סה"כ דרך לעשוק באלפי שקלים הורים לתלמידי תיכון וחיילים משוחררים כאשר בידם חסכונות מועטים?
4. שירות לאומי לכל.
ברצוני לשאול אותך לגבי דעתך על שירות לאומי לכל אזרחי המדינה (ערבים, יהודים, דרוזים, נוצרים וכו'). הערבים כיום אינם מגוייסים או מתגייסים לצה"ל, אך במקביל אינם מביעים עניין בביצוע שירות לאומי האורך כשנה.
מה דעתך בנושא? האם את מתכוונת לקדם חקיקה בנושא או לתמוך באחת (במידה ותהיה) אשר תחייב את כל אזרחי המדינה לבצע שירות עבור המדינה (לאומי או צבאי בהתאם למגזר ולרצון)?
5. האם נראה אותך בצעדת האחד במאי, שתתקים ב-2 למאי, בתל אביב עם תנועת הנוער העובד והלומד?
תודה רבה
אלון מרדכי
|