29-11-2015, 11:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.11
הודעות: 9,931
|
|
1. לא יודע מי זאת איין ראנד, למרות שהיא נשמעת מעניינת...
2. אם אתה רוצה להביא טיעונים, אני מציע שהם יהיו מתחום הכלכלה, ולא מתחום הספרות...
3. "שוק חופשי" כקונספט מנוגד לקונספט של "רגולציה". רגולציה זה משהו אצל אנשים שמאמינים באטטיזם, ובכלכלה מנוהלת. העקרון היסודי של "שוק חופשי" הוא לסייה פייר (let them play בתרגום עילג). כלומר, האמונה שהשוק עצמו מסדיר את עצמו הכי טוב בלי התערבות חיצונית. (ועוד איזה משהו על יד נעלמה...)
ברור שיש מקרים שזה לא נכון (ביחוד בכלכלות קטנות כמו ישראל), ונדרשת התערבות ממשלתית לטובת תחרות, אבל זה היוצא מן הכלל, שעדיף להיקלע אליו כמה שפחות.
4. רוב הבעיות במשק הישראלי הן בגלל רגולציה, כמעט כל המונופולים, הקרטלים, עיוותי השוק, מחירי המזון, והדיור... אין לי סבלנות להכנס לעומק אולי שרוקי יבוא ויחנך אותך...
5. רק לגבי הדיור \ קרקעות...
אם תפריט את כל הקרקעות באזורים שאתה רוצה שיבנו בהם, הרגולציה היחידה שתצטרך להתעסק בה תהיה להגביל, כמה לבנות ואיפה. והפעילות הציבורית היחידה שהממשלה תצטרך לעשות תהיה לבנות תשתיות (תחבורה, תחבורה ציבורית, בתי ספר, וכו'), וגם חלק ניכר מהקמת התשתיות אפשר להפריט. ואז הפלא ופלא, יוזמה פרטית, והיצא וביקוש יחסלו את משבר הדיור.
6. לגבי השאר נקווה שיבוא שרוקי ויחנך אותך...
--
עוד איזה קונטקסט... כי הגולשים שנשארו פה מכירים את העמדות אחד של השני, ואתה לא כל כך... אז אולי זה יעזור לך להבין את ההקשר של מה שכתבתי...
אני מאמין בליברליזם, גם ברמה החברתית, וגם מבחינה כלכלית. אני מאמין שהכי טוב שאפשר לעשות זה לתת לאנשים את היכולת והאחריות לנהל את החיים שלהם בעצמם.
זה אומר לצמצם בצורה דרסטית את תפקידיה של המדינה למה שנחוץ ואי אפשר בלעדיו, ומה שנוח לארגן ברמה הלאומית. מה שמצמצם את תפקידיה של המדינה באידיאל לשמירת החוק הפלילי, קיום בתי משפט אזרחיים, אחזקת צבא ומשטרה, ומימון של שרותים ציבוריים (חינוך, בריאות וכד'). וחוץ מזה את כל שאר הדברים שהמדינה לקחה על עצמה לדעתי צריך ליטול ממנה.
נערך לאחרונה ע"י Benjamin Willard בתאריך 29-11-2015 בשעה 11:18.
|