06-11-2015, 11:50
|
|
|
חבר מתאריך: 16.07.14
הודעות: 402
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Benjamin Willard
יש גם את העניין של ההתקדמות ביכולות ה ABMs למינהם, מול היכולת המוגבלת להתמודד עם טיל שיוט שיכול לרדת לגובה נמוך מאוד... אז כל זה מאוד רלוונטי ומעניין גם לארהב.
ונראה לי, שלנו לפחות, עדיף להתמקד בטילים שיכולים להיות משוגרים מסיילו ממוגן, כך שיוכלו להוות אלטרנטיבה לחיל האוויר.
ויש את האלמנט הנוסף של קידום האינטימיות ביחסים בין המדינות, שנובעת כשמדינות מפתחות ומייצרות ביחד נשק אסטרטגי.
|
אכן הצרכים של ישראל וארה"ב שונים בתחום. ישראל נמצאת באזור הקרב, ארה"ב באה לאזור. ולכן הצורך בטיל משוגר קרקעית כמעט ולא קיים לאמריקאים, אבל מהותי לישראל. האמריקאים אומנם השתמשו ב-ATACMS בעירק/אפגניסטן, אך זה היה לא מעט מסיבות מלאי/בדיקת יכולת. כעת התוכנית בכלל בוטלה, מלאים לא יחודשו והתחליף לא מתוקצב. הבעיה העיקרית שלאמריקאים אסור לפתח כאלו טילים בגלל אמנת ה-INF. בגלל האמנה והרצון לפייס את צפון קוריאה, ארה"ב סירבה לעזור לדרום קוריאה (הוסכם כי ארה"ב לא תתנגד), והיא פיתחה עצמאית את Hyunmoo-2 הבליסטי, ואת Hyunmoo-3 המשייט לטווח של 1,500 ק"מ. הטילים ניתנים לירי מקרקע, ספינות וצוללות.
לדעתי האמנה בדרך לביטול בגלל שרוסיה מתעלמת ממנה/עוקפת אותה, סין בנתה ארסנל מפלצתי ללא מענה באוקיינוס השקט, מדינות נאט"ו המזרחיות לוחצות למענה מול איסקנדר ועוד. אם האמנה אכן תבוטל, ולארה"ב יהיה נשיא יותר ביטחוניסט אזי יש סיכוי סביר לפיתוח. אך בתור שותף אני רואה את יפן ולא ישראל. יפן תוכל לממן, ישראל לא, ותקציבים זה נושא כאוב בפנטגון. נשיא רפובליקני אולי יסכים כהצעתך לקידום היחסים, אבל שותף לנשק אסטרטגי זה משהו ברמה של בריטניה, ואנחנו לא שם.
אני לא בטוח שכנים מחופרים הם פתרון טוב כפלטפורמת שיגור, אבל ישראל קטנה ומשגרים ניידים/מסילתיים יהיה קשה להחביא ולנייד בתנאי מלחמה, אזי הם כנראה כן מתאימים לנו. נושא ההגנ"א גם זוכה להתייחסות, אומנם בנושא ה-S-300/400 כולם מסתכלים על הטווח, אבל אחד מהשיפורים הוא גובה יירוט מינימלי של 5-10 מטר. הטיל "נזרק" לגובה של מעל 30 מטר לפני הפעלת המנוע, אך בהמשך מסוגל לצלול על המטרה.
|