31-05-2014, 22:55
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.12
|
|
ברור שהאיש אובססיבי, בלשון המעטה. לא הכרתי את הבלוג שלו עד ההפניה מכאן, ואחד הדברים שהתמיהו אותי הוא מספר המזוכיסטים הרב שטורחים לענות, לסייע, או לשלול, כשהוא עורך תגובותיהם בגסות, נותן ציונים לעניין או לא לעניין , ומגלה בורות בהבנה מתודית של ערכה של עדות וראייה במחקר. לפי גישתו בכלל אי-אפשר לנהל משפט. הוא מזכיר לי את פרשת "ההיסטוריון" דיוויד אירוינג שטען בספרו HITLER'S WAR שהיטלר לא ידע על השמדת היהודים לפחות עד 1943 וחיסול היהודים השיטתי נעשה ביוזמת הכפופים לו. (אחר כך, הפך סתם למכחיש שואה - ראו משפט אירוינג ליפשטדט - כך שזה לא משנה הרבה). הוא התבסס על הטענה שאין כל מסמך, בחתימתו של היטלר, או פרוטוקול של פגישה בה היטלר נוכח שבה האחרון מורה על השמדת היהודים. כל המסמכים האחרים, פרוטוקולים, שבהם מהימלר, דרך גבלס, היידריך, ואחרים מדברים על ביצוע הפתרון הסופי לפי הוראת הפירר, הם חסרי ערך. הם בסך הכל עדים... מה שקובע זו הראייה האולטימטיבית, אם איננה לעזאזל ההגיון ותחי השקפתי.
האירוניה היא שלמעשה משלל העדויות של התמימים ולא תמימים שטרחו לענות לו עולה מסקנה פשוטה: בחלק לא קטן מירי תחמיש לגומי המכלול נע אחורה ופולט תרמיל. במילים אחרות, התופעה אינה נדירה. משמע, אי-אפשר לבסס מצילום הירי שמדובר בירי חי, למרות שניתן לטעון שאכן נראה תרמיל נפלט. אם יודה בכך עכשיו, הרי לא יוכל להמשיך בחגיגה, למשוך תשומת לב, ולהנות מסטירות לחי שהוא מעניק למגיבים, מלבד שעשה לעצמו הרי הוא גם עושה לקוו הפוליטי שלו בהעלאת השערה לא מבוססת ש"האידיוטים השימושיים" קופצים עליה.
וכן, גם אני סבור שעל צה"ל לחקור את התקרית היטב, ולהוציא מסקנות בפומבי ובכנות.
|