29-03-2012, 20:19
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
בגועל נפש מוחלט - שוב ליכוד.
ביבי נהנה מזה שהוא משחק במגרש ריק. זה עצוב לומר זאת, אבל מבחינתי אין בעצם מפלגה ששווה להצביע עבורה - ומכיוון ששיפ כבר ציין שהמנעות מהצבעה משמעה חיזוק המחנה שאתה מתנגד לו, נותרת כרגיל הבחירה ברע במיעוטו.
תקצר היריעה מלפרט את הביקורת שיש לי על ביבי בנוגע לטיפול בפלסטינים, באפריקנים, סוגיית שליט, "המחאה" ומעל לכל - מערכת המשפט. אלא מה? כשבוחנים את שאר האופציות ישנה בעייה גדולה לא פחות:
מיהן האופציות העומדות לרשותי לכאורה?
1. ליברמן - לא באמת אופציה, כיוון שאני די משוכנע שהאיש אינו צדיק גדול, ויש לי בעייה עם מפלגות של איש אחד. בנוסף לכך, אני פשוט לא מאמין לו, ולא ראיתי אותו מתעקש על דברים סופר-נכונים שהוא דורש (לגבי מערכת המשפט ולגבי ערביי הביטוח הלאומי).
2. הבית היהודי - מפלגה די חביבה, אבל מייצגת מפא"יניקיות מעיקה בכל הנוגע לשיטת הבחירות הפנימיות בה (שגורמות לוועדה מסודרת להיראות כמו תהליך דמוקרטי ונקי...) - וכמובן, מייצגת מגזר חביב ותורם להפליא - שאני פשוט לא משתייך אליו. זו מפלגה סקטוריאלית ויש לי בעייה עקרונית עם כאלה מפלגות.
3. האיחוד הלאומי - לכאורה מפלגה מתאימה יותר מאחרות. למעשה, מפלגה דתית לגמרי (למרות נוכחות אלדד) - הרבה יותר מהבית היהודי. כצל'ה מחזר בלהט אחרי כיפות שחורות, וכמובן שזה לא מסתדר עם הבעייה שלי של התנגדות לסקטוריאליות. בנוסף לכך, לא אוהב את הנוכחות של מרזל במפלגה.
4. ש"ס - נו, באמת.
5. יהדות התורה - כנ"ל.
6. העבודה - הם שמאל, ומעבר לכך, פרט ליחימוביץ' עצמה, כולם שם בלתי נסבלים להחריד...
7. מרצ - אני אצביע לש"ס לפני שאצביע להם.
8. חד"ש - אני אצביע למרצ לפני שאצביע להם (בעצם לא בטוח - גלאון היא יו"ר מרצ).
9. בל"ד - אופציה טובה, לולא הייתי בעדנו...
10. רע"ם - אם הם מבטיחים לזרוק את טיבי, יש על מה לדבר...
11. אט"ד - אני אצביע ל-כ-ל האחרות לפני שאצביע להם.
12. יאיר לפיד - אני משאיר לירון להצביע להם.
13. עצמאות - האיש בלתי נסבל מבחינתי. למעשה, הוא הWILD CARD שיכול לגרום לי לא להצביע ליכוד. באיזשהו מקום אני מייחל לכך שביבי ישריין אותו, כדי לגמור את הלבטים, ואז אצביע שרירותית לאחת משתי המפלגות הסרוגות, בלית ברירה.
|