20-02-2013, 12:50
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
הכתובת הייתה על הקיר, רק אף אחד לא קרא - נסראללה חודשיים לפני מלחמת לבנון 2
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי השיריונר! שמתחילה ב "הממשלה אישרה את עיסקת חילופי שבויים תמורת גלעד שליט"
נסראללה לקונטאר: שחרורך קרב
איתמר ענברי | 25/4/2006
מזכ"ל חיזבאללה מבטיח לשחרר בכל מחיר את רוצח בני משפחת הרן ורומז על תכנון לחטוף חיילים
"יום שחרורו של סמיר קונטאר קרוב מאוד" - כך הכריז אמש מזכ"ל החיזבאללה, חסן נסראללה. במהלך כנס לציון מלאת 28 שנים לכליאתו של קונטאר, המחבל הלבנוני שהורשע ברצח בני משפחת הרן ז"ל, הבטיח נסראללה להמשיך בהתנגדות ובג'יהאד נגד ישראל עד לשחרורו של קונטאר ושל יתר האסירים הלבנונים הכלואים בישראל. הוא רמז בנוסף על כוונת הארגון לחטוף חיילים ישראלים.
כנס ההזדהות עם קונטאר נפתח בהקראת מכתב ששלח המחבל מכלאו לפני כמה ימים. מיד לאחר שאחיו של המחבל, בסאם קונטאר, סיים לקרוא את המכתב, החל נאומו של נסראללה, שבחר לפנות במישרין לאסיר הלבנוני. "אני אומר למפקד האסירים, ללוחם הגדול והוותיק: קראתי את כל מכתביך ובפרט את האחרון. אמרת שאתה סומך על ההתנגדות האיסלאמית ועליי. אני מבטיח לך מחדש: העובדה שאתה סומך עליי, סמיר קונטאר, היא נכונה והימים והדם יוכיחו זאת. ההבטחה שלנו לך ולאחיך האסירים היא הבטחה נחושה שנמצאת עם אללה, והיא לא תזדעזע או תיחלש ולא ניתן להפר אותה, לא משנה מה יהיו הקשיים והאתגרים".
נסראללה אמר גם כי "בדמם של השאהידים הללו תשוב לכפר שלך, למשפחה שלך וישובו אחיך האסירים להיות בני חורין". לדבריו, פגישתו עם קונטאר תהיה ב"קרוב מאוד מאוד, אינשאללה". מנהיג החיזבאללה אמר כי קונטאר ישוב ללבנון תוך שימוש בכוח הזרוע. "אתה תשוב באמצעות הרובה של ההתנגדות, דם ההתנגדות והפעילות של ההתנגדות", אמר. "אני רוצה להבטיח לך ולכל אחיך, שכאשר אנחנו מבצעים את הג'יהאד אנחנו מסתמכים על זכותנו לשחרר את האסירים בכל האמצעים המותרים לנו".
לדבריו, האמצעי היחיד האפשרי הוא ההתנגדות. הוא הבטיח לקונטאר כי יביא לשחרורו, ואין זה משנה מה המחיר שייאלץ לשלם. מזכ"ל חיזבאללה התייחס גם למתיחות בחודשים האחרונים בגבול לבנון ולדריכות במערכת הביטחון הישראלית. לדבריו, במהלך התקופה הזו הביאו גורמים בינלאומיים ורשמיים לידיעתו כי הסיבה למתיחות היא החשש של ישראל מכוונת חיזבאללה לחטוף חייל.
נסראללה לא ניסה להפריך את חששות מערכת הביטחון. "איננו מעוניינים בביטחונם של הציונים. הם (הגורמים הבינלאומיים - א"ע) אמרו לנו שהם (הישראלים - א"ע) מודאגים. אמרנו להם: 'אנחנו בלבנון מודאגים מאז 1948, תנו לנו להיות מודאגים לכמה ימים'".
|