היי,
מה שלומכם?
לפני מס' שנים תקפו אותי חבורת נערים כשהייתי ברחוב עם חבריי. (סיבה לא רלוונטית).
החברים עזרו בכך שאחד מהם ניסה להפריד והשני הרביץ בעצמו לאחד מהם. משהו כזה.
זמן לא רב מהארוע החלטתי שהדרך הטובה ביותר היא להגיש תלונה על הנערים, המדינה תבעה אותם וקיבלתי מהם 2500 ש"ח.
שני חברים אלה הגיעו כל אחד בנפרד לחקירה על המקרה, וכן הם הגיעו איתי לבימ"ש כשהנתבע הראשי (מנהיג הנערים) היה אמור להגיע והודה במעשיו בדקה ה90.
כעת אני מעוניין לפצות את חבריי.
1) בזמן שהרביצו לי לא ראיתי בבירור מה עשו חבריי. זה מה שהם מספרים אבל אני סומך במיוחד על אחד מהם שהוא דובר אמת. אני חושב שגם ראיתי אותם עוזרים לי.
2) המכות לא היו רציניות יחסית, ולא נגרמה חבלה רצינית מהאירוע.
אני מתלבט בין:
לתת לכל אחד מהם כסף, למשל 200 לאחד , או לקחת אותם לסעודה באיזה מסעדה טובה על חשבוני.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי I WANT A CAR שמתחילה ב "מכות שחברים עזרו לי- איך לפצותם?"
ואם אתה כן אמיתי, אז ברצינות מלאה אענה לך - בשביל זה יש חברים.
כי לחברים שבאמת אכפת להם ממך כחבר, כאדם, כאח , אמורים לעזור לך בשעת צרה ולא להפקיר אותך לכלבים.
חוץ ממילים פשוטות אך שאומרות הרבה : "תודה שעזרתם לי", אל תיתן להם כסף או תזמין אותם למסעדה.. השתגעת?!
אתה תצא פשוט מוזר. הם לא יבינו אני מניח, מה פשר הדבר.. הם עלולים לעשות ממך מושא לצחוק בבית ספר או להזמין לך פסיכולוג.
שמע לי, המתנה הכי טובה שתוכל לתת להם חזרה, כשהם יזדקקו לך בשעת צרה, כל שעת צרה שתבוא עליהם ביום בהיר, פשוט תהייה שם בשבילם.
והנה שיר בשבילך שתנסה להבין קצת על מה אני מדבר:
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 19-07-2011 בשעה 22:24.
דגל ישראל אין הוא "סך הכול ביטוי של מקל עם סמרטוט כחול לבן עליו". דגל ישראל הוא אני ואתה ואת, הוא והיא, הם הן, אנחנו וילדינו, וגם מי שהלכו ולא ישובו אלינו. ואנו כולנו, אין אנו סמרטוט.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי I WANT A CAR שמתחילה ב "מכות שחברים עזרו לי- איך לפצותם?"
אל תתן להם לדכא אותך. ארוחה נראה לי רעיון טוב. ותוסיף איזה נאום לא רשמי של " היה חשוב לי להגיד לכם תודה, זה לא מובן מאליו שמישהו מסכן את עצמו ככה בשביל להגן על חבר, במצבים כאלה אתה מגלה מי חבר אמיתי, ושטויות כאלה... "
אבל אחרי זה אתה חייב להעיר משהו על הישבן של המלצרית עם בקבוק בירה ביד, שלא יראה גיי מדי.
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "אז מזל שעצרת בעדי בזמן, לפני..."
אין כאן שום דבר חריג. רק עוד מבחן חברות שחבריו עברו בהצלחה מתוקף היותם החברים שלו.
הוא יכול מקסימום, להזמין אותם לאיזה צייסר על חשבונו בפאב באוירה טובה אבל להזמין אותם לפאקינג ארוחה במסעדה?? אני לא מדבר על הבזבוז הכספי אלה על איך שזה נראה מהצד..
הדבר היחידי מעבר למילות תודה שהוא צריך לעשות כמו שכתבתי למעלה, זה להיות שם עבורם שהם יצטרכו אותו, אם בקטטה או בכל דבר אחר.
אף פעם אל תקנה תודה בכסף. אף פעם.
נ.ב
הכותרת של פותח האשכול כבר אומרת הכל על הדרך השגויה שהוא רואה את זה :
"איך לפצותם?" וכל מילה מיותרת..
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 20-07-2011 בשעה 14:54.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "זה מה שחברים עושים - עוזרים אחד לשני"
אני חושב שהשימוש במילה "לפצותם" הוא טעות בניסוח, כי אין פה על מה לפצות- יש על מה להודות.
וקביעה שצ'ייסר=בסדר, ארוחה=לא בסדר , זה עניין סובייקטיבי. הבחור זכה בכסף משום מקום, מרגיש צורך לשתף את זה עם חברים שלו שהיו שם בשבילו ואפילו נתנו מזמנם ובאו לחקירה ולמשפט כדי לעזור.
אני לא רואה שום דבר לא בסדר בלהזמין אותם לארוחה. זה לא לקנות תודה, זה להביע תודה במעשים.