23-06-2011, 21:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
(אני מתנצל מראש על הדברים הקשים אבל זה נושא שבוער בעצמותי)
|
אין צורך להתנצל. בהשוואה לדברים שכבר שמעתי על בחירה זו שעשיתי, אתה עדין. זכותך המלאה להביע ביקורת ואי הסכמה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
מה כ'פת לך שאחרים יתבוללו אם אתה כבר עשית כן?
|
לא אכפת לי. אין לי דיעה לכאן או לכאן. היה לנו כאן דיון מרתק בנושא לפי שנה בערך, אם תרצה אביא קישור. שם הבהרתי שמבחיני מה שבאמת חשוב זה להתחתן עם האדם שמתאים לך אישית ולא לתת לדת או גזע להיות מכשול.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
חבל מאד (אני משער שאתה מספיק חכם כדי לדעת מה המשמעות לעתיד...).
|
לא בחרתי להיוולד כיהודי. לא בחרתי להיוולד כישראלי. לא בחרתי באחריות לשימור העם היהודי. מדוע זה מוטל על כתפי? האם אני צריך להקריב את אושרי האישי על מזבח שימור הגזע? זה לא כאילו שמראש הלכתי וחיפשתי איזו שיקסע גויה, סתם, כדי להכעיס. עד שפגשתי את הגברת, כל קשרי הרומנטיים היו עם יהודיות, פשוט כי זה מה שבא. לא הלכתי וחיפשתי אם היא יהודיה או לא, לא היה לי אכפת. רצה הגורל ואלו שיצאתי עימן לא התאימו לי. רצה הגורל והיכרות עסקית עם הגברת הפכה לידידות אמיצה שהתפתחה לאחר זמן לרגשות קצת הרבה יותר עמוקים. מצאתי בה עזר כנגדי, אדם שתמך בי ברגעים הכי קשים, שכיבד את כל השגעונות הקטנים שלי... מצאתי עונג בחברתה שכמוהו לא ידעתי מעולם. כל עולמי השתנה לטובה... האם הייתי צריך להקריב את כל זה על מזבח טהרת הגזע?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
ישנם דברים שהם קונצנזוס בחברה הישראלית, אתה יצאת שברת את המוסכמה וזו בעיה שלך אבל מכאן ועד להטיף לאחרים על "גזענות" רק משום שהם ממליצים לאחרים לא לנהוג כמוך זה כמו לאכול חזיר בפיתה ביום כיפור להביא אותה לבית הכנסת ולהציע לחזן ביס (הכל בשם הפלורליזם כמובן).
|
אני מציע לאנשים לחפש את האדם שיביא להם אושר, בלי קשר לדת, גזע או מין. אם זה פלורליזם, וואלה, אני פלורליסט.
לא נראה לך קצת אנאכרוניסטי להטיף להגביל לאנשים את החיפוש אחרי האושר?
זהו דבר אחד שכן אנחנו יכולים ללמוד מארה"ב - הזכות למרדף אחרי האושר מעוגנת בחוקה (בלי צחוק).