20-09-2010, 22:09
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.06
|
|
חדשות ערוץ 2:מורה לאנגלית פגעה במכוון בציוני המגן של תלמידיה
http://www.mako.co.il/news-israel/e...htm&Partner=rss
"תתנחמו בכיף ובהנאה שחשתם כשתיווכחו לדעת עד כמה הציונים שקיבלתם פגעו, משמעותית, בציון הבגרות", כתבה המורה אמירה סגל. "עד כמה שהיה לי קשה לתת לכם ציונים נמוכים אלה, ביודעי שרובכם תקבלו ציון גבוה יותר בבגרות, עשיתי זאת במצפון נקי", לשון המכתב.
אני יכול להבין מורה שמגיע להתפוצצות רגשות מהתמודדות מול תלמידים ללא כלים וללא גבוי מערכתי. אבל אני אבין עוד יותר תלמיד טוב ששובץ בכתה קשה והפך למרות השקעתו קורבן לענישה קולקטיבית חסרת בסיס מוסרי או מקצועי. אני בודאי לא יכול להבין מעשה איוולת כמו מכתב ניגוח ילדותי שכזה אשר בפועל הופך למכתב הודאה במעשה לא תקין המעיד על המורה יותר מאשר על תלמידיה.
זה שמישהו הצליח בחצות הלילה לדחוף לרס"ר המחנה מתחת לדלת מכתב נאצה בלי שאיש יבחין בו - זה ללא ספק מעשה 'הרואי' בקנה מידה מקומי. אבל זה שהוא חתם בשמו על המכתב האנונימי בסמוך למילים 'לעולם לא תגלה אותי' - זה כבר מעורר סמני שאלה מסויימים.
סבורתני כי עשר תביעות נזיקין בגין אובדן שנת השתכרות עקב אי קבלה ללימודי תואר כלשהו + תביעות רטרו על הוצאות שעורים פרטיים בהסתמך על מכתב הנקמנות - יעשו את שלהם לכיסה של המורה וגם יגרמו להרהור שני בענין זכותה לפגוע בתלמיד טוב סתם כך כי היא כועסת על התלמיד הרע. אין לי ספק שכשהתביעות תתפוסנה תאוצה והתקשורת תנעץ צפורניה - יטוש משרד החינוך את המורה לאנחות ודי באשמתה למען האמת.
|