20-09-2009, 18:59
|
|
|
חבר מתאריך: 13.05.07
|
|
אני בגלילות, כמו רוב מחזור הגיוס שלי (גיוס טכנאים והנדסאים, למרות ש30% מהם הגיעו לגבעתיים שזה הישג מכובד בהחלט, המקום נחשב למקפצה מצוינת אחרי הצבא).
העניין הוא שאם אתה הנדסאי שאינו פרויקטנט יש את האפשרות שתיפול בעבודה של תמ"סניק (תלמיד יב' שעבר קורס אלקטרוניקה מזורז). כל הפרויקטנטים מהמחזור שלי מאוד מרוצים מהשיבוץ שלהם, רמת העבודה והתנאים. לי היה חוסר מזל מאוד ספציפי בשיבוץ שלי אבל אין על מה להצטער. קיבלתי את מה שרציתי מהצבא במהלך הלימודים ועכשיו אני עושה את העבודה שאומרים לי לעשות. להפך, עכשיו יש לי מרחב להגדיל ראש ולקחת אחריות. כל עוד אתה עקשן מספיק שום דבר לא יכול לעצור אותך
הקבע יבוא בכל מקרה,הדאגה העיקרית היא הגמו"שים, לפחות שתרוויח כמו שצריך.
אם הייתי יכול להגיע לתיכון והמכללה שלי בזמן הקרוב (חפיפות סגורות לא משאירות הרבה אוויר) הייתי מדגיש כמה נקודות חשובות שכדאי שגם אתה תדע.- תעשה יג'-יד' רק אם אתה אוהב אלקטרוניקה ויודע שתעסוק בזה בעתיד. ראיתי מספיק תלמידים שבאו רק בשביל הדחיית שירות או כי סתם דחפו אותם לשם בלי באמת לחשוב על זה. חבל ללמוד עוד שנה ולהיות טכנאי, לשרת במקצוע בצבא ואחר כך באזרחות לא לגעת בזה בכלל.
- החלטה בין טכנאי והנדסאי - היו אצלנו הרבה ויכוחים בנוגע לאם להמשיך יד' או לא. כמו שאמרו מומלץ להמשיך יד' אם אין לך שום כוונה להמשיך בלימודים אחרי הצבא. המלצה שלי? תעשה יג' ורק אם התקבלת לפרויקטורה תמשיך יד', שמה באמת תהיה לך סיבה להשתמש בידע שלך כהנדסאי.
- רק אתה יכול לקבוע כמה אתה יכול להרוויח ממה שאתה לומד, לא המורים ולא הצבא יכולים להשפיע על הידע שלך כמו שאתה יכול.
אני אישית ממליץ לך ללמוד יג' במקרה ואתה באמת רוצה לעסוק באלקטרוניקה. שמה תוכל לראות באמת איפה אתה עומד.
|