ג'ולי אהובי החליט להכין פסטה -אז הכנו פסטה!
רוב המתכונים על אותו עקרון- יותר מים יותר קמחף קמח רגיל או קמח דורום
אנחנו הכנו מקמח רגיל
ופי 2 בכמות מהמתכון
בצק לפסטה:
2.5 כוס קמח
1/3 כוס מים - אבל בהתחלה לשים קצת פחות
כפית מלח
כף שמן זית
2 ביצים גדולות
שמים במעבד מזון או במערבל מזון את קמח הדורום ואת הקמח הלבן.
מוסיפים את הביצים. מוסיפים את המים.
מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק דק דק וחותכים ממנו רצועות ארוכות ודקות.
את רצועות הבצק החתוכות מניחים להתייבש על מגבת נקייה.
מבשלים במים רותחים במשך 2 עד 3 דקות. עד שהיא 'אל-דנטה' (כלומר "על השן").
ביטוי שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש שיש בה קושי מסוים.
הוראות הכנה נלקחו מהאתר של ג'אקומו
רוטב "בולונז" - סוג של בולונז
1 קילו בשר לגולש (2 או 5)
2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
לאדות את הבצל בשמן זית בסיר הבישול
לאחר שהבשל שקוף מעט להוסיף את קוביות הבשר ולערבב מידי פעם כדי שהבשר יתבשל מבחוץ
להוסיף את 2 העבגניות הקצוצות גס ולערבב, אמורים להיות מספיק נוזלים אבל אם חסר יש להוסיף
עד לגובה הבשר לא יותר ממנו
ולבשל על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך, בערך כשעה .
להוסיף את רוטב העגבניות עם מעט מים , להוסיף מלח פלפל שחור וסוכר לפי הטעם.
ויאלללללללה להתחיל לאכול!
חבר'ה זה פשוט משביע....צלחת אחת את מפוצצים קחו בחשבון