27-01-2009, 23:30
|
|
|
חבר מתאריך: 27.11.08
|
|
מיקי אלבר מבהיר
להלן תגובתי לתהיות שהעלה שמואל"ק.
א. בתחילת האשכול, בבקשה שפירסם איתמר לוי, מצויינת במפורש, בקטע שמתחיל במילים "באוגוסט 1942" (מעל לתמונת הצוללת), נקודת המוצא של יוזמת החיפוש של שני אנשי הצפרדע. בתחילה הקשר היחיד היה עם בן אחיו של קרסי, ואילו היום הקמתי קשר גם עם קרוב משפחה של הצוללן הנוסף - דאל בן.
ב. המסמך שהגיע לידי בימים האחרונים והמאשר את העברת הגופות לאיטליה בשנת 1965 נשלח למשפחת קרסי רק בשנת 1981, וכנראה נמסר לאימו של הצוללן שניספה שהיתה אז בגיל 90 ואולי יותר, אני מניח שהיא לא מסרה על כך לשאר אנשי המשפחה. ההנחה שלי מתבססת על העובדה שבשנת 1984בראיון שהעניק ראול קרסי, אחיו של הצוללן שניספה בחיפה, ליוסי בר מעיתון ידיעות אחרונות האח שהיה איש משרד הפנים האיטלקי התאונן שהמשפחה לא יודעת היכן נקבר יקירה.
ג. את המסמך מצא אנדראה קרסי לאחר שנבר יום תמים בניירת ישנה שמצא בביתו. אני מצטט זאת ממכתב שכתב לי אנדראה בן, אחיו של קרסי כאשר העביר לי את המסמך.
אלה הן עובדות מתועדות שאין לערער עליהן ואני יכול להציג אותן בפניכם, חלקן הקטן כתובות עברית ורובן באיטלקית.
מכאן שאין שום תעלומה נוספת לתעלומת מקום הקבורה של השניים שהגיעה, הודות למיקי גוטשלק, לפתרונה בימים אלה, לאחר מאמצים מרובים של צוות אנשים שנרתם למשימה במסירות.
באותה פנייה, שהופיעה בכמה אתרים, מדובר על שתי המשפחות, בעוד שלי היתה מוכרת רק משפחת אחת - קרסי. אלא שחנן רותם, החתום על הפנייה, הניח כי גם המשפחה השנייה אינה יודעת מה קרה לגופת יקירה.
ברצוני להדגיש שכבר בשנת 1980 אנדראה קרסי פנה אלי בבקשה שאאתר את מקום הקבורה של דודו ומאז הייתי איתו בקשר מתמיד.
בכבוד רב,
ד"ר מיקי אלבר
|