|
07-09-2008, 19:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
"את העדות של מי אתה מוכן לקבל? רק את שלך?"
--- הבאת לי לינקים לכתבות מפוקפקות בעיתונים. יש לך מקורות ראשוניים? יש לך מחסור בכאלה.
אתה אומר שהיו גופים בינלאומיים באוסטיה בזמן הלחימה? תגיד לי מי ואיפה. אני מאמין לאנשים שלא ראו אותם בשטח והיו מאוד מעוניינים שהם יהיו שם, ולא על מי שמנסה להצטדק לאחור.
|
פעם שלישית ואחרונה - נתתי לך ציטוטים של נשיא ושר בפרלמנט דרום אוסטיה ושל מושל צבאי רוסי בגאורגיה. אם כבר המקורות האלו מוטים לטובתך, ועדיין הם סותרים את דברייך.
מקורות יותר טובים מאלו אני לא מסוגל להמציא.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
"ההגדרה של "טבח" כוללת הרג של אנשים שלא מביעים התנגדות תוך גילוי אכזריות"
--- אנשים ישנים בלילה מספיק מתאים לך?
|
אם תמצא תיעוד לכך שכוחות גרוזינים נכנסו לבתים וירו באזרחים ישנים - כן.
אפילו אתה לא טענת שזה מה שקרה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
"לך לאיזה מילון שאתה רוצה. תקיפה צבאית של עיר היא לא "טבח""
--- אתה סותר את עצמך. אמרת כרגע - טבח זה רצח של אנשים חפים מפשע שאפילו אינם מתנגדים.
|
לא, אני לא. הטענה הגאורגית היא שהם תקפו כוחות של המיליציה הדרום אוסטית שהיו בתוך העיר.
שוב, אם כל תקיפה ארטילרית של יישוב זה "טבח" לשיטתך, בלבנון ועזה מדינת ישראל ביצע אין-ספור מעשי טבח, שלא לדבר על הפדרציה הרוסית בצ'צניה אפגניסטן.
אני די בטוח שאתה לא רוצה לטעון את זה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
נלך לדוגמא לויקיפדיה שנותנת הגדרה כזו:
" טבח הוא רצח המוני ישיר ומכוון, בייחוד של אזרחים לא לוחמים, או אלו שאין ביכולתם להתגונן כראוי".
אין שום אזכרה של "יישור בשורה" או כל דבר אחר.
|
וויקיפדיה היא לא מקור מוסמך. עכשיו אני יכול להיכנס לשם ולשנות את הערך.
תנסה מילונים קצת יותר "מכובדים".
merriam-webster: the act or an instance of killing a number of usually helpless or unresisting human beings under circumstances of atrocity or cruelty
Princeton dictionary: the savage and excessive killing of many people
Frankfurt international institute: to kill a lot of people or animals in a violent way, especially when they cannot defend themselves or fight back
אם כבר היית חושב קצת ובודק מה ל wikitionary יש להגיד בנושא:
he intentional killing of a considerable number of human beings, under circumstances of atrocity or cruelty, or contrary to the usages of civilized people.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
חוץ מכך, לפי החוק הבינלאומי, פגיעה חסרת-אבחנה באוכלוסיה אזרחית היא פשע נגד האנושות.
|
אין לי מושג ע"פ איזה חוק בינ"ל אתה חושב שאתה פועל, אבל אמנות ג'נבה והאג לא מסכימות איתך.
ציטוטים מאמנת האג (הדגשים שלי):
סעיף 27
בשעת הטלת מצור או הפגזה יינקטו כל הצעדים הדרושים כדי לחוס, במידת האפשר, על בנינים הנועדים לשמש למטרת פולחן, אמנות, מדע או צדקה, וכן מצבות זכרון היסטוריות, בתי-חולים ומקומות המשמשים לאיסוף החולים והפצועים; בתנאי שאותם מקומות אינם משמשים אותה שעה למטרות צבאיות.
מחובתם של הנצורים לציין את דבר קיומם של בנינים או מקומות כאלה באמצעות סימני אבחנה נראים לעין, אשר עליהם תימסר לאויב הודעה מראש.
אמנת ז'נווה:
סעיף 4
מוגנים על ידי האמנה הזאת הם אלה המוציאים את עצמם - באיזה זמן שהוא ובאיזו דרך שהיא - בשעת סכסוך או כיבוש - בידי אחד מבעלי הסכסוך או בידי אחת המעצמות הכובשות, והם אינם אזרחיו של אותו בעל סכסוך או אזרחיה של אותה מעצמה כובשת. אזרחיה של מדינה, שאינה כפותה לאמנה, אינם מוגנים על ידיה. אזרחיה של מדינה נייטרלית המוצאים את עצמם בשטח מדינה לוחמת ואזרחיה של מדינה שותפת במלחמה - לא יהיו רואים אותם כמוגנים, כל זמן שהמדינה, שהם אזרחיה, יש לה ייצוג דיפלומאטי רגיל במדינה, שבידיה הם נמצאים. אולם, כפי שהוגדר בסעיף 13, היקף תחולתן של הוראות חלק שני הוא רחב יותר. בני אדם המוגנים על ידי אמנת ג`נבה מ- 12 באוגוסט 1949, בדבר הטבת מצבם של הפצועים והחולים מבין אנשי הכוחות המזוינים בשדה הקרב, או על ידי אמנת ג'נבה מ- 12 באוגוסט, 1949, בדבר הטבת מצעם של פצועים, חולים ונטרפי אניות מבין אנשי הכוחות המזוינים בים, או על ידי אמנת ג'נבה מ- 12 באוגוסט 1949, בדבר טיפול בשבויי מלחמה, אין רואים אותם כמוגנים במשמעותה של האמנה הזאת.
סעיף 19
ההגנה שזכאים בה בתי חולים אזרחיים לא תיפסק, אלא אם כן משתמשים בהם, מחוץ לתפקידיהם ההומניטאריים, לביצוע מעשים המזיקים לאויב. אולם ההגנה לא תיפסק, אלא לאחר שנמסרה בעוד מועד התראה הקובעת, בכל המקרים הנאותים, מועד מספיק, ולא שעו להתראה. העובדה שניתן בבתי חולים אלה טיפול לפצועים ולחולים מבין אנשי הכוחות המזוינים או עובדת מציאותם של נשק מיטלטל ותחמושת, שנלקחו מהלוחמים האלה ועדיין לא נמסרו לשירות המתאים, אין רואים אותן כמעשים המזיקים לאויב.
סעיף 28
מציאותו של מקום המוגדר מוגן לא תשמש עילה לחיסון נקודות או שטחים מסוימים בפני פעולות צבאיות
פרוטוקול משלים לאמנת ז'נבה (פרוטוקול 1977) (הדגשים שלי):
סעיף 85
3b אוסר על התקפה "ללא אבחנה" (בגללו צריך לבחון אם מתור לירות):
launching an indiscriminate attack affecting the civilian population or civilian objects in the knowledge that such attack will cause excessive loss of life, injury to civilians or damage to civilian objects, as defined in Article 57, paragraph 2 (a)(iii);
ולבסוף מוגדר בסעיף 51 מה זה התקפה ללא אבחנה - indiscriminate attack
Among others, the following types of attacks are to be considered as indiscriminate:
(a) an attack by bombardment by any methods or means which treats as a single military objective a number of clearly separated and distinct military objectives located in a city, town, village or other area containing a similar concentration of civilians or civilian objects;
and
(b) an attack which may be expected to cause incidental loss of civilian life, injury to civilians, damage to civilian objects, or a combination thereof, which would be excessive in relation to the concrete and direct military advantage anticipated.
סעיף 57, 2a III מגדיר מה היא זהירות הנדרשת בהתקפה
refrain from deciding to launch any attack which may be expected to cause incidental loss of civilian life, injury to civilians, damage to civilian objects, or a combination thereof, which would be excessive in relation to the concrete and direct military advantage anticipated;
מאחר והיו כוחות חמושים דרום-אוסטים ורוסים בעיר - הגאורגים מוגנים ע"י החוק הבינ"ל גם אם האמנות הנ"ל היו חלות על הדרום אוסטים (והן לא חלות, הם מעולם לא חתמו על אמנות אלו למיטב ידיעתי).
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
ואפילו אם אחרי כל זה אתה עדיין מסרב להודות, אז אני בנקודה הזו מרגיש שמספיק פשוט להשאיר את הדברים היכן שהם: אם אדם כלשהו חושב שהפצצה מסיבית יזומה של אוכלוסיה בעיר שישנה בלילה היא לא "טבח", הרי שהדברים ברורים מספיק כשלעצמם ומידת הצדק בעמדתו נראית לעין גם כך.
|
שוב, אם כל תקיפה ארטילרית על יישוב בשעות הלילה זה טבח, אני יכול לספור עשרות אם לא מאות מעשי "טבח" בצ'צניה, אפגניסטן, וגם בגאורגיה (פוטי וגורי לדוגמא).
|
|