|
29-07-2008, 09:37
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 1,241
|
|
הקפצה לטובת כתבה בגלובס
מקורות בממסד הביטחוני של ארה"ב: "חץ 3" טיל של נייר http://www.globes.co.il/news/articl...366390&fid=2973
הפנטגון משווה ביצועים ועלויות של "חץ 3" עם אלה של מיירט טילים מתוצרת רייתיאון [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://images.globes.co.il/Images/NewGlobes/Misc_2/icon_Bullet_4x4_Black.gif] דיפנס ניוז: אם דו"ח הפנטגון ימצא שהטיל האמריקני מתאים יותר לישראל, ייתכן שישראל תרכוש אותו [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://images.globes.co.il/Images/NewGlobes/Misc_2/icon_Bullet_4x4_Black.gif] גורמים במערכת הביטחון ל"גלובס": לרייתיאון יש לובי חזק בוושינגטון, אך כך גם לבואינג, שותפתה של תע"א בייצור החץ
רן דגוני, ארה"ב
29/7/2008
האם מסתמן סדק במחויבות ארה"ב לפרויקט החץ, שממומן בחלקו בכספי משלם המיסים האמריקני מזה כ-20 שנה?
דיפנס ניוז מגלה בגיליונו החדש, כי הפנטגון משווה עתה ביצועים ועלויות של "חץ 3", הגרסה המתקדמת ביותר במשפחת ה"חץ", לאלה של מיירט טילים מתוצרת חברת רייתיאון האמריקנית, SM-3, ראשי תיבות של Standard Missile 3. המיירט שייצא מנצח בבדיקה ההשוואתית, יומלץ ע"י הפנטגון כמיירט שמתאים להשתלב במערכת יירוט הטילים של ישראל.
לפי הדיווח, ניצחון של SM-3 עשוי להוביל לרכישתו ע"י ישראל, כנראה על חשבון "חץ 3". זו תהיה הרכישה הבינלאומית הראשונה של המיירט, שפותח במקורו בשביל הצי האמריקני בשותפות בין רייתיאון לבין הסוכנות להגנה מפני טילים (MDA), זרוע של הפנטגון.
מבחינת ישראל, מונח הרבה על כף המאזניים, אומר דיפנס ניוז. בכירים בתעשיות הביטחוניות ובמערכת הביטחון מתלכדים בתמיכה ב"חץ". הם טוענים, כי דחיית "חץ 3" תפגע בעתידו של מגזר קריטי בבסיס התעשייתי-ביטחוני של ישראל ותגרום נזק ליכולת הטכנולוגית והמבצעית של ישראל להסתגל לאופי המשתנה של האיומים נגדה.
"כל הממסד הביטחוני של ישראל מתייצב מאחורי 'חץ 3', שתוכנן במיוחד לצרכים המבצעיים של ישראל ומשתלב בתשתיות התמיכה שלנו", אמר עוזי רובין, לשעבר ראש מינהלת "חומה" במשרד הביטחון. "בלעדיו, ישראל כולה תפסיד את מיומנותה בהיבטי מפתח של הגנה מפני טילים ארוכי טווח".
לפי הידיעה, הסכימה ישראל בעל כורחה להשוואה בין שני המיירטים, שמוגדרת כ"בדיקה משותפת", חלק מהשיחות עם ארה"ב על תכנית משרד הביטחון לפתח טיל ליירוט טילי אויב בגובה רב, ועל תכניות נוספות, שאמורות לתת מענה לאיומי הטילים ארוכי הטווח של איראן.
מומחים להגנה מפני טילים מישראל ומארה"ב נפגשו בשבוע שעבר בפיקוד ההגנה מפני טילים של צבא ארה"ב, בהאנטסוויל, אלבמה, להשלמת השלב האחרון של ההשוואה. המלצות ראשוניות יהיו מוכנות לקראת ביקורו המתוכנן בישראל של גנרל הנרי אוברינג, ראש הסוכנות להגנה מפני טילים, באוגוסט. הוא יהיה אורחו של מנכ"ל משרד הביטחון, פנחס בוכריס.
דובר של הסוכנות אמר, כי בעוד שהבדיקה ההשוואתית צפויה להסתיים בקיץ, "טרם נקבע שום מועד להחלטה איזו טכנולוגיה עדיפה יותר".
מקורות בתעשיות הביטחוניות האמריקניות ובמערכת הביטחונית של ארה"ב הדגישו, בראיונות לדיפנס ניוז, את מה שהם מכנים "פער הבשלות הגדול" בין SM-3, שנמצא בשלב תפעולי, לבין "חץ 3", שרבים מהם תיארו אותו בזלזול כמעוגן עדיין בשלב הרעיון, כטיל של נייר.
בתגובה אמרו ל"גלובס" גורמים ישראליים המעורים בנושאים ביטחוניים, כי הבדיקה ההשוואתית נעשתה כנראה ביזמתה של חברת רייתיאון, שמנסה לחדור לשוק ההגנה מפני טילים של ישראל. "זו יזמה מסחרית ברורה להשיג דריסת רגל במה שמצטייר כשוק רווחי ביותר", אמר מקור. "הבעיה של רייתיאון היא, שהיא תיכשל".
הגורמים ציינו, כי מערכת הביטחון בישראל כבר התניעה את תכנית 'חץ 3' והיא ממומנת בתכנית התקציבית הרב-שנתית של צה"ל ונמצאת בשלבי יישום בתע"א.
אם אכן תמצא ההשוואה שהטיל של רייתיאון עדיף על 'חץ 3', ארה"ב אינה יכולה לאלץ את ישראל לרכוש אותו במקום חץ 3, הדגישו הגורמים הישראליים. נכון אמנם שקיימת סכנה שגורמים אמריקניים ינסו 'לשחק' בסיוע השנתי של הפנטגון לפיתוח החץ, כאמצעי לחץ על משרד הביטחון. לרייתיאון יש לובי חזק בוושינגטון, אך כך גם לבואינג, שותפתה של תע"א בייצור החץ.
אשר לטענה ש"חץ 3" הוא טיל של נייר, אמרו הגורמים הישראליים, כי הישגי החץ לדורותיו מדברים בעד עצמם וכי "חץ 3" מתוכנן להיות קטן יותר וזול בכ-66% מ-SM-3 של רייתיאון. הם אף אמרו, כי האמריקנים מתעלמים מהבעייתיות שכרוכה בהסבת SM-3, מערכת מבוססת פלטפורמה ימית, למערכת יבשתית ניידת.
|
|