26-05-2008, 00:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.07
|
|
סליחה, אבל בתור מעריץ נלהב אני חייב להביע את הסתייגותי מהחורים הרבים בהשכלה שמתגלים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BIG BOZ שמתחילה ב "מה הסדר הנכון של סרטי שר הטבעות מהראשון ועד האחרון"
באשכול הזה. מי שמבין קצת יכול להבין גם את הניק שלי.
בואו נתחיל מההתחלה:
אין כזה דבר גרסת במאי. יצאו ב-DVD ארבעה גרסאות עבור כול סרט בסדרה:
1. הרגילה, מה שנקרא התיאטרלית 2. גרסה מורחבת (האורכים עבור כולם הם פחות או יותר כמו ש-op9090 אמר). 3. גרסה מוגבלת Limited Edition שמטרתה, למרות שכואב לי להגיד זאת, מציצת כסף. 4. גרסת מתנה - כמו שיש לי, כלומר עם פסל הקשור לסרט ("אחוות הטבעת" - הארגונאת', שהם הפסלים הענקים בקצה הנהר בסרט הראשון, "שני הצריחים" - גולום, "שיבת המלך" - מינאס טירית).
מה שיש לך NVJ זה כנראה מס' 3 וזה לא שהסרט 4 שעות, זה אותה גרסה מורחבת אבל עם יותר חומר מאחורי הקלעים שלא שוחרר בגרסה המורחבת.
אכן, בכול ה-3 גרסאות מורחבות זה סצנות שממקומות לא ברציפות אלא בכול מיני מקומות.
אני מסכים שהגרסה המורחבת של "שיבת המלך" מיותרת לצפייה - כול הסצנות הנוספות מיותרות לגמרי, הם אומנם מופיעות בספר, אבל הם מאוד מאוד מאטות את העלילה ותוקעים אותה במקום. לא כך הדין לגבי "אחוות הטבעת", שם כול הסצנות של הגרסה המורחבת נפלאות וחבל שלא הופיע בקולנוע.
ו-NVJ (אולי אני אקרא לך בקיצור ג'ייקנאי?), עם כול הכבוד, אל תזכיר את "אפקט הפרפר" באותה נשימה עם "שר הטבעות". לא שזה לא סרט טוב, אבל ממש לא בכבוד שלו להיות מוזכר ביחד עם החמדה.