18-11-2006, 15:51
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "אתה מביך את עצמך וחבל , ואם להיות ישיר וכנה , התגובות שלך מסבירות לי"
אני ממשיך לטעון שברדיקרדיה היא לא סימן טוב להרעלת חל"כ. משמע- היא יכולה להופיע, אבל היעדרה לא שולל הרעלת חל"כ. אגב, אם במד"א יש הבדל גדול מהצבא- זה שווה בדיקה, אבל זה כבר לא ענייני.
מתן אטרופין בוריד בכמויות קטנות – גדולות (עד 2 מ"ג כל 3 דקות). עד האטרופיניזציה.
- במקרים קלים מאוד ניתן לתת אטרופין תוך שרירי.
- טוקסוגונין 250 מ"ג (אמפולה) בכל שעתיים עד 3 מנות 750 מ"ג.
- במקרים קשים יש להנשים את החולה.
- יש לשים לב שקיימים מזרקים שמכילים אטרופין + טוקסיגונין (ATOX) בערכות לשע"ח.
ההנחיות בצבא היום הן לא בדיוק אלה, אבל אני לא רואה שום צורך לציין מה הן בדיוק.
לגבי האטרופין- עדיין לא הבנתי מה הכוונה שלך- הרי נותנים אטרופין לכל נפגע חל"כ גם אם אינו ברדיקרדי. בבקשה תסביר שוב...
"גם הרחבה כללית של כלי הדם, בהשפעת רעלנים של חידקים, יש בה לגרום הלם: גם כאן הנפגע אינו מאבד דם, אבל היות שנפחם של כלי הדם גדל, כמות פחותה יותר של דם חוזרת אל הלב, והתוצאה - הלם. הלם מסוג זה נקרא הלם זיהומי (ספטי)."
אני לא רואה מה אתה מנסה להסביר כאן. תראה, אני לא מתרגז או שום דבר, אני פשוט לא מבין את הכתיבה שלך כנראה. אתה מביא כאן קישור שמסביר שרעלני חיידקים גורמים להלם- אבל מתי בכלל דיברת על חיידקים?
"והנה עוד משהו , קרא את סימני ההלם הספטי ותגיד לי אתה ,אם זה לא - מה שנכתב באותו תרשים".
החולה מפגין נשימה נורמאלית, טאכיקרדיה קלה ולחץ-דם שמור-נמוך. יכול להיות שהוא בשוק ספטי, אבל למה דווקא? זה מה שאני שואל... שוק ספטי מתפתח בעיקר כתוצאה מזיהום ולוקח לו זמן להתפתח. אתה יודע שאני יודע מה זה שוק ספטי ומה הם סימניו, ואני בטוח ששנינו ראינו חולים כאלה- אז בבקשה תסביר לי למה הגעת למסקנה שזה דווקא שוק ספטי?
אגב- הבטחון הגבוה שלי שזה נפגע ז"א הוא לא מהקליניקה (המומצאת) או כל דבר- בעיקר מזה שזה תרגיל בצבא ונורא אוהבים שם לכתוב על כל נפגע ז"א שהוא נוזל...
לסיכום- הויכוח היחיד שלי איתך הוא על הטענה שברדיקרדיה היא סימן מחייב בהרעלת ז"א.
לגבי שוק ספטי- לא אמרתי שלא, אבל זה נראה לי הכי פחות סביר. ותזכור דבר חשוב- לא בטוח שמי שכתב את הפתקית פציעה הוא יותר מחובש פשוט, ככה שאם היא לא מתאימה לקליניקה מדוייקת על-פי הספר- זה הגיוני לגמרי.
|