19-02-2006, 16:53
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
וואו, לקח לך יום שלם לחפש עזרה מאחיך הגדול...?:)
רמי דותן: תופעה מסוכנת שהעידה על כך שאסור לתת כ"כ הרבה כוח בידי בודדים שאחראים לרכש.
האם כיום משלחות הרכש הענקיות הן נטולות כח והשפעה? LOL
האפאצ'י: כן, ידוע שהאמריקנים אינם חכמים ודגולים כמו חיל האוויר, ובכלל קראת בבטאון שאצלנו
יודעים להשתמש בציוד האמריקני יותר טוב מהאמריקנים הטיפשים, שבכלל לא מבינים כלום...
האפאצ'י הציל המון חיילים בירי מהאוויר - כמו כל נשק מונחה אחר, שהיו משתמשים בו. האפאצ'י
לא נקנה בשביל לטפל במחבלים ברצועה, והשדרוג היקר להחריד שלו, לא נועד לזהות סובארואים
בציר טנצ'ר. בקיצור, אחיך הטעה אותך. האפאצ'י יועד לטפל בטנקים בשדה קרב יבשתי. ההסבה
שלו ללחימה כאן, היא עניין של נוחות, אבל ודאי שלא היא היוותה את הסיבה לרכישה שלו (כבר
ב1990), או לשדרוג היקר שלו, שכולל רכישת מכ"ם יקר מאוד מאוד. בקיצור, נו נו נו לאח הגדול...
סגידה לתא"לים: איך יקבל הרמטכ"ל החלטות לגבי הזזת חטיבות מבלי להיות חפ"ש בהן? אה, כן...
באותה דרך אמור תא"ל שהיה טייס עשרים שנה, לאפשר קבלת החלטות בקשר לדרגים מתחתיו, גם
מבלי שיקבל צ'ופר של טיסה שאין לה שום חשיבות מבצעית - אבל היא נורא כיפית...
כשאתה מנסה להגן על חיל האוויר, אתה עושה זאת באופן כ"כ מביך, שאני חושד שבעצם אתה
פועל בזדון נגדו, ומנסה להציג את אנשיו כשבלונות נטולות יכולת מחשבה. מזל שאתה לא שם
באמת...
מסיבות: לא יודע מה סיפרו לך על חברות מחשבים ומשרדי עורכי דין, אבל לא הציבור במדינת
ישראל משלם את החשבון עליהן, הידעת?...
אם קצינים חיל אוויר פורשים ורוצים לחגוג - הם מקבלים משכורת יפה, מענק הסתגלות שמן
ופנסיה מרשימה, וראוי שישלמו על כך מכיסם - כמו במשרדי עורכי הדין וחברות המחשבים שלך...
בקיצור, אני מבין שבעיניך כנער חובב דגמי מטוסים, אסור לבקר את חיל האוויר, וכל מה שנכתב
עליו ושאחיך לא הסביר לך, הוא "לא רלוונטי", אבל המציאות היא שכל בזבוז של כספי ציבור,
הוא רלוונטי מאוד למי שעובד ומשלם מסים (שאל את אבא ואמא מה הם חושבים על כך
שמשכורתם מממנת טיסות כיף לקצין מזדקן שאין לו שום תקן מבצעי, או שמממנת לו ולחבריו
מסיבת פרישה ענקית...). יום יבוא ותעבוד, ואז גם אתה תבין שבזבוז כספי ציבור, אינו דבר "לא
רלוונטי", והארגון המופלא של חיל האוויר יכול וצריך לעבור קיצוצים מרשימים, בידי גורמים
חיצוניים, כמו כל המערכות הציבוריות במדינה. כרגע אני לא מצפה שתבין זאת - אתה עוד בשלב
שבו מתרגשים מתמונות של מטוסי קרב בסכימות צביעה יפות...
בכל מקרה, אמיל, ודאי שאתה אנטי ציוני: התנגדות לשליטת המדינה באדמותיה בנגב, היא
עויינות לציונות במובן הכי בסיסי שלה. עם זאת, אני מוכן לעשות לך ג'סטה ולהגדיר אותך כמלש"ב
אנטי-ציוני, רק שלא תיעלב ותפסיק לשמור עלי בלילות...
|