21-02-2006, 21:36
|
|
|
חבר מתאריך: 03.04.03
|
|
אז ניגשת למישהו שיציל אותך מהמבוכה ?...
קודם כל הבהרה; אני לא מהטועים. נלך איתך צעד צעד, שלב שלב - אני מבין שאתה קצת בעייתי...
עכשיו אתה נסוג מעמדתך, כותב שדבריי הם נכונים אבל שאני שולף מהמותן...הניסוח הקודם
שלך היה מיליטנטי הרבה יותר...
ציטוט:
לפני שאתה שוב יורה תשובה לא נכונה מהמותן.
|
זה יפה, אט אט נסוגים...
אתה מודה שאתה לא מבין בתחום (איזה פלא...) ולכן פנית למישהו שיעזור לך לצאת מהברוך (לזה אתה קורא רציני ? הצחקת לי את חשין...), רק חבל שאתה פונה למי שלא ממש עוזר אלא יותר מסבך אותך. ועכשיו נתייחס לפסקי הדין שהתהללת בהם בבורותך...
פס"ד שוחרי גיל"ת - אילו היית בקיא קצת היית מגלה שבפסק הדין נכתב כי:
ציטוט:
(חלק מפס"ד) "מה שראוי להדגיש לענייננו הוא, כי העותרים לא התמודדו עם השאלה כיצד נובעת מן החירות שעוגנה במגילת העצמאות - "חופש החינוך"
|
- השופטים ל-א שללו את היותה של מגילת העצמאות כמסמך מנחה במקרים כאלה ואחרים, הם טענו כי העותרים לא עשו את הקישור הנכון בין הזכות לחירות שכתובה במגילה ובין "חופש החינוך" שהיה לשימוש ע"י העותרים.
פס"ד רוגוז'ינסקי - חלק מפסה"ד:
ציטוט:
"...תוקפה המשפטי שלה (של מגילת העצמאות) הוא בכך, שיש לפרש כל הוראות חוק לאורה (של המגילה) ועד כמה שאפשר בהתאמה עם עקרונותיה המנחים ולא בניגוד להם. ברם, כאשר קיימת הוראת חוק מפורשת של הכנסת, שאינה שמשיארה מקום לספק, יש ללכת לפיה..."
|
- אם ההדגשות לא עוזרות לך, אתה די בעייתי בהבנת הנקרא.
פס"ד זיו נ. גוברניק - מתאים לך לא לקרוא או להדביק דברים שאמרו לך לכתוב, כמו תקליט שבור אתה. על אותו עקרון כמו פסה"ד הקודם, אם מדובר במקרה שבו יש התנגשות בין הכתוב במגילה ובין פקודה מנדטורית או חוק מסויים אז יש עילא להתחשב בחוק.
עכשיו למקרה שלנו - בוא תגיד לי, אדון משפטן רב מעלה שנעזר באחרים, איזה חוק כתוב או פקודה כלשהי קיימים שנוגדים את תוכן המגילה והאם קיומה של מפלגה כזאת, בהנחה ושאיפותיה יגיעו לאוטופיה - הוא לאו בהכרח החרבת מדינת ישראל היהודית ?...
מצטער חבוב, אתה רציני כמו הגבות של ישראל אהרוני - אתה רוצה שאני אביא לך גם מקרים שבהם הסתמכו על המגילה ? אני לא אגמור עד מחר...