לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-02-2006, 13:08
  spetsnaz spetsnaz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.05
כתבה מאמר גיבוש צוללות פבר' 06

אז כמו שהבטחתי כדי ככה קצת לתרום לפורום חזרה וכתודה על כל העזרה שקיבלתי פה,אני מושיב את עצמי מול המחשב וכותב לכם מאמר על הגיבוש צוללות שעברתי
אני מתנצל מראש עם חלק מהפרטים לא מדוייקים או בסדר שונה,פשוט אני כבר לא ממש זוכר מה בדיוק היה אחרי מה.

אז ככה,אני לגיבוש צוללות הגעתי כ"מאותר צדדי",קצת התבאסתי שלא קיבלתי חובלים
אבל אמרתי לעצמי שזה יכול להיות אחלה אתגר וחוויה וכמובן יכול לעזור לי בעתיד(אני מדבר על לעזור מבחינה של לתת קצת מושג על הצבא,הכנה מנטאלית,בטחון עצמי וקצת להכין אותי לגיבוש צנחנים שהוא המטרה הבאה שלי).

מגיעים ברכבת לתחנת בת-גלים בחיפה,ישר קולטים שם מלא מלא חב'רה ומבינים שאלה שאר האנשים שבאו לעשות איתכם ת'גיבוש.בערך 40 ד'ק אחרי שבאתם והתיישבתם(עצה שלי-תכירו חב'רה תתערבבו שם בין כולם,תזהו אנשים שהיו איתכם במבדקים,אל תתביישו! ככה הזמן יעבור יותר בכיף ויותר מהר)אז כמו שאמרתי-40 ד'ק בערך אחרי השעה 8 באים האנשים מחיל-הים ולוקחים את כולכם לבה'ד(בסיס הדרכה) חיל הים שנמצא במרחק 10 ד'ק הליכה מהרכבת.
אחרי שהגעתם מסדרים אתכם במגרש כדורסל,אתם לוקחים טפסים רפואיים,ממלאים אותם,עושים בדיקה אצל רופא שחותם לכם שאתם כשירים לגיבוש(חשוב מאוד להיות אמינים איתו ולספר לו אם הייתם חולים בזמן האחרון,אם לקחתם כדורים וכו'..)
בזמן שהאחרונים כבר בבדיקות אצל הרופא מגיע הרס'ר(אני חושב שהוא היה רס'ר) ומחלק לכולם מימיים וכובעים (אנשים,אל תתביישו להחליף!! אח'כ תידפקו עם מיימים דולפת או עם כובע שיעוף כל שנייה,וביגוש כל דבר כזה הוא קריטיי!!)
בקיצור אחרי שכולם קיבלו כובעים ומימיות כולם עולים על אוטובוסים ונוסעים לנמל-חיפה לעשות סיור בצוללת.
ואללה מה אני יגיד לכם,מנק' המבט שלי לפחות,הצוללת הזאת זה אחד הכלים היפים ביותר שנבנו,אנחנו היינו על ה"אח'י(אניית חיל הים) תקומה" והיא פשוט מדהימה!!היא צבועה בצבע ים כזה(לא כחול,לא ירוק לא טורקיז אלה ממש צבע ים יפייפה כזה)והיא עומדת ליד המזח כולה בוהקת ונוצצת ומשתלבת עם הצורה החלקה שלה פשוט מדהים עם הים.
אוקיי קצת גלשתי,אבל זה ההתרשמות שלי מהצוללת לפחות מבחוץ.
בפנים הסיפור שונה לגמריי-המקום פשוט צפוף! לכל דבר שם יש כמה שימושים מפאת צפיפות וקומפקטיות,מה אני יגיד לכם,איך שנכנסתי פנימה-ידעתי שהמקום הזה לא בשבילי אבל בניגוד לכמה(שישר אחרי הסיור החליטו לפרוש)אני ידעתי שת'כלס באתי לא בשביל להתקבל אלה בשביל החוויה והאתגר.
אוקיי אחרי שעשינו סיור בצוללת חוזרים לאותו המגרש כדורסל בבה'ד ושם מחקלים אתכם לקובצות ומספרים,אני הייתי קבוצה מס' 8(הקבוצה האחרונה) מס' 160.מאותו הרגע אין לכם שם,אתם מספר
(אתם מקבלים 4 חתיכות בד כאלה עם המספר,כאשר 2 מהם את שמים על הכובע מקדימה ומאחורה ו2 מהם על הכופתות של המדים,כמו התגים של החיילים).חשוב מאוד לציין-אנשים תזכרו את השמות של החברים שלכם לקבוצה,אתם לא יודעים כמה שזה עוזר לגיבוש הקבוצתי ולאווירה תנסו לזכור כמה שיותר שמווות!
טוב,אחרי שחילקו אותכם לקבוצות אתם תלכו לשמוע הרצאה מפי צוללן על המערכת ההידראולית בצוללת(חושב מאוד!!- להביא איתכם(!!!!) איזה עט או עיפרון ופנקס כי העפרונות התקבלו שם דפוקים
ולא מחודדים והדפים לא יספיקו לכם ובמקום להקשיב להרצאה תהיו עסוקים בלחפש עיפרון מיותר או ב"למי יש דף ספייר?!").תרשמו כל מה שהצוללן אומר לכם ותשאלו שאלות אם אתם לא מבינים משהו כי אח'כ תצתרכו להיבחן על החומר הזה!
אחרי ההרצאה כולם הולכים ומקבלים נשק(עוזי דמה מסריח) מדים,חגורה בית מימייה ותד'ל
*טיפ חשוב!-כשמחלקים נשקים,אתם תראה שיש רצועות של עוזי שיש סביבם גרב שמודבקת עם איזולירבד-קחו את העוזיים האלה!!!הם משופצרים!! הרצועה של העוזי זה אחד הדברים המעצבנים ביותר שיש לכתף(זה לא בדיוק רצועה ,זה יותר חבל כזה שיעשה לכם הרבה הרבה חיים קשים)אז קחו את האלה על הגרב סביב הרצועה,אני בטעות לקחתי אחד כזה ואתם לא יודעים כמה זה חסך לי!!
בנוסף כל צוות מקבל 3 מנשאים,2 ג'ריקנים ואלונקה.אחרי שקיבלתם את כל הציוד הזה אתם הולכים למאהל שלכם שנצמא בול מתחת למגוריי הבנות.שם תכירו את המפקדים שלכם,ובעצם הגיבוש מתחיל.הכל,אבל הכלל מוקצב בזמן!!וכל מה שתעשו יירשם.צי'ק צ'ק אתם עולים על מדים ומסתדרים בשלשות-אם לא עומדים בזמן יש קצת תיזוזים של "מצב 2" לא משו רציני.
אחרי שכולם עלו על מדים הולכים לאכול(האוכל שם מצויין שניצלים ואורז ומה לא..).
אחרי האוכל עושים הליכה\ריצה קלה קצרה סביב הבה'ד (גם לא משו רציני,איזה 10 סיבובים שכל המטרה שלהם היא לייאש אתכם) חזרתם-עושים קצת שכיבות סמיכה ומשחק שנקרא "יש גשם אין גשם"
אתם עומדים עם הידיים מפושקות לצדדים במקביל לקרקע וכשהמפקד אומר "יש גשם"כפות הידיים מופנות כלפי מעלה וכשהוא אומר "אין גשם"הם מופנות כלפי מטה.המשחק בהתחלה לא קשה אבל עם הזמן הוא מתחיל להיות טיפה קשה כי הידיים כבר ממש ממש כואבות,חושב מאוד להחיזק מעמד ולנסות לא להשבר נושכים שפתים,חורקים קצת שיניים ובסוף זה נגמר(שוב הכל בראש,אם תבואו בגישה של "אני לא פורש לא משנה מה"-אתם תצליחו)וזהו נגמר לו היום הראשון,כמובן לא לפניי שהמפקדים מפחידים אתכם קצת לגביי היום השני.הולכים לישון אחרי שאירגנתם שמירות(בגלל שהיינו הקבוצה האחרונה אז לא יצא לנו לשמור בכלל בלילה הראשון)

היום השני
זה היום הכי קשה של הגיבוש
יש השכמה בערך ב4 ,הולכים לאכול ואז עולים על תד'לים(תיק דרך לחייל) כשבכול תד'ל יש שק חול של בערך 10 ק'ג.משפצרים מנשאים ככה שאפשר יהיה לשים עליהם את האלונקות והג'ריקנים(חושב מאודד לשפצר טוב ככה שהדברים לא יפלו במהלך המסלול ואז תצתרכו לסחוב בידיים וזה ממש ממש לא נעים ולא רצויי).עולים על אוטובוסים ונוסעים למרגלות הר הכרמל שם מתחיל המסלול,בהתחלה המסלול קל ונראה כמו הליכה בפארק אבל לאט לאט הקצב עולה והעלייה נעשית יותר תלולה(כשאני אומר תלולה אני מתכוון שיש טיפה שיפוע,לא משהו רציני) המטרה היא שהקבוצות לא יפתחו פערים
וכל קבוצה שפותחת פער הולכת לסוף הטור(באיזשהו שלב יש קטע שהקבוצות פשוט מסתובבות סביב עצמן ולא מתקדמות כמעט )בנוסף יהיה פעמים שהמפקד יגיד לכם:"קבוצה 8 רואים את הקבוצה שליפניכם-יש לכם 10 שניות לעקוף אותם זוז!!"חושב מאוד בקעט הזה לא לטיסס קדימה אלה לחכות לחלשים לעבוד כקבוצה!!(בכל קבוצה יש יש הטמבל שטסס קדימה וצועק:"יאללה כבר מחלקה 8 זוזו!!" תתעלמו ממנו (היה קטע שכבר לא יכולתי להתעלם ופשוט התחלתי לצעוק עליו שזה לא יעזור שהוא מקדימה וצועק לנו-אנחנו קבוצה אחת ואם האחרון לא מצליח זה כאילו כולנו לא הצלחנו,בול כשצעקתי המפקד קלט אותי והתחיל לרשום משו בפנקס שלו,לא יודע אם זה היה לטוב או לרע..). עוד טיפ חושב-תשפצרו את הרצועה של הנשק שלכם(אם לא קיבלתם אותה משופצרת)
זה ממש יעזור לכם במסע.יש לציין שמה שהולך את המסע לקשה זה התד'ל שכל התפקיד שלו זה שיהיה לכם לא נוח,שישרוף לכם ושהוא ייפתח(קיבלתי שפשוף רציני כמעט עד הבשר בגב,בגלל התד'ל ששפשף לי את המקום),שוב הכל בראש-תנשכו שפתיים,תנגנו לכם איזה שיר בראש שיעביר לכם את הכאב והכל יעבור!!
אחרי שהגעתם לנקודה מסויימת המפקד יגיד לכם לפתוח אלונקה ולהניח עליה את התד'לים שלכם
בנוסף הוא ייתן לכם משהו שנקרא "פק'ל חיים" זה איזה שמיכה או משהו שאסור שייגעו בשיחים שמסביב או ייפלו-תיהיו אמינים בקטע הזה ,אם נופל תגידו!
וזהו,פתחתם אלונקות וירדתם מהשביל שבו הלכתם לעבר הדשא השיחים והסלעים.
המטרה שלכם היא להגיע לפסגה של ההר בול איך שהמפקד הולך-כלומר אם הוא עובר מצד שמאל של השיח,גם אתם צריכים לעבור ככה.אצלנו הקטע עם האלונקה הלך מעולה והגענו ראשנים בפער של איזה רבע שעה לפניי כולם לפסגה,החילופים הלכו טוב,עזרנו לאחרונים והקצב שלנו היה מעולה(בגלל שאני מתאמן בכושר קרבי,היה לי יותר קל במסע כי הייתי רגיל לעבודה עם אלוקנה ונראה לי שאני דיי הובלתי את הצוות שלי בקטע הזה,לפחות ככה נדמה לי).בגלל שהגענו לפסגה ראשונים המפקד קצת תיזז אותנו,גם לא משו רציני.שאר הצוותים הגיעו ,קיפלנו אלונקה ושוב חזרנו לתד'לים,ירדנו את העלייה שעלינו וחזרנו לשביל.מפה המסע ממשיך לכיוון איזה עיירה דרוזית,כשבדרך תעברו ליד איזה מזבלה מסריחה אחושרמוטה!כששוב המתכונת היא להשאר כצוות ולא לפתוח פערים(וגם לעקוף צוותים אחרים כשצריך) גם פה אתם תגיעו למצב שאתם פשוט מסתובבים אחד סביב השני בלי להתקדם כמעט,אחרי שהגעתם לעיירה הדרוזית הזאת תמשיכו ללכת כשבדרך במרחק של כ300-350 זה מזה יעמדו חיילים המטרה שלכם היא להתחיל לרוץ סביב החיילים האלה מבלי לגעת בהם-טוב זה החלק הכי מייאש במסע!!!! אתם תעשו את ה300-350 מטר האלה אולי 20 פעם בסיבובים,אתם לא יודעים עד כמה זה מייאש!! לא להשבר הקטע הזה!!חשוב מאודדד!!
אתם תראו את המפקדים שלכם שותים קולה מול העיניים שלכם ואוכלים תפוחים ומעשנים וצוחקים ונהנים-אל תשברוו ותעזרו לאחרונים ולחלשים!!!
אחרי שרצתם את הסיבוב הזה איזה 20 פעם (אל תשכחו שיש עליכם תד'ל ונשק ומדים לא נוחים שעושים את כל הריצה הזאת לעוד יותר קשה) בקיצר אחרי איזה 20 פעם המפקדים יעמידו אתכם בשלשות ויחלקו לכם תפוחים(בחיים לא אכלתי כ'כ הרבה תפוחים!! איזה 8 נראה לי) בקיצור זהו המסע נגמר ות'אמת אני ציפיתי שיהיה יותר קשה,גם למי שלא בכושר טוב-זה אפשרי לעבור אותו ובכלל תלויי עד כמה אתם נחושים ודבקים במטרה חשוב מאוד לזכור-זה לא גיבוש של כושר,אלה גיבוש שהוא מנטאלי נטו!הכל בראשש!! אחרי שעליתם לאוטובוס אתם נוסעים לבסיס עתלית
ושם תאכלו ארוחת צהריים(אוכל טעים כבר אמרתי?!?!) והמפקדים יעבירו לכם משימות קבוצתיות שונותכמו למשל בניית רפסודה מחומרים שיש שם(ג'רינקנים,פחיות גדולות כאלה,אלונקה,מנשאים וכו'..)או למשל לנפח ס'ג(סירת גומי) ולהביא אותה למצב שלא היא תיהיה כשירה לשיט
טיפ חושב!-יחד עם הסירת גומי תקבלו דיקטים כאלה שהם כמו רצפה בס'ג
מצד אחד הדיקט הוא חלק ומצד שני יש עליו כמו קרסים עבים כאלה
שימו את הדיקטים על הצד החלק כלפי מטה!!כאשר בין הקרסים אתם אמורים לשים מוטות עץ(שגם אותם אתם מקבלים) כאלה ששמורים על הדיקטים שלא יזוזו -תזכרו הצד החלק פונה כלפי מטה!!
אםם היו עוד משימות כמו לקחת עמוד לחבר אליו דגל שיוכל לעלות ולרדת
ולהעמיד את העמוד בעזרת חבלים משו כזה...
אחר כך כולם מתיישבים ומנהלים דיון על נושא שתבחרו(לא פוליטי!!) חשוב שהדיוק יתנהל בצורה תרבותית כי הוא על זמן (כל דבר שאתם עושים הוא על זמן) וצריך להגיש בסוף מסקנות,שכל אחד יגיד מה שהוא חושב וינמק ובסוף אתם צריכים להגיש לו מסקנה(חשוב לזכור שגם לא להגיע להסכמה זוהי מסקנה!!) חשוב מואד לא לצעוק סתם דברים ולא לנסות להשתלט על הדיון-אם אין לכם משהו חכם להגיד,פשוט תשתקו!
זהו חוזרים לבה'ד מחזירם אלונקות וג'ריקנים ותד'לים ושמים לב שמתוך 150 איש נשארתם 60
אחרי המסע .אחר-כך המפקדים עוברים ולוקחים מכן שעונים ואתם הולכים לאכול ארוחת ערב ואח'כ את הקבוצה שלנו לקחו לראות סרט(אין לי מושג למה,בטח לא יודעו מה לעשות איתנו ורצו שנאבד תחושת זמן),מה עשו שאר הקבוצות,אני לא יודע,נראה לי שעבודות רס'ר שונות כמו סידור מיטות וציוד של החב'רה שפרשו(ויש הרבה כאלה) וזהו אחרי הסרט אתם הולכים לישון
ובלילה יש הקפצה ל"מתקן הסודי" כדי לדעת מה יש בו תצתרכו פשוט להגיע לגיבוש ולא לפרוש לפניי.אני רק רוצה לציין שגם המתקן הסודי אפשרי לסיום,הכל בראש,קחו נשימה תנשכטו שפתיים והכל יעבור(באיזהו שלב בגיבוש אתם מגיעים לנ'ק השבירה שלכם,אם אתם לא תפרשו בה ותעברו הלאה-שאר הגיבוש יעבור לכם כבר הרבה הרבה יותר בקלות)
וזהו אחרי המתקן הסודי אתם הולכים לישון ובעצם נגמור היו השני.

היום השלישי
אני לא זוכר מתי מעירים אתכם אבל יש ארוחת בוקר ואז משיות שונות שבודקות את החוש הטכני שלכם(לכל קבוצה סדר המשימות שונה אבל כולם יעשו הכל בסופו של דבר)
אז ככה יש משימה של פירוק והרכבה של מכלול כזה מצינורות מתכת בצורת ריבוע
שימו לב שהצינורת לא בגדלים שווים תדעו להרכיב אותם ככה שייצא ריבוע ממש כמו בהתחלה!

אח'כ מסבירים לכם איך מפרקים ומחברים מקלע (מא'ג)
כמה טיפים חשוביים!!!!-כשהמפקד מסביר על פירוק המא'ג הוא בכוונה לא מתייחס לנקודות שאח'כ יכולים להכשיל אתכם! שימו לב-כאשר מפרקים את הקת יש למטה כפתור כזה שעליו צריך ללחוץ כדי שהקת תצא-המפקד בכוונה לא אומר לכם את זה-תלחצו על הכפתור!!
או כאשר את מפרקים את הקנה אל!!!! תלחצו על הכפתור שיש על ידית הפירוק!!
הכפתור פשוט דורש שילחצו עליו-והאינסטינקט הראשוני שלכם ילחץ עליו-אבל לא! פשוט תמשכו את הידית בלי ללחוץ כל הכפתור!
בנוסף-כאשר אתם מכניסים פנימה את המכלול הוא לא ייכנס לכם בלי שתלחצו על ההדק(המפקד גם את זה לא מציין בכוונה!!)
במהלך הפירוק וההרכבה של המא'ג המפקד יסיח את דעתם כמה שיותר הוא יזיז כיסאות,ידבר בפלאפון,יצעק וישאל אתכם שאלות-הכללל בכוונה!!!!תתרכזו במא'ג ואל תשימו לב לרעש מסביב!!

אחר שפירקתם והרכבתם מא'ג תלכו ולפרקו אם 16 מקוצר
אין לי הרבה טיפים לתת לכם לגבי הM 16 פשוט תיהיו קשובים למפקד ותנסו לזכור מה הולך אחרי מה ואיך וכו'..

אחרי הM16 והמאג והמכלול צינורות אתם תלכו לתא הצפות
שזה תא כזה שאתם יושבים בו צמוד לקירות ובקירות יש חורים
למעלה על מעיין מרפסת כזאת שנכנסת פנימה שם יעמודו המפקדים שלכם ויסתכלו עליכם ויתנו הוראות.טיפ!!!-תנסו לא לשבת ליד אחד החורים,אני התיישבתי בול ליד החור הכי גדול ופשוט איך שנכנסו המים קיבלנו את כלל הזרם של מי הים לגב ולצוואר אתם לא יודעים איזה קוווררר זה!!! ואיזה לא נעים זה!!
אםם אין לי יותר מידי טיפים לתא הצפות חוץ מזה שלא תילחצו המים יגיעו לכם בערך עד הברכיים ואז הזרם של המים פשוט יקטן בהרבה!!
תשתמשו בחכמה בכל החומרים שיש לכם לסתימת החורים ובחבלים תשתמשו כדי להעביר את הג'ריקן ממקום למקום
(המשימה שלכם היא לסתום את החורים ולהעביר את הג'ריקן ככה שלא ייגע במים ושלא ייגע באף אחד מכם-שוב קטע חזק של אמינות-אם נגע תגידו!!)

אםם זהו אחרי התא הצפות יש לכם מבחן קצר על החומר שהצוללן הרצה לכם בתחילת הגיבוש.
יש שאלון סוציומטרי על חברי הקבוצה ועוד ניירת שאני לא זוכר מה יש שם...
ראיונות עם המפקדים ופסיכולוגים,יש מעיין שבירת דיסטאנס והגיבוש תכלס נגמר.
(בראיונות חשוב מאוד לא לחרטט,להיות כנה ולהיות בטוח בעצמך ולא לומר סתם דברים)
לי הראיון הלך דיי והמפקד שלי התרשמם ממני דיי לטובה,אם אתם לא רוצה צוללות זה הזמן להגיד את זה-אני אמרתי למפקד שלי שת'כלס הגיבוש בשבילי היה יותר בשביל הספורט ובשביל החוויה והאתגר וצוללות לא כ'כ מעניין אותי ונראה לי שהוא דיי התרשם מהכנות שלי.
וזהו אח'כ יש כבר שמירות על אזרחי
עצה שלי-אל תלכו בכלל לישון בלילה הזה -שבו בחוץ,תעשנו לכם,ותעבירו דאחקות עם החב'רה תהנו מהאווריה ומהחוויה-לישון תוכלו בבית!

יום רביעי
זהו מגיע היום הרביעי שבו אתם קמים בכיף,אוכלים,עושים קצת עבודות רס'ר,מפרקים מיטות,מחזירים ציוד וכו'..
עד שקוראים לכולם למתחם של בצפר צוללן ושם אתם מחכים לתשובות.
וזהו,אחרי שכולם מקבלים תשובות יש שיחות עם המפקדים,באים אנשים ממדור סיירות ומסבירים למה אתם זכאים עכשיו(ת'כלס-כלום).וזוה אוספים דברים והולכים הביתה.

טיפים!!
-העוזי דמה הוא הנשק שלכם שלא תעיזו לומר למפקדים שזה "רק חתיכת מתכת"!!
אל תשכו אותו בשום מקום ,ותשמורו על העוזי הזה טוב טוב!!
-לאורך כל הגיבוש יש איתכם רופא-אם אתם לא מרגישים טוב
אל תפחדו או תתביישו לכו לרופא!!
-תיהיו אמינים!!!!
-תביאו איתם ניילונים כאלה כדי לשים בתוכם את הסיכומים שלכם שלא יירטובו
ותלמדו את הסיכומים באוטובוס ובנסיעות
-משחה נגד שפשפות ופלסטרים ומגבונים לחים יכולים לעזור פלאים!!
-קחו את הגיבוש בתור חוויה,הוא אפשרי לסיום !!!
תנסו להנות ממנו(ויש ממה להנות-מהחבר'ה,מהצחוקים וכו'..)
-הגיבוש לא קשה פיסית!!הכלל בראש!!

מקווה שעזרתי קצת לכל מי שקצת חשש מהגיבוש
וכל מי שקצת פחד,תאמינו לי הגיבוש הזה הוא חוויה!
מצד אחד תמצאו את עצמכם נותנים את כל ה100% וסובלים וחורקים שיניים ונושכים שפתיים
ורואים איך החברים שלכם סובלים ומתאמצים ונותנים 100%ופשוט קשה!
ומצד שני אתם תמצאו את עצמכם שוכבים על הדשא ופשוט מתגלגלים מצחוק,וכיף ודאחקות
ואתם פשוט לא יכולים להפסיק לצחוק,וואללה פשוט חוויה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:25

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר