09-02-2006, 22:00
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
לי היו שברי מאמץ, האמת לא בטוח אם הם לגמרי התרפאו אבל אני כבר לא מרגיש כאבים - חזרתי לרוץ רק לפני שבועיים ככה, נחתי כמה זמן, האמת לא לגמרי מנוחה כי היה לי יום סיירות וסימולציה וכו' באמצע.
קיצר אחרי יום סיירות עשיתי מיפויי עצמות, מצאו שברי מאמץ דרגה אחת, נחתי כמה זמן, עכשיו כשאני עושה ריצה קלה אני לא מרגיש אותם, האורטופד בקופ"ח אמר לי שאין מה לעשות, רק מנוחה, 3 חודשים, אחרת זה יכול לחזור והוא לא יכול להבטיח שזה לא יחזור אחרי 3 חודשים מנוחה אם אני יתחיל שוב להתאמן, קיצר ביאס אותי !... הלכתי לאורטופד פרטי, בעל של חברה של אמא שלי, הייחס שלו היה הרבה יותר טוב, מה שגם שהוא עובד בבי"ח צבאי. הוא אמר שעשיתי נכון שנחתי והתחלתי לרוץ קצת בקצב קל, אמר שאפשר לרוץ כל עוד לא כואב ואם כואב להפסיק - אבל צריך לבנות תוכנית מיוחדת של סרגל מאמצים, ולא לקרוע את עצמך ככה שאתה מתעייף כי לרוץ עייף פוגע בבלימת הזעזועים וגורם לשברי מאמץ - לרוץ בהתחלה קצב קל אחרכך בינוני ובסוף להגביר עוד, ככה שלאורך הריצה אתה מעלה מהירות אבל אתה לא מגיע למצב שאתה מעייף את עצמך ככה שאתה לא יכול לשמור על קצב, ריצה בשלוש חלקים . מה - שגם הסיבולת לב\ריאה מתאימה עצמה מהר מאוד לעומסים החדשים אבל לאומתה מערכת השלד\שריר פחות לכן זה נראה שאתה יכול לרוץ יותר מהר ויותר הרבה בכושר אבל זה יגרום לבעיות אורטופדיות כי הגוף לא הסתגל עוד. הוא אמר לשים משחות כמו בן גיי - לחימום לפני האימון ולעסות את האיזור הכואב (אצלי בשוקיים התחתונות = עצם הטיביה) והשרירים מסביב. אחרי האימון לשים משחה לקירור\הרפייה , נתן לי וולטרן בתור דוגמא , זאת משחה כזאת כמו בן גיי. עכשיו , דברים חשובים כדי למנוע שברי מאמץ שעבד בשבילי ומומלץ בהרבה מקורות מהאינטרנט שם מצאתי את זה :
קודם כל כך זמן מנוחה , אל תרוץ בכלל עד שתוכל לרוץ קל בלי כאבים, כשאתה הולך תלך כמו על פוך ולא בצורה אלימה , תקנה נעליי ריצה טובות שבולמות זעזועים אם אין- לך זה ממש עוזר. תישן הרבה אבל ממש חשוב שתקפיד על זה - 8 שעות שינה!. כמובן תאכל הרבה סידן = ירקות , גבינה , חלב , יוגורט ,רוויון וכו'... תמנע מלרוץ על משטחים קשים כמו בטון \ אספלט , עדיף דשא \ חול רך \ אדמה. יש תרגילים לחיזוק אותם השרירים שפועלים בזמן הריצה ואמורים למנוע את שברי המאמץ, שרירי התאומים ושאר השרירים באיזור עצם השוק , הנה קישור עם הסברים על התרגילים השונים שמומלץ לבצע : http://www.pponline.co.uk/encyc/0161.htm
אל תתחיל לרוץ עד שתקבל את תוצאות הבדיקה ואחרי ביקור אצל הרופא! אם זה שבר בדרגה חמורה אז צריך יותר מנוחה עד שאפשר להתחיל לרוץ, את התרגילים אני מאוד ממליץ הם באמת עוזרים למנוע שברים מאמץ, רק אל תעשה אותם כל יום, תן לשרירים לנוח ולהיבנות מחדש, אל תעשה את התרגילים לפני ריצה, חוץ מכמה תרגילים שמומלצים שם לחימום לפני ריצה.
מקווה שעזרתי, הכי חשוב אל תרוץ מהר מדי ותחשוב שאתה כבר בריא 100%, כך את הזמן , בנתיים אתה יכול לשחות ולסוע על אופניי כושר כדי לפתח סיבולת לב ריאה, גם לא יזיק לעבוד על שרירי הרגליים האחרים , הארבע ראשי וכל שאר השרירים הגדולים בירך. מאחל לך החלמה מהירה ומקווה שעזרתי :-]! אהה ולגבי התוכנית אימונים תשאל מישהו מוסמך, המאמן שלך או מישהו במכון כושר, תמצא כבר דרך להגיע למישהו שמבין בייעוץ ספורט וכו'...
|