|
10-02-2006, 09:08
|
|
|
חבר מתאריך: 23.07.05
|
|
נו,
מזל שאני לא צריך את האישור שלך כדי להגיב או לכתוב, אחרת הייתי נאלץ לסיים כאן ועכשיו. אני מתנצל על שגרמתי לך לאבד את סבלנותך המפורסמת, אבל מקווה שעד השבוע הבא תרכוש אותה בחזרה. עם כל רמיזותיך המעורפלות אודות עברך הצבאי המפואר (אני מקווה שאתה לא בתובלה, כי אז אני יכול להבין למה נעלבת ממני), אני מניח שאני יודע עליך קצת יותר ממה שאתה יודע עלי, אבל כמו שאמרת - חוסר ידע איננו סיבה בישראל להמנעות מהבעת דעה. כבר ראיתי אותך כאן מסווג למגמת נווטים בבית הספר לטיסה בחור, שמן הסתם לא פגשת מימיך (אולי רק כשעשית לו "באז" מעל הבית...), אבל אני מניח שחוקי הידע תקפים בסלקטיביות. הרי אין לך אפילו מושג מי אני ובמה אני עוסק.
קצת פילוסופיה, במיוחד בשבילך - אילו היית נזקק לרופאים כדי להוכיח כדי להוכיח רשלנות רפואית, סביר להניח שלא היית מוכיח כמעט כלום מימיך. אתה נעזר ברופאים לצורך העניין, זה נכון, אבל אם תניח בידיהם את הכל - תגמור בלי כלום. תתפלא כמה מקצועות משיקים לרפואה ישנם, ותתפלא כמה אנשים מסוגלים להוכיח רשלנות רפואית, בלי שהם רופאים, וכך צריך.
ישנו כירורג יהודי אמריקני (כירורג זה בעל המקצוע שהברנז'ה הרפואית מכנה "עושה הרבה ולא יודע כלום", להבדיל מפנימאי שהוא "יודע הרבה ולא עושה כלום" או מפסיכיאטר שהוא "לא יודע כלום ולא עושה כלום"), שלתדהמתם הגדולה של הביולוגים, האונקולוגים והחוקרים למיניהם, העז לגלות קשר בין תופעה מסויימת בכלי דם לבין גידולים סרטניים. בעולם הרפואה, עיסוק של כירורג בדבר כזה גרוע מכפירה בעיקר - והוא מסווג כשרלטנות. אבל מה לעשות, שהכירורג הוא היחיד שרואה בפועל את ההקשר של הגידול מבחוץ, ולכן דווקא היותו חיצוני למערכת עזרה לו בתגליתו, שאולי לא תביא לו נובל, אבל כבר מצילה חיים של אנשים, למרות "התנגדותם" של אנשי המקצוע (ולא, אני לא משווה את ח"א לגידול).
בכל הנוגע לטיסות הפרידה, אני מבין (ואפילו מכיר, תתפלא) את שיטת "טיסת האימונים האחרונה", שמביאים אליה קצת בני משפחה וכמה חמוצים על הכיפאק והכל בסדר. ישנו אדם בשם רן גורן, שאולי שמעת עליו, שברגע שהבין ש"נקצבו ימיו" כטייס קרב, הפסיק את טיסותיו לאלתר וויתר על החמוצים, למרות הפגיעה החמורה שנגרמה למצבת כח האדם של ח"א עקב היגרעותו של טייס ממערך הקרב במפתיע... מצד שני, אין ספק שהטיסה האחרונה (לא טיסת פרידה כמובן, טיסת אימונים עפ"י תוכנית האימונים של החיל) של גיל רגב היתה בעלות משמעות גדולה במיוחד למוכנות הצה"לית (למה הוא בכלל המשיך לטוס כראש אכ"א? היה צל צילו של סיכוי שיצא לקרב? היתה לזה משמעות חינוכית, כמו למשל טיסות של מפקד ח"א או הרמטכ"ל?). לא מבין למה נדבקת לעניין טיסות הפרידה, אבל אם זה מה שאתה רוצה, נתייחס לזה.
אין בלבי עליך, אתה בסך הכל מנסה לשמר את מה שאני מנסה להעלים, ולכן הסיכוי שאי פעם נסכים על משהו חוץ מניואנסים, קטן. זה בסדר גמור, כי אם לכולם היתה אותה דעה, אז כבר לא היה צריך את כולם - בשביל דעה אחת מספיק אדם אחד.
לסיכום, אל תרגיש צורך לענות, כדי שלא תיפגע עוד יותר סבלנותך הרופפת. בשביל לקיים שיחות מקצוע עם מי שהוסמכו לקיימן, תצטרך כנראה לחתום קבע. כאן תצטרך להתמודד (ולהתעצבן זה גם לגיטימי, במידה) עם טענות שיוצאות הרבה מחוץ למסגרת שאתה מכיר - או, פשוט, לא להתייחס.
אליהו
|
|