08-02-2006, 20:00
|
|
|
חבר מתאריך: 19.12.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אני בדרך כלל לא כותב כאן (אני גם לא מבקר כאן, אחרת יצחקו עלי בפורום צבא וביטחון...)"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
אבל ראיתי את השאלה הזאת ואני רוצה להתייחס לרואקוטן.
אכן, מדובר בתרופה מאוד חזקה אשר ניתנת רק במקרים קשים של אקנה.
למזלי אני לא הזדקקתי לשירותיה, "שיא" הח'צקונים שלי היה אולי שניים ביחד לא יותר.
ההיכרות שלי איתה נובעת מהתקופה בה ניהלתי את פורום מתגייסים וסדירים, כאשר התעוררו שאלות של נערים שעומדים בפני גיוס לצה"ל ונוטלים אותה.
מי שנוטל את התרופה הזאת חייב לדווח על כך בלישכת הגיוס משום שהיא פוגעת בתפקודים השונים של הכבד (כמו שכבר כתבו כאן), מייבשת את העור, וכפועל יצא מכך- אף להוריד פרופיל באופן זמני.
תופעת לוואי נוספת היא נשירת שיער מוגברת.
בעריכה:
דיון בפורום מתגייסים וסדירים על ההשפעות של נטילת רואקוטן על הפרופיל
עוד דיון בנושא
דיון שלישי בנושא, שימו לב לתגובה האחרונה
|
אז מה? לי הורידו זמנית עד שסיימתי את הכודרים לפרופיל 24
בשנייה שהבאתי שאישור מהרופאה שסיימתי את הכדורים
הפרופיל עלה לי חזרה ל-97
אז מה קרה? מישהו ימות אם הפרופיל שלו יהיה נמוך זמנית?
ושוב פעם אני אומרת, ברגע שעושים בדיקות באופן סדיר מידי חודש, ויש מעקב על הבדיקות שלך כלומר רופא\ה רואה את התוצאות שלה הוא יודע לאבחן את המצב.
לגבי נשירת שיער, ממש הגזמת, יש אומנם נשירה אבל הרופאה שלי במקביל נתנה לי ויטמנים "רוטס" - Roots שזה ויטמין מיוחד שלוקחים אותו אפילו בבוקר אחרי הסנדוויץ בבצפר, שזה מחזק את שורשי השיער ומאזן את ההשפעה של הנשירה כתוצאה מרואקוטן, אם המצב שלך חמור כדאי לך ללכת לרופא, אם יש לך אחד או שניים, זה יעבור ובאמת שאין צורך לקחת את הכדורים.
אם אתה מרגיש שאתה כולך מלא בנקודות שחורות- שמהן יוצאים אחרי זה פצעים ענקיים, ואתה מרגיש שכל יום אתה מגלה פצע חדש מוגלתי, אני ממליצה בחום לקחת. "סובלים" תקופה מסוימת אבל אחרי זה מרגישים נהדר, הפנים נקיות אין חצ'קונים, והכל חוזר למצב הקודם.
דבר נוסף ששכחתי להוסיף לגבי הכדור שהוא מעלה את הכולסטרול, אז כך שיש להמנע בזמן לקיחת הכדור לאכול דברים שיש להם הרבה כולסטרול כמו גבינה צהובה למשל. אבל מידי פעם אפשר לאכול הכל. אבל לשמור. גם עדיף לקחת את הכדור הזה בתקופת החורף ולא בתקופת הקיץ כי אסור להיות חשופים לשמש (ללכת לים, לבריכה).
נכון יש לו כמה מוגבליות אבל אני חושבת שהתוצאות שמקבלים שוות הכל. אני נקייה כבר 3 וחצי חודשים מאז הכדור האחרון שלקחתי. ואני לא שמה כלום לא משחות לא סבונים מיוחדים. פשוט אין לי חצ'קונים טפו טפו טפו.
ותמיד תזכרו ! בשביל להיות יפים צריך לסבול !! אין מה לעשות !!