29-01-2006, 07:06
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
ואני מסופק....
קיים הבדל גדול בין "כינויים" שמשתרשים בצה"ל לבין שמות רשמיים של כלים ומערכות אלה או אחרות. כפי שכתבתי במקור - אינני יודע בוודאות מה מקור השם "שיר" אבל אני יודע כיצד צה"ל מקנה שמות למבצעים, למעוזים, לדרכים ומסלולים, למטוסים, למערכות תצפית ומודיעין וכיוב'. אתפלא מאד אם שיטת ה"דוידקה" עדיין נהוגה בצה"ל...
אינני יודע היכן בחרת אתה שמות של מבצעים צהל"ים ומה היה היקפם של המבצעים הללו, ומי עשה שימוש בשמות הללו.... אני יודע ששמות קוד למבצעים לא ניתנים ע"י חיילים זוטרים ואף לא ע"י קצינים. יש במטכ"ל גוף הממונה על כך ואותו המחשב שבו הם עושים שימוש מוזן בשמות שונים ורבים, פולט את השם המקובל ברשת הצהל"ית בארקעי, עד החלפתו אם וכאשר כזאת נדרשת.
האם יש פה ושם סייגים לכך ? - בודאי שיש אבל אלה אינם בגדר התהליך הקבוע, למרות שהח'ברה יעשו שימוש במונח זה או אחר. ולפעמים אף יישכח הכינוי הנכון שניתן ע"י המטכ"ל.
לפעמים קיימת מערכת "בלתי תיקנית", שאין לה מספר מק"ט או אז - התהליך הזה לובש צורה אחרת. יותר פרטיזנית.
שיר - בכל אופן - שם יפה...... מזכיר לי את המערכת האחרת הנקראת: "משורר", ויהיו כאן כאלה שיישבעו שמקורו של השם בקרני השמש שרואה ח.נ. ביאליק במי "הברכה" שבשירו...
|