23-01-2006, 20:20
|
|
|
חבר מתאריך: 11.03.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "שיתוף בהרגשה אישית---->שאלון רצונות לא ממצה"
קשה לומר.
אל תתייחס למה שנאמר מפי אף אחד כאל תורה מסיני וכאל מילים חקוקות באבן.
נכון, יש אנשים עם יותר ניסיון שיכולים להסביר דברים שכל האנשים ביחד בפורום לא מבינים אותם.
אבל כל אדם הוא אינדווידואל לעצמו.
למשל אני הייתי בעתודה (אלקטרוניקה ומחשבים). חשבתי על זה בהתחלה ואמרתי לעצמי שת'כלס אתה לומד, עוד 4 שנים בתור תלמיד זה כיף (אי אפשר לומר שלא), נהנה על חשבון ההורים, לומד, מנצל את השנים הכי טובות בחיים בשביל לפתח את השכל ומה לא.
אח"כ הולכים לצבא ורוכשים ידע במיכשור וטכנולוגיה שרוב החברות בעולם היו רק חולמות עליהן. כך שעבודה לא תהיה בעיה למצוא.
יהיה כסף, תעשה תפקיד מעניין בצבא וסביר להניח שגם תצא לתפקיד טוב באזרחי. מסודר כמו שאומרים.
אבל, בסופו של דבר זו הרגשה פנימית בליבו של כל אחד.
הלך לי מעולה שם. אבל פשוט ראיתי שזה לא הנתיב שלי. אומנם אני מצליח, אבל יש הרגשה של חסר. שאת התפקיד שלי ואת החובה שלי אני צריך לעשות במקום אחר וללכת בדרך אחרת שאליה אני מיועד.
אני פרשתי מהעתודה.
ובחרתי ללכת לקרבי. תמיד רציתי קרבי. כמו כן תמיד רציתי משהו שקשור למחשבים במודיעין. הצבא הציע לי את סיגמא, גאמא (שהכי רציתי) וגם עתודה. בסופו של דבר, החלטתי שהאמת... אני פשוט חושב שהחיים הכי טובים שאני יכול לקבל יהיו במקום אחר.
בסופו של דבר את תלך לאן שאתה צריך ללכת. ולאן שאתה רוצה הכי עמוק ללכת. כי זה מה שצריך לעשות.
אני לא אומר לוותר ולעשות מה שמתחשק באותו רגע. אבל אני גם לא מדבר לטיפש, כך שאתה כנראה מבין כשאתה יודע שאתה צריך להיות במקום אחר מהי ההרגשה.
אני לא חושב שמשהו בוער לך.
אולי תנסה להתחיל את העתודה. ואז אם תבין שזה לא המקום שלך אולי תפרוש.
הם לא יכולים לחייב אותך להישאר שם (כמובן שתבדוק לפני). ועדיין עדיף לנסות מאשר לפספס.
החיים די בנויים על מזל ויכולת.
גם אם יהיה לך אחלה של מקצוע ואחלה של עבודה, יום אחד הכול יכול ליפול, וזה שקרע את התחת בגולני ואכל חצץ כל היום בשביל לשמור על המדינה שלו כי הוא ידע שזוהי הדרך שלו, יצליח הרבה יותר ממך כי הוא נפל על צ'אנס במקום הנכון ובזמן הנכון.
אני לא יודע אם זה מזל, אולי יותר גורל. קרא לזה איך שתרצה. אף אחד לא יכול לומר לך לאן הכי כדאי. לי למשל הציעו עתודה. ואני לא רוצה כי מושך אותי משהו אחר לכיוון אחר. אם יש לך את הרצון ואת המסלול האמיתי שאליו אתה רוצה ללכת אז לך רק בו.
אני לא דואג לעצמי, אני אצליח לאן אשר אלך. אמונה בעצמך זה גם משהו ששכחתי לציין. וזה משהו מאוד חשוב שצריך להיות איתך, כל הזמן.
|