12-01-2006, 09:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
|
|
אתה בטח מתכוון לאחריות של Mack ? אם כן - שמעתי כל מיני סיפורים מפחידים על החברה הזאת, לכן אני אישית לא הולך להתעסק איתם בעתיד הנראה לעין.
זאת אכן בעיה - ציוד שנקנה בחו"ל אינו מקבל שירות ואחריות בארץ, גם אם האחריות היא "בינלאומית". בזמנו, לפני קניית ה-10D היו לי דיונים ממושכים בנושא הזה עם נציגי קאנון בארץ, אבל לא הצלחתי להוציא מהם תשובה ברורה למה הנציגות הרשמית של החברה בארץ לא שמה קצוץ על הציוד שנקנה בחו"ל. אני מניח שהמצב דומה גם בניקון.
עד לא מזמן, חברת "שפע" (יבואנית סיגמא) הייתה מספקת שירות ואחריות לעדשות של סיגמא שנקנו בחו"ל, אבל לאחרונה שונתה המדיניות ועכשיו הם מטלפים רק בעדשות שנקנו דרכם.
אני מציע להשלים עם המצב הקיים ולשקול את הפרשי המחירים מול האפשרות של השירות המהיר והנוח (יחסית) בארץ. לדוגמא - בימים אלה אני מתלבט עם עצמי איזה עדשה רחבה לרכוש. המועמדת המובילה היא סיגמא 10-20, שעולה 480$ באדורמה (יש חנות נוספת, sigma4less.com, שמוכרת את העדשה בכ-40$ פחות). חישוב מהיר מראה שעם משלוח (כ-45$) ומע"מ אני מגיע לכ-2830 שקלים (לפי $ של 4.63). עדשה חדשה עולה בארץ (באתר של "שפע") 3150 שקלים - הפרש זניח למדי, במיוחד לאור העובדה שאם קונים בארץ, מקבלים שירות ואחריות של יבואן מורשה. מצד שני, אם יש אפשרות להביא את העדשה לארץ בלי משלוח ומיסים (נניח מישהו שחוזר ארצה), אז הפרש המחירים גדל לכ-800 שקלים, שזה כבר יותר משמעותי.
במצלמות פשוטות יותר (P&S) המחירים בחו"ל דומים מאוד לאלה שניתן להשיג בארץ ולכן הקנייה בחו"ל הופכת להיות הרבה פחות כדאית מבעבר.
|