16-12-2005, 23:56
|
|
|
חבר מתאריך: 26.06.05
|
|
את התשובות שלי אני מביא מהנסיון של מטירונות 03 שבשריון.
1) מומלץ שיהיה כושר גופני. בעיקר ריצה, סיבולת רב ריאה וגם שרירים בידיים לצורך סחיבת ציוד וכפיפות מרפקים. מי שיתגייס בלי שהתעמל קצת לפני כן יתקשה מאד במסעות ובטירונות בכלל.
2) יחס המפקדים הוא קשוח אך הוגן. בלי צחוקים, בלי חיוכים, בלי הסתחבקויות, אתה עושה מה שהם אומרים לך. במילים אחרות - דיסטנס.
3) המשמעת שנדרשת מהטירון היא גבוהה. איך זה מקבל ביטוי בשטח? אתה תעמוד הרבה זמן בדום במסדר (זוכר את המשחק 1 2 3 דג מלוח? ככה תעמוד, בלי לזוז). אתה עושה מה שאומרים לך, שבחלק מהמקרים יבקשו ממך לעשות דברים שמעולם לא ביקשו ממך, בטון שאתה לא רגיל אליו. יהיו גם צעקות. מבחינה מנטאלית יש אנשים שמקבלים את זה מאד קשה ואינם רגילים ליחס שכזה. גם להיות שבועיים שלמים מחוץ לבית, לחלוק עם עוד הרבה אנשים חדר או אוהל, להתקלח בקבוצה, לקבל רק שעה אחת בשביל עצמך ביום, ולפעול לפי סדר יום שקבעו בשבילך זה לא עסק קל מבחינה מנטאלית, אבל מתרגלים. בשביל זה יש טירונות.
אם השיכבה שלך יוצאת לגדנ"ע אני ממליץ שתלך ולא תבריז כמו שהרבה עושים - לומדים שם המון וזה יותר כיף, לדעתי, מטיול שנתי.
4) הקיר שהוא חלק מבוחן מסלול, או מסלול מכשולים או איך שלא קוראים לו מופיע גם ב03. הוא לא כל כך נורא כמו שעושים אותו ועם קצת אימון, כל אחד מצליח לעבור אותו. הכל עניין של טכניקה. בסידרה טירונות, אם ראית, עשו מזה כזה ביג דיל, למרות שהוא באמת לא כזה. אותי אישית הרבה יותר הפחיד ללכת על הקורה.
|