10-12-2005, 17:48
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.05
|
|
שאלת שאלות רציניות תקבל תשובות רציניות:
1. פירוט לגבי הניסוי תוכל למצוא כאן:
(Y Q Zhu, T Sekine, Y H Li, M Fay, W X Wang, H Edwards, P Brown, N. Fleischer, R Tenne, Advanced Materials, vol. 17, (2005), 1500-1503)
אני לא הצלחתי למצוא את זה ברשת ואין לי גישה לחומר מודפס - אם למישהו יש נשמח אם יוכל להעלות חלקים לכאן.
תהליך הייצור: החומר בשלב הנוכחי מגיע כאבקה אני לא מומחה לחומרים מורכבים אבל אני משער שלא אמורה להיות בעיה לעצב אותו בכל צורה שתרצה. כפי שכתבתי וכפי שמוזכר במאמר שלנו שילוב עם חומרים אחרים יאפשר קבלת תכונות חדשות כמו למשל גמישות. אפוד מיגון קל וגמיש המסוגל לעצור בצורה יעילה קליעי רובים הוא בהחלט פסגת השאיפות של החייל בשדה.
אגב בנוגע לשאלות שהועלו פה קודם בכל הקשור לשימוש בתעשיית החלל ובתחומים אחרים - חומרי הסיכה שAPNANO מייצרים כבר נרכשו על ידי מספר גורמים וכשיכנסו בעוד כחצי שנה לייצור תעשייתי צפוי להם שוק נרחב. בנוגע לשימושים אחרים אני מניח שהוא בהחלט עשוי להיות מתאים - הבעיה היא מה יהיה מחירו והאם התכונות הנוספות שלו (עמידות בטמפרטורה וכו' מתאימות).
אני לא מכיר את התחליפים הפלסטיים עליהם דיברת - אשמח לשמוע פרטים.
בנוגע למעריב - כבר אמרתי הם בסך הכל השתמשו בהודעה לעיתונות - אנחנו כתבנו מאמר מקיף לאחר ראיון עם החברה, המאמר שלנו כולל לא מעט מידע שלא ניתן בהודעה לעיתונות (והיה צריך ללחוץ לא מעט בשביל לקבלו).
|