לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 10-12-2004, 20:51
  ohadbx ohadbx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.03.04
הודעות: 2,558
המדינות היחידות שבאמת לקחו חלק בלחימה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הר הבית בידינו שמתחילה ב "המלחמה בין עיראק לארצות הברית"

היו ארה"ב ובריטניה- כל השאר הצטרפו מאוחר יותר כעזרה בשיקום ושמירת השלום.
היו קרבות, אבל לא הרבה, ולא כאלה שהיוו מכשול אמיתי. הקרבות האמיתיים התחילו אחרי שהאמריקאים כבשו את עירק (->סיום שלב הלחימה כביכול) ע"י כוחות מורדים.
מה שהצלחתי לגלות על מבצע ג'יימס זה שהוא היה נסיון של הבריטים לכבוש את בצרה ב 30 למרץ, ושהוא היה המבצע הגדול ביותר במלחמה. לא נשמע סביר שיש קשר בין השם של המבצע לבין השיטות המיוחדות שהופעלו או לא הופעלו בו.
לבריטים היה חלק די גדול בלחימה, והם תרמו לא מעט כוחות קרקעיים ואוויריים. תחפש בגוגל operation telic, אני בטוח שתמצא עוד מידע.

העירקים ניסו לגייס ולשנע כמה כוחות שריון, אבל ויתרו על הרעיון כשכל טנק שזז על הקרקע קיבל מאוריק/WCMD/ LGB לראש. אני בספק אם היו קרבות שריון בשריון אמיתיים, אם בכל זאת היו הם היו מהירים וחד-צדדיים.

נערך לאחרונה ע"י ohadbx בתאריך 10-12-2004 בשעה 21:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 10-12-2004, 21:20
  ohadbx ohadbx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.03.04
הודעות: 2,558
הבריטים תקפו עם כוח של המארינס הבריטי
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי הר הבית בידינו שמתחילה ב "איך הבריטים ניסו לכבוש את בצרה?"

לפי מה שהבנתי הם תוגברו או שהכוח העיקרי היה מורכב מיחידות קומנדו של המארינס (הבריטי).
אני משער שכמו בשאר המלחמה היה גם סיוע אווירי אמריקאי או בריטי.
במלחמת המפרץ (הראשונה אני מניח) אני חושב שהיו קרבות שריון, לא יודע לגבי היקפם או מה הלך בהם.
"נוצר בכלל איזשהו מרחק קרוב בין צבאות בריטניה וארצות הברית לבין הכוחות העיראקים חוץ מעל ידי מטוסים?"
כמובן שהיו גם קרבות קרקעיים (מדברים עכשיו על מבצע חופש עירקי?), אבל לא של שריון שריון, מקסימום איזה רק"מ או רכב אחר. (ככה לפחות קראתי עד עכשיו).

תשתדל להיות ברור יותר בשאלות בבקשה, קצת קשה להבין לאיזו מלחמה אתה מתכוון בכל שאלה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 10-12-2004, 21:46
  ohadbx ohadbx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.03.04
הודעות: 2,558
אני לא מבין מה הכוונה בשאלה איך ארה"ב פלשה.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי הר הבית בידינו שמתחילה ב "אז איך ארצות הברית פלשה לעיראק(ב- 2003)?"

הכוחות העירקים ששרדו את סופה במדבר היו מועטים, והדרדרו עוד ועוד במהלך 12 השנים.
לפני המלחמה הקרקעית בחופש עירקי האמריקאים והבריטים הקדימו בכמה ימים או שבועות של תקיפה אווירית, אני מניח שחלק מהתקיפות יועדו נגד כוחות וריכוזי שריון וחי"ר.
מאלה ששרדו בחלק ניסו להשתמש- וחטפו, ובחלק העירקים כבר לא טרחו ונכנעו.
קרבות קרקעיים זה כללי, חי"ר בחי"ר, שריון (אמריקאי) בחי"ר, לוש"ב, COIN, בסדרי גודל שונים.
אולי מישהו יוכל להרחיב יותר.

נאט"ו היא ברית הגנתית, כלומר אם אחת מהחברות בברית מותקפת השאר מחויבות לעזור. ארה"ב בחרה להלחם בעירק מסיבות כאלה ואחרות, לכן שאר המדינות לא היו מחויבות לעזור לה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 10-12-2004, 23:29
  ohadbx ohadbx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.03.04
הודעות: 2,558
עם כל הכבוד שיש לכוח אווירי וחימוש stand off
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי הר הבית בידינו שמתחילה ב "לא היה יותר פשוט לאמריקאים"

(ויש לי הרבה כבוד)- זה עדיין לא יכול לנצח מלחמה לבד, או במילים של איזה חייל אמריקאי (שאת שמו ואת האירוע אני לא זוכר): " You can blow the crap off a hill, but you still need someone on it to raise th flag" . כמה שלא תשפר את הכוח האווירי שלך עדיין תצטרך כמות זו או אחרת של חיילים שיילחמו על הקרקע, אי אפשר להשמיד הכל מהאוויר.

בכל מקרה המטרה של האמריקאים מלכתחילה לא הייתה להביס את הצבא העירקי, אלא:
1. למצוא ולהוכיח קיום של נשק לא קונבנציונלי
2. להוריד את סדאם מהמשטר
3. "לשחחר" את העם העירקי ממשטרו של זה שבסעיף 2.

לאורך כל המלחמה האמריקאים ניסו בדרכים שונות לשכנע את העירקים לא להלחם, וגם די הצליחו בזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 11-12-2004, 15:53
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,953
שאלה טובה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי הר הבית בידינו שמתחילה ב "אז איך ארצות הברית פלשה לעיראק(ב- 2003)?"

כשהאמריקאים פלשו לעירק, הם הלכו על רעיון שונה מזה שהיה במלחמה הראשונה (91) - במקום להתעמת עם כלל הצבא ולספוג אבידות, הם החלו במירוץ מטורף מגבולות עירק פנימה אל בגדד - הרעיון היה להשבית את פיקוד הצבא העירקי, ולהפוך את הדרג הלוחם בשטח ללא-רלוונטי. בדרך לבגדד האמריקאים אכלו כמה סופות חול לא נעימות, וגם כמה קרבות שריון קצרים במיוחד (שנמשכו כמה דקות לכל היותר). בכניסה לבגדד הם נתקלו בפעם הראשונה במה שיתפתח בעתיד למיליציות של ימינו - סדאם נקט באמצעים "מלוכלכים" כמו שחרור אסירים פליליים מתוך כוונה שיפעלו נגד הפולשים וגם יטילו אימה על האזרחים (שבהתחלה היו פסיביים לגמרי, כתוצאה מאותה האימה שהמשטר הטיל).
בנפרד, היו כמה מובלעות בעייתיות שהצריכו התעסקות: בצרה, אום קאסר, נג'ף, קרבלא - כל אלה "זכו" לביקור והתעסקות מצד בעלות הברית השונות. (אנקדוטה על בצרה: אני עדיין לא שכחתי את הקטע בטלויזיה של טיל ג'אוולין שנורה על בית מצידו השני של אגם קטן, פגע במים, ניתר, המשיך לעוף ופיספס את הבית...).

ישנם סיפורים לא-מאומתים על סוכני CIA ששילמו סכומים גדולים של כסף מזומן לגנרלים עירקיים, כדי שברגע האמת לא יפעלו במקום ובזמן הנכון. הבעיה בשיטה זו התגלתה ב"יום שאחרי סדאם" - זה שכמה גנרלים מרופדים בדולרים רק בשביל שלא יעשו כלום זה טוב ויפה, אבל מה עם עשרות ומאות אלפי חיילים ושוטרים שקמו בוקר אחד מובטלים (אבל עם ערימות ענקיות של נשק ללא בקרה והשגחה)? סאדר וזרקאווי הם המשך של תהליך שהחל ברגע שהטנק הראשון חצה את הגבול לכיוון בגדד.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 12-12-2004, 00:10
  strong11 strong11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.11.04
הודעות: 2,109
מלחמת המפרץ השנייה - כמה נקודות למחשבה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הר הבית בידינו שמתחילה ב "המלחמה בין עיראק לארצות הברית"

חברה לא צריך לזלזל לא בקרבות עצמם – מהם היו גם היו – לא באבדות לשני הצדדים ולא בהישגי הצבא האמריקני, שהיו כבירים הן במישור האסט' והן במישור הטקטי-אופרטיבי.
הלקחים מהמלחמה הזו, שהייתה יישום קלאסי של תפיסת הבליצקריג הגרמנית, ילמדו עוד שנים.
זה שאחרי הניצחון נתנו לצבא הסדיר העיראקי להתפורר כך במקום להשתמש בו להשליט סדר במדינת ענק היה טעות קשה (מה שאפשר את הכאוס הנוכחי) אבל לא מקטין מההישג עצמו.

לזכות האמריקנים יאמר שהם לקחו ריזיקה לא פשוטה – הביאו פחות משליש צבא שהיה להם ב 1991 (למעשה, כמעט כל הצבא הסדיר שנשאר להם) ובעיקר נצלו את הכשל המוחלט במערכות קשר, מודיעין ושו"ב העיראקיות (כתוצאה מהשמדה, חסימה, שיבוש או נטרול באמצעים אחרים) והעדר כוח אווירי עוין כלשהו ולמעשה עקפו את עיקר הצבא העיראקי הסדיר במרוץ דו-ראשי אל בגדד.

במישור האסט', ניתן להגיד שהם בצעו סיכול ממוקד ברמת המדינה. הם הבינו שאין צורך או טעם בהשמדה של הצבא העיראקי הסדיר הענק על עשרות האוגדות שבו, פעולה שתארך חודשים ותהיה כרוכה באבדות לא מעטות, והאמינו שהפלת המשטר תביא כמעט מיידית להתפוררות הצבא - ואכן צדקו (כאמור, יותר מדי צדקו!). הם גם ידעו שגורם הזמן לא עומד עוד לצידם, מאחר ולא הצליחו לגייס קואליציה ידידותית כמו ב 1991. לכן חששו שהאו"ם יתערב ויעצור את המלחמה לפני השגת המטרה הנ"ל ואז יווצר מצב ביניים כמו ב 1991 שיאפשר לסדאם להשתקם.

לכן פתחו כמעט מידית בפלישה קרקעית מסיבית לצד המערכה האווירית הרגילה כמו באפגינסטאן, סרביה וכו'. עד נאסיריה התקדמו גייסות הנחתים והצבא יחדיו ואז התפצלו לשני צירים מקבילים – גיס הנחתים פנה צפונה והתקדם במסלול הקצר יותר בגזרה המזרחית לאורך נהר החידקל, גיס הצבא פנה מערבה והתקדם במסלול הארוך יותר בגזרה המערבית לאורך נהר הפרת – בסוף הצבא הקדים את הנחתים במרוץ ביום וחצי לזאת למרות שנתקל בהרבה יותר התנגדות בדרך בגלל הקושי של הנחתים לצלוח את נהר החידקל בנקודות חציה רבות.

לאמריקנים לא הייתה עוצמה מספקת או אפילו כוונה לכבוש ערים עיראקיות אלא רק לבודד אותן. וגם אם הייתה כוונה, היא בוודאי התפוגגה אחרי המכה שחטפו בתחילת המערכה בנאסיריה – שם חדר גדוד מארינס בטעות או שלא בטעות לפאתי עיר וחטף בראש (אחרי זה גם התברברה באותו מקום בדיוק פלוגת תחזוקה מילואים אמריקנית בדרכה צפונה וגם היא חטפה בראש).

למעשה הקרבות האמיתיים פרצו כאשר האמריקנים הגיעו אל טבעת ההגנה החיצונית של בגדד, מקום פריסתן של אוגדות המשמר הרפובליקני – בין היתר בפריצת הטבעת החיצונית בקו נג'ף-דיוואניה, צליחת נהר הפרת בהינדיה ובפריצת הטבעת הפנימית בקו קרבלה-הילה וכן בקרבות בפאתי בגדד עצמה (בתוך העיר ההתנגדות כבר התפוררה בגלל קריסת הממשל).


הקרבות היו בעיקר בין כוחות החוד האמריקניים, בדרך כלל בעוצמה של גדוד מוגבר עד חטיבה מוקטנת, ובין כוחות מגן עיראקיים בעוצמות דומות. לא היה צורך בפריסה ובקרבות חטיבתיים / אוגדתיים מלאים מאחר והמטרה לא הייתה להשמיד את הצבא העיראקי אלא רק לנפנף אותו מעמדות החסימה על הדרך אל בגדד. במקרים בהם העיראקים חסמו את הכביש, נתנו להם בראש. כאשר הם התרחקו מהכביש, פשוט התעלמו מהם והותירו את מלאכת הבידוד לדרג השני.

בין התגליות הלא נעימות הייתה העובדה כי מספר לא מבוטל של טנקי אברמס נפגע ו/או הושמד במהלך הלחימה - עד אותו רגע האמריקנים הנאיבים האמינו כי דגמי ה A2 וה A1HA כמעט חסינים לאמצעי הנ"ט העיראקיים והשתמשו בהם ביהירות לא אופיינית, כמעט כמו בפילים של חניבעל. במקרים כאלו חטפו בראש. כמו כן העובדה שפריסת הכוחות האמריקנים לרוחב החזית הייתה דלילה מאוד אפשרה לעיראקים להעביר בקלות צפונה שבויים אמריקנים וציוד שלל שנתפסו עשרות ומאות קילומטרים מאחורי קווי החזית וכן לארוב לדרגי האספקה בזמנם החופשי. דבר זה הוצא כמובן מכל פרופורציה על ידי אמצעי התקשורת העולמיים וגרם לדמורליזציה מיותרת בעורף האמריקני.

המלחמה התארכה מעבר לתכנון המקורי בעיקר בגלל תנאי מזג אויר קשים, כשלים במערך הלוגיסטי (כולל באבטחתו), כשלים במערך ההנדסה הקרבי (חציית נהרות) והסירוב של התורכים להתיר לדיביזיה הרביעית לפלוש דרך כורדיסטאן. מצד שני חוסר הבהירות בחזית הצפונית דווקא ריתק לשם שליש מהצבא העיראקי ועשה את החיים קלים יותר לכוחות בחזית הדרום. בסוף של דבר התברר שהיה שם יותר מזל משכל.

הבריטים כמעט ולא נטלו חלק בלחימה ההתקפית והסתפקו בבידוד הפינה הדרום-מזרחית של המדינה (כיבוש נמל אום קסר, השתלטות על חצי האי פאו, וכיתור הכוחות העיראקיים הסדירים שנלכדו במרחב בצרה). בדרך זו הם אבטחו את העורף הלוגיסטי וקווי האספקה של גייסות הנחתים וגם הרתיעו כנגד ניסיון התערבות אפשרי של האירנים במרחב השיעי בדרום עירק. כיבוש העיר בצרה עצמה התרחש רק בשלב מאוחר יותר, שכבר היה ברור שהצבא הסדיר שם התפורר וההתנגדות תהיה זעומה. דווקא ב 1991 הובילה האוגדה הבריטית את כוחות בעלות הברית ורשמה הישגים יפים אבל אז הייתה ממשלת שמרנים ולא לייבור כמו היום.

מיותר לציין ש "מנחוס עירק" הבריטי המפורסם חזר על עצמו גם הפעם. ב 1991 רוב אבדותיהם היו בתקריות כחול על כחול ובתאונות וכך גם הפעם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 12-12-2004, 10:52
  MורAל MורAל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.12.04
הודעות: 4
בקשר למלחמה ה-1.
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "מלחמת המפרץ השנייה - כמה נקודות למחשבה"

היו קרבות של שיריון בשיריון אבל זה הי'ה חד צדדי.
האמריקאים באו עם טנקים מתקדמים (אברהמס) ופגעו בעיראקים מטווחים שהם לא יכלו ליראות אותם אפילו (הכל נעשה בעזרת ראי'ה טרמית) ועם מערכת כיוון מתקדמת הפגזים הגדולים הדיוק הי'ה קטלני ממרחקים גדולים של 3 ק"מ.
כך בסוף היום הראשון התוצאה 165-0 לאמריקאים(או 167) וביום אחר הודמדו מעל אלף כלים עיראקים שונים.
צריך להוסיף כי שום טנק אמריקאי לא ניפגע מאש אויי'ב אלא מאש "ידידותית" ובכלל יותר ממחצית ההרוגים במלחמה זו היו מאש ידידותית. בסופו של דבר ניפגעו 20 או 22 טנקים אמריקאים והאבדות היו מעטות.
מלחמה מוצלחת מבחינת האמריקאים אבל ממש אין לי כוח להרחיב.
המידע מערוץ ההסטורי'ה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 14-12-2004, 00:30
  strong11 strong11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.11.04
הודעות: 2,109
לא נפגע אף טנק אברמס מאש ידידותית?
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי MורAל שמתחילה ב "בקשר למלחמה ה-1."

ואיך אתה מסביר למשל את התמונות הללו מאתר רשמי של המארינס? מה הם דפקו לעצמם בטעות גם את רכב החילוץ באור יום?
http://www.tecom.usmc.mil/vim/imu/I...M-0049F-103.JPG
סתם ככה יש לך עשרות תמונות באינטרנט של טנקי אברמס שברור נפגעו מ RPG וטנ"טים עירקיים ולא מאש ידידותית כמו למשל
http://www.ambienttv.net/img/weblog/37_helgrentank.jpg
http://community.webshots.com/photo...111681821qRUHhv
http://community.webshots.com/photo...126175766XffRGt
http://community.webshots.com/photo...231669965KpObhf
שים לב שבאף אחת מן התמונות אין בכלל סימני חדירה אלא פיצוץ

קיצר, אל תאמין לאגדות אורבניות... גם על המרכבה סימן 1 אמרו אותו דבר לפני מלחמת לבנון וקבלנו בראש וגם על המרכבה סימן 3 אמרו אותו דבר לפני עזה וקבלנו בראש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:05

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר