03-11-2005, 02:51
|
|
|
חבר מתאריך: 26.06.05
|
|
נגמ"ש אופני מצרי
אני מתעניין באחד הכלים בצבא מצריים שראיתי בעבר באחד מפנקסי התוד"א שעניין אותי במיוחד מפני שהוא מיוצר במצרים (תכנון עצמי, לא כמו הM1A1).
חיפשתי מידע עליו בפורום, וגם בפורום הישן ולא מצאתי כלום (כל חיפוש של "נגמ"ש מצרי, שיריונית מצרים, פאהד, העלו דיונים שונים על שיריוניות ובאף אחד מהם לא מצאתי מילה על הנגמ"ש הנ"ל) אבל אם אני מעלה נושא ישן שכבר היה עליו דיון אני מתנצל מראש.
מדובר ב Fahd-240.
גנמ"ש בעל ארבע גלגלים ומנוע 240 כ"ס שתוכנן לשטח חולי שיכול לשמש כנגמ"ש נושא גיסות, מניח מוקשים, אמבולנס, חוליה טכנית, נגד הפגנות, והנדסה קרבית. לכלי יש יכולות נ"ט, נ"א ונגד מטוסים מנמיכי טוס ומסוקים בתנאי יום/לילה, מעמדה נייחת ובתנועה.
הכלי תוכנן על ידי ה (Arab Organization for Industrialization (AOI ובסוף שנות ה80 רכשו אותו כווית, אומאן סודאן ואפילו עירק.
לא הצלחתי למצוא מידע לגבי החימוש המקורי או המיגון של הפאהד. הצריח המקורי דומה בצורתו החיצונית לזה של הPT-76 (עם תותח בקוטר קטן יותר) ומצרים שידרגה חלק מהכלים והחליפה להם את הצריח לזה של הBMP2.
לשם השוואה PT-76
פאהד בתערוכה
ופאהד עם צריח של BMP2 (טיל נ"ט ספנדרל מעליו, אם אני לא טועה)
אני בטוח שגדולים וחכמים ממני יוכלו להוסיף מידע לגביו (חימוש? מיגון? פיתוחים נוספים? שימוש שנעשה בו חוץ מפיזור הפגנות במצרים) או להשוות אותו לכלים דומים מאותו ה class.
תוספת: תמונה של פאהד עירקי
|