31-10-2005, 13:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.05.03
|
|
אני חייב להודות...
שזה עניין אותי. אתה שמת לב כשכתבת על ההרגשה שלך - השתמשת בהרבה נקודות (............) ב-5 השורות של הפיסקה, אבל, כשכתבת מספר דומה של שורות על ההורים ועל המורים - השמתשת ב8 סימני קריאה? כמעט אחד לכל משפט. נקודות מביעות ייאוש (בדר"כ). שימוש מוגזם בסימני קריאה מעיד על תסכול וכעס. סתם, נקודה למחשבה. הייאוש - הוביל אותך לתסכול. התסכול - הגדיל את הייאוש. הנה המעגל שלנו.
בוא ננתח כל בעייה לחוד.
(הייתי חייב.)
החבר. כתבת את זה בעצמך. אין מה לעשות. אתה לא יכול להאשים אותו. לכן, עצה: דבר ראשון, אני שמח שהבנת את זה כל כך מהר. לרוב האנשים זה לוקח יותר זמן. וככל שתגיע לשלב השני - יהיה יותר טוב לכולם. תשלים עם זה ותשמח בשבילו. תשכח ממנה. לא כידידה טובה אם כי כאהובה. ככל שתעשה את זה יותר מוקדם - הכי טוב. אני מבטיח.
המורים. את אומר שכל דבר קטן הם מאשימים אותך - ובעקבות זה אתה בקושי נכנס לשיעורים. גם זה מעגל. הם רואים שאתה פחות נכנס לשיעורים (מבחינתם: פחות משקיע ופחות רציני) - ולכן, זה הגיוני להם שאתה זה שמפריע. כי מבחינתם - הפכת להיות פחות רציני.
הפתרון: תראה להם שטועים. תחזור להיות יותר רציני. הם יבינו כבר לבד שאתה חוזר להיות רציני ולכן זה לא הגיוני שזה אתה זה שמפריע.
ריקנות. זה לא חייב להיות מאחד הדברים שהצעתי. לדוגמא, הפורום הזה - זה תחביב. אממ... התנדבות במקום מסויים - זה גם תחביב. תחביב לא חייב להיות איסוף בולים או בניית דגמים או משהו כזה. אגב, הפורום וההתנדבות - מעבר לזה שהם מעבירים את הזמן, מעבר לזה שאתה גם אוהב את זה ומעבר לזה שאתה עוזר לאנשים - זה גם מחזיר לך. זה נותן לך בחזרה.
ההורים. בכוונה - הם בסוף. לא בגלל החשיבות שלהם. אלא בגלל ששינוי הדברים הקודמים - ישפיע הכי טוב עליהם. מה הכוונה?
הם יראו שאתה השתפרת בלימודים, מתנדב איפשהו או עושה משהו עם עצמך. יוצא מהחדר. מהבית. מצב הרוח שלך ושלהם ישתפר.
ושוב, הסיבה שהם רבים איתך על כל דבר קצת היא בגלל שהם מצפים (ויודעים שאתה יכול) ליותר.
וגם אתה יודע שאתה יכול יותר ממה שאתה כרגע. אחרת, לא היית מבואס מעצמך.
נערך לאחרונה ע"י חרוב בתאריך 31-10-2005 בשעה 13:40.
|