26-10-2005, 13:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.06.03
הודעות: 5,616
|
|
הקפה שלי...!!!
לאור הצטרפותם של חדשים לאחרונה לפורום, אני רוצה לצרף בזאת מדריך שימושי
להכנת הקפה שלי.
מנהלים יקרים - אנא שמרו מדריך זה בארכיון וצרפו לינק להנחיות לכל מצטרף חדש
לפורום (עדיף אפילו לשים זאת בדבר המנהל כסעיף מספר 1 - ומודגש)
גם מי שלא מצטרף חדש לפורום, מוזמן להכין לי קפה לפי ההנחיות המצורפות.
תודה מראש,
זיו
בחירת הכוס
הכוס חייבת להיות כוס זכוכית, ואם אין מתאימה לקפה, אפילו ללא ידית. אין להגיש לי
קפה בספל אטום או חלילה בכוס פלסטיק!!!
הקפה עצמו
אני לא אפתח פה דיונים על טעמים של קפה, ארומות, ופולי קפה קולומביאנים
המתייבשים בשמש.
אני רק אציין שאני אסבול כמעט את כל סוגי הקפה המגורען (כמובן שמי שיביא
קפה קולומביאני מגורען יקבל קרדיט נהדר) אבל מי שינסה להכין לי את האבקה
הזו של עלית שהם מעזיםן לקרא לה קפה - דמו בראשו.
אז כפית גדושה קפה איכותי:
סוכר
פה כמובן אין בעיות. 2 סוכר בבקשה, אם יהיה לי חשק למתוק אז 3.
ולא, תודה, אבל אני ממש לא אוהב סוכר חום - כן - אני יודע שזה
יותר בריא.
סוגיית המים
אני יודע שיש כאלה שאוהבים נס על חלב, אבל לא אני. יותר מדי חלב
גורם לי בחילה. אז בבקשה, מים רתוחים - בערף שלושת רבעי הכוס, אולי
קצת יותר - יהיה נהדר.
חלב
מאוד פשוט - זוכרים כשהיינו ילדים היה סוג אחד של חלב? זה של תנובה
עם שלושה אחוזי שומן? אז זהו - שזהו זה. אל תנסו למכור לי את האחוז
הבודד, זה ממש מים. ולא רוצה חמישה אחוזים לקצף - אני שונא קצף בקפה,
ואם הייתי רוצה קפה שמן - עדיף כבר שמנת לקפה!!!
אז חלב, עם שלושה אחוזי שומן, וממש לא משנה לי מי מייצר אותו.
וזהו, זוהי כוס הקפה שלי, פשוטה, טעימה, מעוררת ונהדרת.
מאחר שאני שותה לא מעט כאלה ביום - אז יש עבודה לכמה גולשים
חדשים שירצו להצטרף לפורום..
|