08-12-2004, 19:09
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.04
|
|
טוב זה עניין של השקפת עולם
אין כזה דבר להיות טוב יותר.מה שטוב לך יכול להיות בעיני האחר כדבר הכי רע עלי אדמות,ואף להיפך.
לכן,את התשובה לשאלה כיצד להיות אדם טוב תצטרך למצוא לבד.
למרות זאת, אני אנסה לתת את ההגדרה לאדם טוב בעיני:
כפי שרבי עקיבא אמר,התורה על רגל אחת היא "ואהבת לרעך כמוך",משמע זהו כלל בסיסי שללא הכלל ההוא כל הערכים בתורה אינם מתבססים.
בכל אופן,לא בתורה מדובר.מדובר בכך שאדם טוב לדעתי הוא אדם אוהב בריות,מתייחס בשוויון לכל אדם ולא משנה מהי עדתו או גזעו,בין אם הוא ערבי,יהודי או עובד זר-אהוב את האדם כאדם כמוך.
דבר נוסף הוא,שאדם טוב לדעתי הוא אדם אשר גדולתו בכבישת יצרו,ז"א אדם שגם בשעת כעסו,וגם בשונאו אדם אחר וגם בעובדה שהוא לא מסכים לדעותיו,הוא עדיין יתן לאותו אדם שנוא את הזכות להביע אותה.כמו שוולטר אמר"אינני מסכים לדעתך,אך אלחם עד מוות כדי להגיד אותה".
אדם טוב הוא אדם סובלני,אדם מתחשב בזולת אשר יודע שהעולם לא נועד רק בשבילו ובני אדם לא נועדו כדי להירמס על ידיו,אדם אשר נוהג בכבוד ובצדק בכל זולתו.
אין זה קל להיות אדם טוב במציאות היומיומית,שבה אם נתת לאדם אחר אתה פראייר אם מישהו הרוויח על חשבונך,נתת לו לעקוף אותך בתור לקופה ולא נדחפת כמו כולם ,ואפילו גם אם לא רמסת את זכויותיו.
שמור על האחרים כמו שאתה שומר על עצמך,ואז בעיני תהיה אדם טוב.
אך כמובן,אינך חייב להתחשב בדעתי כי מי אני הוא שיקבע את הטוב המוחלט,אך אני מבקש ממך להתחשב בה.
בתקווה ששאיפותיך התגשמו
דציבל
|