04-11-2005, 13:40
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.05
|
|
רוב הזמן לומדים??
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amitbb שמתחילה ב "שאלה לגבי חיל ההנדסה והתפקידים בו... כנסו בבקשה"
תן לי לתקן אותך אחי,
אני מחזור אוג' 05 (מסיים אוטוטו טירונות ) ונכון,יש לימודים בכיתות ( מן הסתם אתה צריך ללמוד על מוקשים,מטעני חבלה וכו' )..אבל תאמין לי טוחנים אותנו לא מעט...שטחי האש של בהל"צ הם ארורים.
כמו כן,זה לא באמת משנה אם טוחנים אותך בטירונות או לא,בתכלס...החי"ר של הנסדה עושה בדיוק כמו כל חי"ר רגיל וכמו שכמה פה כבר אמרו - יש את ה"בונוס" שזה ללמוד לפוצץ בתים ומיקוש.
כל עניין החבלה זה ממש,על קצה הלשון,מי שרוצה ללמוד יותר יוכל לנסות לעבור גיבוש יהל"ם וללכת לס"פ.
ועכשיו,לשאלתו של הבחורצ'יק ,
איזה תפקידים יש?
סה"כ המסלול של הנדסה הוא שנה. 4 חודש טירונות , 4 חודש אימון מתקדם , 4 חודש קו. ( הקו שתתפוס זה תלוי באיזה גדוד תיהיה , לרוב זה או רמאללה או חרמון ).
תחילת טירונות תוכל ללכת לגיבוש יהל"ם ,שאלה היחידות המובחרות של הנדסה.
סוף טירונות כמה מכל מחלקה יצאו לקורסים . יש את קורס צמ"ה ( ציוד מכני הנדסי ) שזה עבודה עם ה-D9 הענקיים , דחפורים וכו'..וכמה יצאו לקורס חובשים ( בד"כ גם יפלו מחזור לאחר הקורס ).
כמו כן,במחלקה שלך יחולקו תפקידים מחלקתיים כמו מפקד חולייה,קלע,מאגיסט,נגביסט,RPG , קשר וכו'..ובמשך האימון המתקדם יהיה גם קורס נהגי פומות. ( למי שלא יודע,פומ"ה זה רכב המשוריין הייחודי של הנדסה - קומבינה ישראלית לטנק צנטריון למי שמכיר ) .
זהו,לעוד שאלות..אתה יכול לפנות אליי לאייסיקו.
ושוב,כמה קרבי זה? הכל תלוי על איך אתה מסתכל על זה..
אתה שואל אם יהיו לך מפגשים עם מחבלים? יהיו ! .
|