02-10-2005, 18:31
|
חסום
|
|
חבר מתאריך: 13.09.05
|
|
נ"מ-תשובות אחת ולתמיד...!
שלום,אני מתגייס בנובמבר ואמור להתגייס לנ"מ
החלטתי לפתוח אשכול על מערך הנ"מ,שהינו מערך די אנונימי ומערך בעל ביקוש נמוך בצה"ל.
המטרה היא אחת ולתמיד להבין את מהותו של מערך הנ"מ,הפעילות שמתבצעת בנ"מ וכו...
ראשית,אני אפתח בכך שלפי הידוע לי לוחם נ"מ עובר טירונות רובאי 03 שמשכה כחודשיים בביסנ"מ{אזור באר-שבע,קיבוץ טללים}
לאחר מכן מתבצע עוד חודשיים קורס{יש שיגידו אימון מתקדם} על טיל הסטינגר{דבר תמוה הוא ששמעתי לא פעם שלוחמי סטינגר מקבלים רק כאלה שהם מעל 1.75...האם זה נכון?!},ועל הטק"א-טילי קרקע-אויר{פטריוט,הוק,החץ זה כבר סיפור אחר}.
לוחמי הנ"מ לא זוכים יש לומר בכנות לכבוד רב.
לא מעט סטיגמות יש על מערך הנ"מ,לדוגמא-"נ"מ-קשה באימונים-אין קרב"
אז הרי אם לוחמי הנ"מ לא נלחמים,מדוע הם נחשבים ללוחמים?!
לוחמי הסטינגר-כביכול הלוחמים המובחרים ביותר בנ"מ שעושים קו בעיקר בגבול הצפוני ובאיו"ש.
השאלה הגדולה היא בקשר לנ"מ היא קודם כל מהי בכלל הפעילות המבצעית שמבצעים לוחמי הסטינגר או לוחמי הטק"א?
רבים אומרים ורבים בוודאי עוד יאמרו{בניגוד לאלה שטוענים שנ"מ לא נלחמים} שלוחמי הנ"מ מבצעים פעילות חי"ר רגילה,ממש כמו גולני,גבעתי,צנחנים וכו...אני ממש לא מסכים עם הקביעה הזאת שהרי לוחמי הנ"מ{כולל לוחמי הסטינגר} עושים רובאי 03,בניגוד לחטיבות שציינתי שעושות רובאי 07 ויותר...לכן,אין לומר כי מערך הנ"מ מבצע את אותן פעולות שמבצעות החטיבות הקרביות,זה פשוט לא הגיוני ולא נכון לומר זאת...!אך שוב,אם כך,מהי בעצם הפעילות המבצעית של לוחמי הנ"מ?!שוב אני שואל...
בזמן האחרון ניתן לראות כי מערך הנ"מ מקבל לפחות קצת את הכבוד הראוי לו וזה מתבטא בזה שרוב לוחמי הנ"מ מקבלים M-16 מקוצר או מקוצרר בניגוד לזמנים עברו כאשר רוב לוחמי הנ"מ הסתובבו עם M-16 ארוך...
אשמח אם חיילים שמשרתים כעת בנ"מ,או חיילים ששירתו בנ"מ,במערך הטקטי{סטינגר} או במערך הטק"א{פטריוט,הוק,חץ{אחת הטענות היא "שלא שווה" להיות חלק ממערך הטק"א שהרי יש קרינה מהטילים}} או כל מי שרק חפץ בכך,ייתן את דעתו על הנאמר כאן ויענה על השאלות שאני שאלתי ויביע את דעתו על המערך...
נערך לאחרונה ע"י נור בתאריך 06-10-2005 בשעה 21:45.
|