04-09-2005, 20:09
|
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
|
|
אוי אתה לא יודע כמה זה שונה כשאתה באמת בצבא
אחי, המסמך שכתבת מאוד פלצני ופטריוטי עד כדי כך שהוא מנוסח בסגנון של הדור הקודם.
צר לי לבשר לך שדבריך אינם משקפים כלל וכלל את צה"ל של המאה ה-21. כיום רוב החיילים מתגייסים מתוך חובה ולא מתוך רצון, ומטרתם העקרית של רוב חיילי צה"ל היא להעביר את השלוש שנים (או שנתיים) בכיף, ובשבילם הכי חשוב להסתדר במערכת הנוקשה הזו ולסיים את השירות כמו שצריך רק בשביל לא לדפוק לעצם את העתיד, ולא על-מנת "להגן על המדינה".
וכשאני אומר "להסתדר" אני מתכוון שבסופו של דבר כל אחד דואג לעצמו, ואם יש חייל אשר סובל הוא ינסה לבטל את הסבל הזה ע"י גימלים/פטורים/ת"ש/פסיכולוג על-מנת שיהיה לו טוב, ולא נראה לי שחייל כזה חושב באותה תקופה של סבל על המולדת והדגל. כמובן, קיימת גם אוכלוסייה של מורעלים אשר מתגייסים לצבא מטעמים פטריוטיים, אך חלקם הגדול משנה את הגישה בהדרגתיות בגלל השביזות.
אתה חייב להבין שכאשר אתה נמצא במערכת הזו שנקראת "צבא" אתה רואה הרבה דברים מאכזבים שלא העלת בדעתך, ואחד הדברים הללו הוא... רגע! איך אני אנסח את זה כמו שצריך?... אה כן, שהצבא פשוט לא שם עליך! ותאמין לי יש המון המון חיילים עם בעיות כלכליות/חברתיות/נפשיות אשר פונים לעזרת המערכת ואף-אחד לא מקשיב להם, תאר לך איך החיילים האלה מרגישים! בשלב הזה לא נראה לי שהם נאמנים לצבא, ובצדק! לכל חייל יש קווים אדומים, והצבא חוצה את הקווים הללו לעתים קרובות- זה משנה את הגישה של החייל, זה מעצבן אותו, זה משביז אותו, ובמקרים מסויימים אפילו גורם לו לשנוא את הצבא וזה עלול לגרום לו להחליט "זהו! אני לא מסוגל יותר, עדיף לצאת מהצבא ולשים כץ לכל החרא הזה".
כמו כן, קיימת אוכ' של אנשים אשר כבר לפני הצבא נמנעים משירות מסיבות שונות וזו זכותם המלאה, תנסה להבין אותם.
אני בצבא כבר מעל שנתיים ואני כותב דברים אלו מתוך נסיון, ולא רק נסיון אישי אלא גם לפי מה שחיילים אחרים עוברים ואני רואה את זה.
אני לא נגד השתמטות אבל אני גם לא בעד. יש אנשים כמוך שרוצים להתגייס מכל הלב- שיתגייסו! ויש אנשים שלא רוצים להתגייס (או יוצאים מהצבא)- שלא יתגייסו! כל אדם והסיבות שלו.
|