31-08-2005, 23:03
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אני מוסיף
מתוך אשכול במערכת הישנה בו נשאלנו למה לא משתשמשים בצה"ל בידית הסתערות:
הדברים נכונים ליום כתיבת ההודעה, 5.4.04. מאז הידיות הולכות ומתרבות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
הידית הסטנדרטית מצריכה שימוש במתפס עם מסילה, או במסילה המותקנת על הנשק עצמו - בכל מקרה, שניהם יקרים ונמצאים בשימוש מוגבל (ועם כבר יש מתפס מסילה, לרוב מחברים עליו פנס וזה מבטל את האפשרות לידית). בעבר היו מחברים ידית אחיזה של M16/גליל למתפס הקדמי, ע"י בורג פשוט.
הדור הישן - חיבור ידית אחיזה תקנית
ידית אחיזה על מתפס עם מסילה (פיתרון ישראלי זול, במקום מתאם ARMS היקר-להחריד)
המתמודד על הנדל"ן: פנס
אני מתייחס לכל הנושא דרך הראיה הצה"לית הרגילה של תקציב נמוך, והרצון להשיג מקסימום תוך השקעת מינימום (לא כדי לפגוע בחיילינו, חו"ח - אלא כדי לצייד יותר חיילים בציוד פשוט). ליחידות מיוחדות, עם תקציב ויכולת, יש ציוד ייעודי מסוג זה. חברת Surefire מייצרת ידית+פנס באיכות מעולה, שלא תופסת הרבה מקום ועמידה ביותר. הסוללות מאוחסנות בתוך הידית, ופס ההפעלה הגדול מאפשר הפעלה גם בעת שימוש בכפפות.
הידית לבד
פורץ של הימ"מ מצויד במיני-עוזי עם ידית פנס
|
בתמונה חייל מגדוד נצח יהודה עם פלאטופ וידית הסתערות על מסילה:
לדעתי יש בעיה עם ידית עזר להסתערות, היא לא מתאימה לתו"ל של צה"ל ולפעמים רק מפריעה.
היה לי כזה דבר על גליל (מגולף מעץ!!!) ועל M16 (ידית אחיזה מחוברת בבורג למתפס) חוץ מוואסח זה לא נתן לי כלום.