31-08-2005, 10:39
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
הצנזורה אכן לא אמורה לגעת באשכול אחרי שהוא פורסם, מצד שני אם כל מי שהגיב באשכול הזה היה שולח את דבריו לאישור הצנזורה אז הם היו אוסרים על פתיחת האשכול ולפחות על תגובה אחת, אם לא יותר. וזה לא בגלל שהצנזורה יעילה, אלא בגלל שאצלם "כשיש ספק, אין ספק". גם חומר שכבר פורסם נאסר על ידם לפירסום חוזר בהקשרים מסויימים, כנראה כדי לא ליצור אסמכתא וכדי לא לעורר שדים רדומים.
בדיוק כמו במקרה הזה. זה שעל תעודה מסויימת כתוב שיחידת טחנת רוח זוכה בפרס לא אומר כלום. אבל אם מעלים את זה בפורום זה אומר שיש יחידה כזו וששמה לא אמור להתפרסם, עכשיו האוייב רק צריך לחפש חומר על "טחנת רוח". זה שבאתר מסויים כתוב כנף 2 לא אומר שזה פריט סודי. זה שמומחה לענייני תעופה וחלל בוחר להצביע על הפירסום הזה כטעות צנזוריאלית אומר שיש מה לחפש, אולי למישהו חסר נ.צ. מדוייק ועכשיו יהיה לו או שמישהו אחר ילך עכשיו להתנדב לחפירות וינסה להגיע לאותו מקום... האפשרויות בלוחמת מודיעין הן בלתי מוגבלות.
מצחיק ועצוב שאני צריך לומר את זה למישהו שכותב:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי G_Zhukov
והכל במסגרת החוק ומגבלות הצנזורה, ואני מדגיש, הצנזורה.
|
מי מבין הכותבים שלח את הודעתו לצנזורה? אתה?
דיון על האבסורד שבצנזורה ושיטות העבודה האנכרוניסיות שלה הוא מקובל וטוב והתקיים פה כבר כמה פעמים. אין לנו בעיה איתו, לא נמחוק אותו ולהפך, נשתתף בו.
אני לא אכנס לפרטים, אבל הצנזורה היא רק אחד הגופים שמטפלים בביטחון מידע ובלוחמת מודיעין. הצנזורה לא קובעת מה פוגע או לא פוגע היא רק ממלאת אחר הוראות הגופים שכן מוסמכים לקבוע (על ישיבות הלבנה/חשיפה, שמעת?) .אנחנו שמחים להענות לבקשות של גורמים כאלה ולתרום לבטחון המדינה. אנחנו מאד לא רוצים שהפורום שלנו יפגע בו.
באשר לברי-סמכא אתה יכול שלא להסכים איתי, אני את דברי כבר אמרתי.
התפתחות עתידית של האשכול יכלה להיות גם בזמן שאנחנו ישנים. לא יודע מה איתך, אבל אני לא נהנה לקבל טלפונים באמצע הלילה (שכבר קיבלתי) "יוסי תמחוק את X או Y". אני מעדיף שלא לחכות לצילצול.
ציטוט:
התחלנו במדינת ישראל לעשות פעולות על סמך הנחות מה אולי יהיה?
|
אז, א) לא התחלנו. שוטרים כבר עצרו אוטובוסים בקריית שמונה מחשש, שאולי, כשיגיעו לנתיבות הנוסעים יפרו את הסדר הציבורי.
ב) פה זה לא מדינת ישראל, פה זה פורום צבא וביטחון של אתר האינטרנט פרש ופה אנחנו, המנהלים, קובעים את החוקים. ואם יש חשש שתיווצר פגיעה בבטחון המדינה אנחנו קובעים שנמנע את הסיכון עוד לפני שהוא קורה.
ושוב, אני מדגיש, ומקווה שהפעם תבין: לא אני מחקתי את האשכול.
הפורום לא הגיע לשום צומת דרכים שהוא לא היה בו כבר בעבר. גולשים טובים עזבו אותנו ויעזבו גם בעתיד. אין לנו רצון או כוונה לגרום לזה ובוודאי שלא להעליב איש. אנחנו בהחלט מעוניינים לקיים פה פורום איכותי ומעשיר, גם בדיונים קשים, אבל לא על חשבון בטחון המדינה.
ציטוט:
כנראה שהיתה להם סיבה אחרת למחיקה הקטגורית.
בינה ובין פגיעה בבטחון המדינה אין שום קשר. כנראה שזו סיבה אחרת....
|
אתה יכול להציע סיבה אחרת כזו?
אולי תאוות השילטון שלנו?
אולי השינאה לטל?
אולי אני במחזור?
עד כאן התייחסתי לכל טענותיך אחת לאחת ועניתי על כולן, כולל כאלו שכבר קיבלו תשובה שלא טרחת לקרו. לפחות על המשפט המפגר הזה תתנצל.