לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-08-2005, 16:32
צלמית המשתמש של Arziv
  Arziv Arziv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.08.04
שלח הודעה דרך ICQ אל Arziv שלח הודעה דרך MSN אל Arziv
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gforce1977 שמתחילה ב "זקוק למידע בנושא מחשב (פרטים בפנים)"

אני מניח שהמחשב יועד לעיבוד תמונות.
אז כדאי מעבד חזק, אבל לא חייבים את חוד החנית של הטכנולוגיה.
כרטיס מסך - פחות חשוב.
זיכרון פנימי - חשוב מאוד!
אני בחנתי פעם מחשב עם 512MB והוספתי לו עוד 512MB כך שיהיה ג'יגה RAM - הביצועים בהחלט נראים לעין.
דיסק קשיח - כדאי לקנות דיסק קשיח גדול ע"מ שיהיה מקום לכל התמונות.
צורב DVD - זה פריט לא חובה, אבל יכול מאוד לעזור ע"מ לגבות את אוסף התמונות שייגמר המקום.
צג - 17" או 19" זה בערך הסטנדרט.
מסכי הCRT (ה"שמנים") מציגים יחס עלות\ביצועים גבוה יחסית.
הם משתמשים בטכנולוגיה מתקדמת ודיי זולים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-08-2005, 16:56
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gforce1977 שמתחילה ב "זקוק למידע בנושא מחשב (פרטים בפנים)"

מעבד כמה שיותר חזק + הרבה זיכרון (הייתי מציע אפילו 2 ג"ב, אם התקציב מאפשר) + המון מקום לאחסון (250 ג"ב בתור התחלה לאופציה של עוד - בהנחה שהוא הולך לצלם ב-RAW מהתחלה). צגי LCD עדיין לא מציגים את הצבעים "המושלמים" כמו ש-CRT איכותי יודע להציג, לכן ההמלצה שלי היא ללכת על צג CRT 19 אינצ' שמבוסס על שפורפרת AG (קיצור של Aperture grille, טכנולוגיה שנמצאת בשימוש במסכי טריניטרון למיניהם). כרטיס מסך - בסיסי ביותר, כולם היום מציגים יופי של ביצועים ב-2D.

זהו פחות או יותר. אם יהיה תקציב, נוכל להתאים את החומרה בצורה טובה יותר (או לחילופין - תוכל לשאול בפורומי המחשבים הרבים ברחבי הרשת, האנשים שם מכירים את הנושא הרבה יותר טוב מאיתנו, הצלמים).

ישן 29-08-2005, 03:22
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04

טוב, בגדול - בשביל תמונות JPG, אתה לא צריך יותר ממעבד פנטיום 3, 512 מגה זיכרון בשביל מערכת הפעלה חלונות XP.

מה שכן, אם חבר שלך רוצה לערוך תמונות בפוטושופ, הוא יאלץ להשתמש בפנטיום 4 1600 לפחות עם 512 מגה זיכרון (פוטושופ תוכנה כבדה).

מסך LCD מספיק טוב. ה 17" נראים כמו ה 18" CRT והטכנולוגיה השתפרה פלאים.
הם הרבה יותר אמינים, זולים, מהירים וחדים מפעם.
מסוגלים לעבוד ברזולוציות גבוהות והם סבבה לגמרי. מסך LCD לא רע 17" יעלה לך 1500 שקל בערך.

אם אתה מחפש לחסוך - קנה מעבד AMD Athlon או Intel Pentium, לא משנה איזו חברה, במהירות 2400 (או מה שתמצא - הכל יהיה לך טוב).
זיכרון - תתחיל עם 512. אם תרגיש שאתה נחנק - תוכל לשדרג תמיד ל 1024 (לדעתי זה overkill עצבני).
מסך - לך על LCD. פה אני ממליץ לך לא לחפש "מציאות" - שים 1500 ש"ח על מסך LCD 17 ותקבל תוצאה טובה.
דיסק קשיח סטנדרטי - 80 ג'יגה בטכנלוגיית SATA + צורב DVD. אין שום צורך ביותר, בתנאי שאתה מגבה את החומר שלך על DVD. כך תוכל תמיד למחוק מהכונן ולפנות מקום לתמונות חדשות.

אישית - אני משתמש ב D70 עם קבצי RAW והמחשב שלי אוכל את זה בלי מלח.
יש לי פנטיום4 1700 על לוח של ג'יגה-בייט.
2 לוחות של 512 מגה-בייט במהירות 400 מגה-הרץ (שעובדים במקביל Dual Channel), מה שנותן לי בסופו של דבר 1024 מגה זיכרון.
הדיסק שלי הוא 80 ג'יגה של Western Digital ואם אני לא טועה, הוא כונן IDE ולא SATA.
צורב DVD של NEC פותר לי את מצוקת המקום בדיסק.
לדאבוני, אני עדיין משתמש במסך CRT שטוח ומעאפן של MAG (בעעע!)

המחשב שלי נחות משמעותית מההמלצה של אולג, ורק שתבין שהוא מריץ בלי מלח את פוטושופ ותוכנת עריכת RAW כם בתנאים קשים של טעינת מספר תמונות במקביל ועבודה על כולן בו זמנית.
הוא מריץ בכבוד את Unreal Tournament 2004 (כ.מסך ATi Radeon 9600),
הוא מריץ SolidWorks 2005 בצורה מכובדת (לא הרכבות גדולות)
ובקיצור - זו מכונה שיודעת לעבוד בצורה מטורפת - אם המשתמש שלה יודע להפעיל אותה.

אגב - אני משתמש ב 4 ג'יגה בקובץ ההחלפה שלי (אם זה מעניין אותך).
מע' הפעלה WinXP SP2 (באנגלת כמובן)

ישן 29-08-2005, 17:43
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי gforce1977 שמתחילה ב "תודה רבה לכם (עוד פרטים)"

כרטיס מסך ONBOARD זה יותר ממה שאתה צריך, וזה המינימום שאפשר לקנות
ג'יגה זיכרון זה מעולה - באמת, הרבה יותר חזק ממה שאתה באמת צריך.
חברה - לא ממש משנה.. בטח שלא לביצועים של חבר שלך לעיבוד תמונה.
מלבד קינגסטון, יש את סמסונג שיש להם יופי של זיכרונות... אבל את האמת, כל חברה שתקנה (בתנאי שיעבדו) זה מספיק טוב.

הדיסק שבחרת הוא מצויין.
בנוגע ל INTEL אם AMD - אמרתי לך, אתה יכול ללכת על המעבד הכי איטי בשוק, ולא צריך את ה AMD64 או מעבדי ה INTEL החדשים עם 2 מגה זיכרון cash (באיטי אני מתכוון למהירות שעון ולא למודל - תמיד צריך ללכת על המודל הטוב - למשל P4 ולא Celeron).
אני אמליץ לך ללכת על ה INTEL אבל גם AMD יעבוד בשבילך בדיוק באותה מידה.

אם תלך לפורום חומרה, הם יגידו לך ש INTEL זה חרא ושאתה צריך ללכת רק על AMD64...
בפועל - ה INTEL עובדים מצויין, בטח ובטח בשביל הצרכים שלך...

קניה נעימה!

ישן 30-08-2005, 02:12
צלמית המשתמש של Dutchy
  Dutchy Dutchy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.05.04
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "כרטיס מסך ONBOARD זה יותר ממה..."

אוך לעזעזל הרגע רשמתי עמוד שלם של הסבר והכל נמחק כתוצאה מהאקספלורר ה#@$@#$ הזה.
אסור לקנות זיכרון בלי חברה, אני לא יפרט אבל זיכרון מסוג זה גורם לעיתים קרובות למסכים כחולים ו overflow , מומלץ לקנות זיכרון VALUE (זיכרון פשוט בלי תכונות כמו תזמונים נמוכים שדרושים לאוברקלוקרים), זיכרון זה הינו זול ולא יקר בהרבה ממחיר של זיכרון בלי חברה (OEM).
בקשר למעבדים, אסור להשוואת מהירות שעון בין 2 מעבדים בעלי ליבות שונות (במקרה שלנו 2 מעבדים שונים), מכיוון שכל אחד מהם מבצע מספר פעולות שונה בכל סיבוב שעון, הוכח שה A64 עושה יותר מספר פעולות מאשר הפרסקוט המתחרה.
A64 נחשב מעבד קר, עם ביצועי אוברקלוק טובים יותר, והמעבד הספציפי הזה עם ליבת ה VENICE תומך בסט פקודות SSE3.
אני מאוד ממליץ על המעבד הזה מה גם בגלל הסיבה שהוא תומך בהרצת קוד 64 ביט, המעבד המתחרה של אינטל שתומך בהרצת קוד 64 עולה בהרבה מעל.
להזכירך, וינדוס ויסטה עומד לצאת בקרוב וידרוש תמיכה ב64 ביט.
I'm praying
Dear lord above

ישן 30-08-2005, 02:25
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Dutchy שמתחילה ב "אוך לעזעזל הרגע רשמתי עמוד..."

הדיון הזה מקומו בפורום חומרה ולא בפורום צילום.
רק למען הסדר הטוב, ובשביל לא לצאת טמבל, אגיב לך על מה שאמרת (סתם, בעיקר בשביל לא לבלבל יותר מדי את פותח האשכול, ששומע דיעות מנוגדות משני משתמשים ללא אינטרסטים).

1. אל תאשים את האקספלורר. לו היית מסמן את כל ההודעה (Ctrl+A) ומעתיק אותה (Ctrl+C), לא היית מאבד את כל המידע..
2. לגבי זיכרון - יש דיעות לפה ולפה. לא הוכח שכל זיכרון OEM גרוע, כמו שיש זיכרונות דפוקים של הפירמות הכי טובות. כפי שאמרתי - כל עוד הוא עובד - זה טוב.
הבדלי המחירים בין הזיכרונות ממש מזעריים ולכן מותר להשקיע בזיכרונות מוכרים כמו קינגסטון או סמסונג וכו' בשביל השקט הנפשי.
3. בקשר למעבדים, אמרתי שה AMD 2400 עובד במהירות שעון של 2400 מגה-הרץ?
ממש לא.. אגב - זה טריק שיווקי - הוא עובד במהירות המקבילה ל 2400 מגה-הרץ של אינטל.
אני מבטיח לך שאינטל מספיק טובים בשבילך. אתה לא צריך אוברקלוקינג בשביל עריכת תמונה, ואת האמת - גם בשביל Unreal Tournament 2004 לא חייבים אוברקלוקינג.
המלצה שלי - קנה את ה Pentium 4 הכי זול שאתה מוצא, אם זה 2400, שיהיה 2400, אם זה 2600, שיהיה 2600... אתה באמת שלא צריך גם את זה (מנסיון - לי יש 1700 ואני עובד על פוטושופ ועריכות מה D70 כמו זונה).
4. בקשר לחלונות החדש שיצא - הוא יתמוך ב 64 ביט, ולא יחייב 64 ביט.
תהיה לו אפשרות לעבוד גם ב 32 ביט.
חוץ מזה - מעבדי ה 64 ביט קיימים כבר למעלה מחצי שנה (אולי כמעט שנה) וגם אז אמרו אותו הדבר "למה לא לקנות עכשיו 64 ביט? עוד מעט יוצא החלונות החדש... "
בכל מקרה - זאת ההמלצה שלי.
לא שאני חושב שמה ש Dutch אמר זה לא נכון - אבל הנטיה של אנשים היא לבנות מערכת חזקה יותר מהצרכים של הבנאדם.

מה שכן - חבר שלך צריך לחשוב טוב בשביל מה הוא צריך מחשב.
האם רק בשביל פוטושופ, או גם בשביל משחקים כבדים שדורשים מאיצי תלת-מימד וכו'...

ישן 30-08-2005, 06:43
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
אם הוא יקנה אינטל, הוא יצטער על זה. ביצועים, כסף, ועוגמת נפש מהתנור החדש
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "הדיון הזה מקומו בפורום חומרה..."

הוא ביקש המלצה למעבד שישרת אותו נאמנה, לא לתנור חימום :\

ווניס 3000 בהחלט יעשה את העבודה לדעתי, והוא לא יקר. מה עוד שכיום יש לוחות למעבדים האלה שיתמכו בעתיד ב DC, ואז שדרוג עתידי זול מאוד (החלפת מעבד בלבד).

אני יודע שיש אנשים שחייבים להיות סוכני מכירות של אינטל (אני לא הבנתי עדיין מה האינטרס שלהם בכל הנושא, נוכח כל הבנצ'מארקים שמראים שאסור לגעת באינטל), אבל להציע מעבדים איטיים יותר רק בשביל שיקנו אינטל (וגם אז יש את הסמפרונים של AMD שעדיין יהיו טובים יותר), זו כבר טקטיקה שטרם ראיתי

ישן 30-08-2005, 07:44
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אם הוא יקנה אינטל, הוא יצטער על זה. ביצועים, כסף, ועוגמת נפש מהתנור החדש"

חברה' יקרים - ככה בדיוק נראה פורום חומרה בפרש.
כפי שאמרתי בהודעה למעלה - שם אנשים ימליצו לכם על דבר אחד בלבד - AMD 64.
אני יודע כי כתבתי שם פעם.
הם עיוורים לחלוטין.

בפועל,
אינטל יעשו את העבודה ויעשו את העבודה טוב.
הם אמנם מתחממים יותר מ AMD אבל בדיוק בשביל זה יש מארזים ואמצעי קירור רציניים יותר.
אני לא אכנס לנושא יותר, כי המקום הזה הוא פורום צילום, ולא פורום חומרה.
אין לי אינטרס להמליץ על משהו סתם - אינטל ו AMD שניהם טובים.
לכל אחד, הייתרונות והחסרונות שלו.
בכל מעבד שתבחר - אתה תבחר נכון.

זה מזכיר לי את השאלה על מה ללכת - ניקון או קנון, ואתם הרי יודעים שזה לא באמת משנה, וההמלצות מאנשים יהיו קיצוניות לכאן ולכאן.
בסופו של דבר - אינטל חברה מעולה, למרות כל מה שהילדים הקטנים בפורום חומרה כובתים עליה. המחשבים המבוססים אינטל עובדים טוב, עובדים מהר, עובדים חזק, עובדים איכותי. אם אתה רוצה לקנות אינטל - אתה עושה את זה בראש שקט.
אם אתה רוצה לקנות AMD - דע לך שאתה לא טועה - זו בחירה מצויינת לא פחות (אם לא יותר). כך, שההתלבטות שלך, זה סתם עוד Win-Win Situation שתאכלס, זה לא ממש משנה מה תבחר.

ומספיק להקפיץ את האשכול ! ! !
חלאס - זה פורום צילום (בפעם הרביעית)!

ישן 30-08-2005, 08:05
צלמית המשתמש של Dutchy
  Dutchy Dutchy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.05.04
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "חברה' יקרים - ככה בדיוק נראה..."

אני אמור לשתוק ולא להמשיך אבל אני חייב פשוט לתקן את המיתוס (או לפחות לנסות).
שימי הזכיר לך את הבנצ'מרקים, אלו בדיקות של מול-מול שני המעבדים בסיטואציות שוות עם חומרה שווה (רק המעבדים לצורך זה שונים).
מוכח שה AMD עובד מהר יותר, ותאמין לי שהם בהרבה יותר מומחים מדעות של משתמשים שאומרים "כן כן המחשב עובד מהר, וזה מה שחשוב"
אם היו מציעים לי מעבד קר, מהיר יותר, זול יותר, בעל תמיכה בהרצת קוד 64 ביט, עם ביצועי אוברקלוק טובים יותר, מול מעבד חם כמו תנור, בלי תמיכה ב64 ביט, יקר יותר, לכאורה מהיר יותר אבל בכלל לא, וכמובן החום מביא אותך לאוברקלוקינג כושל, לא הייתי חושב פעמיים, מדובר בהבדל ניכר ומשמעותי ולא בהבדל של ניצחון פה ניצחון שם.
דרך אגב AMD קיימת עוד מהתקופות של אינטל רק לא תמיד היא הייתה ידועה בארץ.
די עכשיו אני שותק, מצטער
I'm praying
Dear lord above

ישן 30-08-2005, 09:47
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Dutchy שמתחילה ב "אני אמור לשתוק ולא להמשיך אבל..."

Duchy, לסיכום, והפעם אתה בהחלט לא צריך להמשיך.

גם AMD וגם INTEL יעשו את אותה העבודה בדיוק כאשר מדובר על הפעלת אפליקציה לפי הגדרת המשתמש למעלה (עיבוד תמונת RAW של מצלמה Nikon D70 באמצעות Adobe Photoshop).

ולכן -
זה לא משנה באיזה מעבד יבחר.
יותר חשוב - איזה מארז יקנה, כדי שיתאים בצבע לשאר החדר שלו.

ואני רציני לגמרי!
שוב - הוא לא צריך מעבר לפנטיום 3 1000 בשביל העבודה הזו.
לא תרגיש הבדל בכלל בין עבודה עם פנטיום 4 1700, לבין AMD64 3200 מהסיבה הפשוטה שהפוטושופ לא משתמשת במעבד בצורה מאסיבית, אלא בזיכרון RAM.
זה כמו להשתמש במשאית 15 טון במקום בטנדר בשביל להעביר ספה. כן - המשאית מסוגלת לעבודה קשה יותר - אבל למה לקנות משאית 15 טון כשכל מה שצריך זה טנדר?

לא אומר ש AMD גרועים מאינטל, ולא אומר שאינטל גרועים מ AMD. אבל אני פה בשביל לשבור את הקונצנזוס הזה של פורום חומרה, ששם חייבים רק AMD. שהציבור ידע, שמי שקונה INTEL לא טועה. הבדלי המחירים, אגב, בין ה AMD64 3000 לבין ה Intel 64 3000 הוא 43 דולר לפי המחירון שאני מחזיק ביד. אז בוא נכנס לפרופורציה, לא מדובר על הבדל של 500 שקל... (אגב, למעבדי אינטל 64 ביט יש 2 מגה זיכרון קש... זה גם קיים ב venice של AMD?).

כמו שאמר XpdX, הוויכוח (וזהו בהחלט וויכוח) עקר מכיוון שהוא לא צריך בכלל מעבדי 64 ביט.
בכל מקרה, תמשיכו להעריץ את AMD שם בפורום חומרה... אין לי בעיה עם זה.
אני תמיד מוכן לומר לכל אחד שקונה INTEL שהוא לא מסכן, ושלא עבדו עליו, ושהוא קיבל יופי של חומרה (כמו שאני אומר, בסופו של דבר, לכל אחד שקנה ציוד של קנון).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר