צו ראשון - המדריך לפרפקציוניסט
שלום לכל הגברים שמלחיצים את עצמם לשווא בשביל לקרוא יותר מידי על הצו הראשון...
קודם כל רציתי להודות לכל אלו שרשמו משהו (כל דבר) לגבי הצו ראשון, זה מאוד עזר לי. תודה רבה!
אוקי, אז היום הייתי בצו ראשון, ורציתי לשתף אתכם ב"חוויה משהו"...
אני מדבר בתור אחד שנלחץ ממש לקראת הצו, ודאגתי להצליח בראיון האישי במבחנים הפסיכוטכניים.. - טעות איומה, כי זה מה זה שטויות להילחץ מזה!
אז בדוגרי זה לא מלחיץ בכלל... :-)
תראו, הגעתי לשם ב07:40 ככה.. (אני ממליץ להגיע מוקדם - הם לא משהו מסתכלים על השעות שכתובות לכם , זה יותר בגדר המלצה בשבילכם, על מנת שלהם לא יהיה לחץ וכולי.. אני אומר מי שרוצה לצאת משם ולראות שמש, שיגיע מוקדם....). דבר נוסף חשוב.. מי שבאמת רוצה לחסוך זמן שם (אם אתם בלי MP3 או משהו, אז אתם הולכים להשתעמם שם לא מעט זמן....) שיעשה בדיקות שתן כלליות וראיה , לפני הצו, ויביא איתו את הבדיקות (זה חוסך פוללללל זמן!!!)
אני אנסה להוסיף בהודעה הזאת רק את הדברים שלא מי יודע מה נאמרו, או הודגשו (כי כמו שאמרתי, המון כתבו רבות על הצו ומה מצפה לך שם).
אז ככה: הדברים החשובים שקובעים הם הראיון האישי, והמבחנים הפסיכוטכניים.
לאחר ששלחו אותי להעביר את הכרטיס בתחנה האדומה (ראיון) קראה לי איזו חיילת (שווה) ונכנסנו לאיזה חדרון קטן כזה עם שולחן... בדוגרי היא גדולה ממני באיזה שנה ככה, וזה לא איזו פסיכולוגית או משהו.. - היא שואלת כל מיני שאלות, וכל מה שצריך זה לנסות לזרום, לא להעלות דברים שליליים על עצמך, ובעיקר בעיקר - להיות רגוע!!! (חיוכים ונימוס יעזרו גם). שתבין, זה מה זה הולך להיות כמו שיחה עם ידידה שלך.. (שמשום מה מתעניינת בהעדפות הצבאיות שלך בצורה אובססיבית.. חחחחח)
הדבר החשוב הבא, אלו המבחנים - גם לא להילחץ יותר מידי - בסך הכל אנשים סתם מלחיצים... אם יש לך שכל בריא (רגיל... לא איזה דר פיזיקס) אפשר להצליח במבחנים בלי בעיה!
אני אפרט פה קצת לגבי השאלות בראיון, ובמבחנים:
בראיון:
1. שאלות לגבי חברים וזמן פנוי: כמה חברים, כמה טובים, טובה שעשית לחבר, טובה שחבר עשה לך, אולי סכסוך שהיה לך עם מישהו, מה אתה עושה בזמן פנוי, כמה פעמים אתה נפגש עם חברים, מה אתם עושים, לאן אתם הולכים, האם אתה יוזם... דברים בסגנון הזה.
2. שאלות לגבי השירות: העדפות, אם לא היית מתקבל מה היית עושה (לא להגיד "הייתי יושב בכלא עד שאני אתקבל), מה לגבי קרבי (לא לשלול), מה לגבי ג'ובניק וכולי.
3. בכללי: כמה אתה מבריז, האם מכין שיעורים, האם לומד למבחנים, האם אתה השקט בחבר'ה או הבלגניסט וכאלה...
טיפ שלי (מי שבונה על משהו עם לעשות תואר, לחתום קבע, וללמוד וזה..): לבוא בגישה של "אני המון עם חברים, חושב ששם אני אתרום הכי הרבה למדינה, אם היו תוקעים אותי בגולני הייתי משרת בשמחה" וכאלו (לא לפלוט איזו שטות על עצמך (כי אז היא תתחיל לנגן על זה כמו לא יודע מה... לקחת תזמן לענות.. היא לא באה לך עם סטופר על התשובות שלך.... )
במבחנים הפסיכו': (אני יוצא מתוך נק' הנחה שאתה מכיר כבר הכל, ורק קורא יותר בשביל ... לא יודע למה בעצם... חחחחחח)
1. שאלות הבנת הנקרא - לא מי יודע מה קשה.. בכללי רק טיפה לחץ של זמן.. אבל בקטנה.
2. שאלות מילוי הוראות - שטויות מוות! מצחיק! (כתוב את הערך בגימטריה של המילה הראשונה במשפט זה... )
3. אנלוגיה צורנית ומילולית - לא קשה... אין לחץ של זמן.
4. נותנים כל מיני צורות, כמו גליל ומשטח למשל, ואז כותבים בצד אחד של הגליל נגיד "א' " , ובצד אחד של המשטח "א' " , ואתה צריך להצמיד את הא' לא' , ולבנות משהו כזה.. - לא קשה.
5. פיזיקה יומיומית - לא צריך לדעת פיזיקה בכלל , כי זה קל מוות. כמו איך הכי נוח להחזיק פטיש.
זהו בסך הכל, תבוא רגוע , בסך הכל אתה לא הראשון שעובר את זה...(אחי כשחושבים על זה... זה מה זה מרגיע חחחחחחחח
בהצלחה רבה.
(מי שיש לו שאלות, פניות , תגובות.. - בסבבה)
|