29-07-2005, 23:08
|
|
|
חבר מתאריך: 29.08.04
|
|
אני אשתדל לענות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ArmouredDov_D9
בנוגע לפעילות בחיל בכל מיני תחומים:
- האם רק יהל"ם מוסמכים לטפל במטעני אויב או שגם לגדודים יש הסמכה לסלק מטעני חבלה (למשל: עם בארט או עם D-9)? - כל פלס עובר הכשרת סילוק מטענים בסיסית. במצב מלחמה כוללת הכל כשר.
- הסבר על תחום הצמ"ה בחיל - המסלול, ההכשרה, הפעילות השוטפת, מילואים. מה רמת המקצוענות של מפעילי הצמ"ה הישראלים (גם בהשוואה למפעילים באזרחות ולמפעילים בצבאות זרים)? - קורס מפעיל צמ"ה בבהל"צ, ויאללה לעבודה. בת'כלס בעבודה השוטפת צוברים ניסיון וידע פרקטי אמיתי ממפעילים ותיקים. במילואים הם מפעילי צמ"ה, רבים מהם השתתפו בפעילויות צמ"ה שונות בשטחים (כולל הריסות בתים).
- יחידות הנדסה פיקודיות - מי ומה? - יחידת הנדסה פיקודית מתעסקת בגיזרת הפיקוד. בזמני שיגרה רוב העיסוק הוא בבינוי וביצורים ובעיתות מלחמה יש ליחידת ההנדסה הפיקודית יכולת לחימה.
- מי בחיל אחראי על הפעלת כלים כגון טנקי גישור, יעה אופני, מפלסות, מנופים ע"ג משאיות, מחפרים ממוגנים ("באגר")? - את טנקי הגישור מפעילים שיריונרים שעשו הסבה לטנקי גישור ועברו לחיל ההנדסה. את כל השאר מפעילי צמ"ה (לגבי מנופים אין לי מושג).
- בזמן אינתיפדת אל אקצה השתמשו הרבה ב D-9 לפעילות של יחידות מיוחדות. האם ביהל"ם יש לוחמים שעוברים גם הכשרת צמ"ה או שפשוט מסתמכים על מאגר מפעילי הצמ"ה הרגיל של החיל? - אין תחליף למפעיל צמ"ה עם ניסיון. ליהלו"ם אין לוחמים שעברו הכשרת צמ"ה למיטב ידיעתי.
- למה אתר עמותת "פלס" לא מועדכן ומלא בחסרים? - את השאלה אתה צריך להפנות אליהם.
- למה צה"ל לא עושה יותר יחסי ציבור להנדסה קרבית, למרות שמגיע להם להם הרבה יותר? - תפנה לדובר צה"ל, או לחיל עצמו. הם יכולים לתת לך תשובה מוסמכת. כעיקרון, אני מסכים שחיל ההנדסה אינו מקבל מספיק יחסי ציבור, עד שרבים אינם מכירים את חשיבותו ויכולותיו ותפקידיו ובכלל זה מתגייסים טריים.
אלה הרבה שאלות, אבל אני די סקרן ביחס לכל התחום הזה. אם יש משהו שאסור לענות עליו בגלל ב"ש, עדיף לא לענות עליו. תודה מראש על התשובות.
|
GEORGE S. PATTON
|