|
17-09-2024, 00:39
|
|
|
חבר מתאריך: 12.09.24
|
|
המארינס החרדי
רבות דובר על עניין גיוס החרדים.
"הצבא חילוני מדי", "נמות ולא נתגייס", "תהילים נגד טילים", "האם היית שולח את הבן שלך לצבא חרדי?" ועוד רבים וטובים אחרים.
הטיעון המרכזי של החרדים (מעבר ל"התפילות של בחורי הישיבה תורמות לביטחון לא פחות מהצבא" ואינטרסים צרים של אנשי ההנהגה החרדים מכל הזרמים שמסתכמים בשימור בורות, עוני ותלות אבסולוטית מדור לדור) הוא שאין להם דרך להמשיך לקיים את אורח חייהם הייחודי בצה"ל, ולכן צה"ל לא מתאים לאדם אשר מקיים אורח חיים זה.
במידה ונשים בצד אין עניין "אותי אף אחד לא שאל אם מתאים לי להתגייס", האמת היא, שאין מה להגיד, הם צודקים: חיי היום יום בצה"ל לא מאפשרים לקיים את הנורמות הבסיסיות של החברה הזו.
יש אף שיגידו, שנפגעות גם נורמות של חברות דתיות אחרות שכן דוגלות בגיוס, שאנשיהן מוצאים עצמם נושכים שפתיים פעמים רבות מאוד במהלך שירותם הצבאי, בכל הקשור לאורח חיים דתי.
אני מאמין באמת ובתמים, שעבור הישרדותנו בעשורים הקרובים באזורנו, אין לנו ברירה אלא למצוא פתרון לגיוס אזרחי ישראל החרדים.
אני אוהב את המדינה, ולכן אני מאמין שהדבר הנכון לעשות הוא לוותר על הניסיון לכופף את רצונם של החרדים ולנסות לגייסם בכוח למתכונת הצבאית הקיימת, אלא לבנות מסגרת צבאית חדשה לחלוטין עבורם.
זה כמובן, בהנחה מאוד אופטימית שלי שכן קיימת איזשוהי אפשרות שקיים משפט שמכיל גם את המילה "חרדים" וגם "מסגרת צבאית", והסיסמה "נמות ולא נתגייס" אולי כן מכילה בתוכה כוכביות או אותיות קטנות.
אם מפריע להם שיש מש"קית ת"ש בבסיס, אז יהיה מש"ק ת"ש.
אם מפריע להם לעבור בדיקה אצל חובשת, אז הם יעברו בדיקה אצל חובש.
אם הם רוצים להמשיך ללמוד תורה, אז תוקדש כמות שעות משמעותית ללימודי תורה במהלך כל יום.
ואם מפריע להם לחיות בבסיס עם נשים, אז יהיה להם בסיס בלי נשים.
אני חותר לזה שאם הם לא יתגייסו לצבא כי הוא לא צבא חרדי, אז נקים להם צבא חרדי.
או ליתר דיוק, חיל חרדי.
ואם כבר ממש חולמים בגדול, אז חיל נחתים חרדי, מארינס, חי"ר ימי, מה שתרצו.
אני חושב שהקמת מסגרת מאפס, שלא קיימת היום בצה"ל, אך כן נראה שיש בה צורך ממשי לאור החזרה מהמתים של יכולת הנחיתה האמפיביות בצה"ל עם הגעת אח"י נחשון ואח"י קוממיות, יכולה לייצר מצב (שאם ממש רוצים אפשר לקרוא לו) win win.
החרדים יקבלו את הצבא החרדי שלהם, וצה"ל ייקבל עוד חטיבה/אוגדה/אוגדות לוחמות לפי כמות האנשים שיצליח לגייס, ויהיה אפשר להשתמש בהן הן ככוח אמפיבי והן ככוח חי"ר רגיל.
בשלב זה ארצה לציין שאני מאוד מקווה שהאשכול לא נראה מגוכח כמו אשכולות פנטזיה אחרונים שנפתחו כאן לאחרונה, עם הצעות להגדלת הסד"כ באמצעות רכש רק"מ סיני וכו'. אנסה כמיטב יכולתי לפרוט את הרעיון בצורה המיטבית, כך שאולי הוא יפעפע במרחבי המרשתת ויגיע לאדם הנכון בדרך כזו או אחרת ביום מן הימים.
מודל חיל הנחתים בארה"ב, למיטב הבנתי, דוגל ברעיון שכל נחת הוא "רובאי" (rifleman), ולכן למקצועות קרביים מסויימים הם עושים outsourcing מחיל הים, לדוגמה חובשים שמתלווים לנחתים בלחימה הינם למעשה אנשי חיל הים (navy corpsman) ולא שייכים שלישותית לחיל הנחתים, ולא עוברים הכשרה בחיל הנחתים.
דבר זה יכול לסייע למסגרת אותה אני מדמיין - במקום לשלוח חייל חרדי לקורס חובשים בבה"ד 10 ששם הוא יצטרך להסתכל על הדגמות של מדריכת חובשים במדים שעברו הצרה, ישובצו גברים בוגרי הקורס מצה"ל הגדול ל"מארינס החרדי" בעת סיום הכשרתם כחובשים, גם ללא היותם חרדים.
אפשר לארגן איזו מתכונת שבה האנשים הנ"ל יוכלו לחיות כמו כל חייל אחר בצה"ל בלי להתפלל 3 פעמים ביום וללכת לשיעורי תורה, לדוגמה חלוקת הבסיס ל"נחתים" (חרדים) ו"חיל הים" (כל השאר).
עבור חיילים חרדים שאינם כשירים לעבור הכשרת לחימה, ניתן לבצע הכשרות פנים חיליות, לדוגמה קורס מש"קי ת"ש, נהגים, שלישים, קמ"נים, תקשוב, אפסנאות וכדומה.
במודל זה, חייל חרדי לא צריך להתקל באישה במהלך כל שירותו, מלבד בפעילות מבצעית. הוא כמעט ולא אמור להיות במגע עם ציבור שאינו חרדי, מלבד בנושאים מקצועיים כמו עבודה עם חובש מחוץ לחיל, וגם החובש הזה יהיה בעמדת מיעוט מספרי בין כל החיילים החרדים.
הדבר היחיד שנפגע, הוא כמות השעות במהלך היום שמוקדשות ללימודי תורה. אני מקווה שזה פער שקיימת דרך לגשר עליו.
כמו כן, בראי ה7 באוקטובר אך לפני פרסום התחקירים, נראה שהחיל שמתפקד בצורה הכי פחות שערורייתית בהשוואה לחילות והאגפים האחרים הוא חיל הים, לכן הגיוני לתת לו להקים כוח חדש שיפעל "בדמותו וברוחו". אולי לשלוח מפקדים משייטת 13 להכשרה בארה"ב שיהוו דור מייסד.
בברכת "ביחד ננצח", אשמח לשמוע מחשבות, תהיות או כל דבר אחר.
תמונת אילוסטרציה:
|
|