24-03-2024, 20:39
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.05
|
|
מגוחך, משום שבשנים האחרונות את נתניהו לא עניין דבר מלבד השרדותו הפוליטית. הוא הפקיר את ענייני המדינה, גדולים כקטנים, ורק עסק בכיבוי שריפות שהיו עלולות לסכן את הקואליציה שלו. הרעיון שהתרעה על פעילות חשודה של החמאס, בן טיפוחיו, היתה גורמת לו לאיזה פרץ של פכחון הוא כל כך מנותק מהמציאות.
נתעב, משום שהמסר כאילו ביבי מודר ממודיעין והחלטות הוא חלק ממסכת שמיועדת להסיר ממנו אחריות ולשקם את תדמיתו. מהכירותי השטחית איתך כאן בפורום, אני מאמין שאתה אדם נטול זדון ובעל מחשבה עצמאית, ולכן אינני מייחס לך את העיוות המוסרי הזה. אני מאמין שאתה עיוור לבעייתיות בגלל שאתה רואה עיוותים שאכן קיימים בצד השני ונסחף מתוך כעס ותסכול ומשרת נרטיב שהולך ונרקם בכוונת מכוון.
למען הסר ספק, אני סבור שכל הפיקוד העליון של זרועות הביטחון היה צריך להתפטר ב-8 באוקטובר, מה שהיה מאלץ גם את הדרג הפוליטי לקבל אחריות. מעבר לכך, אני סבור שחלק מנושאי התפקידים צריכים לעמוד לדין פלילי על רשלנות פושעת, ואולי אף גרימת מוות ברשלנות, הן על השנים והשעות שקדמו למתקפת החמאס והן על ניהול , או היעדר הניהול של הלחימה בשבעה באוקטובר והימים שלאחריו.
אבל, אין פה שום פטור מהאחריות של נתניהו ואחרים בדרג הפוליטי. לא רק אחריות סמלית,שגם היא חשובה, שמי שכשלון בסדר גודל הסטורי קורה במשמרת שלו צריך לשלם מחיר ולתת דוגמא. אלא אחריות מהותית, שביבי נושא ברובה המכריע, על בניית הקונספציה ובנייה מכוונת של החמאס במשך שנים ככח שלטוני וצבאי. המנעות מכוונת מנסיונות לסיכול יכולות ומנהיגים, והתחמקות מכל נסיון להכרעה צבאית באינספור הסבבים מול עזה בשני העשורים האחרונים. כוחות הבטחון ידעו מה הצמרת הפוליטית רוצה, והם סיפקו את הסחורה המודיעינית והמבצעית הפגומה שתשרת את המדיניות (או העדר המדיניות). וגם זו תרבות ארגונית שהשריש נתניהו עצמו במשך שנים רבות. האיש אינו ראוי ואינו כשיר לתפקידו והוא צריך היה ללכת מזמן.
נערך לאחרונה ע"י Sam Weller בתאריך 24-03-2024 בשעה 20:45.
|