15-09-2023, 00:02
|
|
|
חבר מתאריך: 20.04.14
|
|
רשמים מביקור - יום חיל האוויר הבלגי, 2023
בשבוע שעבר נסעתי יחד עם מספר חברים משוגעים-לדבר (פרטים עוד רגע) לבקר ביום חיל האוויר הבלגי בבסיס Kleine-Brogel
"יום חיל האוויר הבלגי" היה בעצם יומיים של תצוגה קרקעית ומופעים אוויריים מרשימים בהם לקחו חלק צוותים וכלי טיס בלגים וכן אורחים רבים ממדינות נאט"ו, אירופה וגם צוות אווירובטי ירדני.
גלריה מהעמוד הרשמי של האירוע מהשבוע שעבר בבלגיה:
https://belgianairforcedays.be/en/
בתגובות כאן אביא כמה תמונות ואולי גם סרטונים מהאירוע. כמו בשרשורי-רשמים קודמים: אין לי הרבה פרטים על מה שראיתי וכמובן אני מזמין כל מי שמזהה ויודע לחלוק ידיעות ולתקן טעויות שלי
האירוע בבלגיה הזכיר לי במידה רבה חוויות ילדות ממסדרי-כנפיים בהם זכיתי לצפות אי שם בשנות התשעים המוקדמות כילד ולטעמי מדובר באירוע מרשים ומושקע מאד.
שתי מילים על הזווית האישית והרקע:
"מה פתאום ללכת עד בלגיה כדי לראות מפגן אווירי?" בטח תשאלו - אז, קבוצת המשוגעים-לדבר בה אני חבר חולקת תחביב משותף של טיסות משותפות על סימולטור ביתי (Digital Combat Simulator). הקבוצה - ה"132nd Virtual wing" - פעילה כבר עשר שנים ומורכבת מכמה עשרות חברים מכל רחבי אירופה (ושני ישראלים נכון להיום). מעבר לטיסות משותפות פעם-פעמיים בשבוע בהן אנחנו משתלים "לעשות כמו שעושים את הדבר האמיתי" - עם התו"ל והנהלים והקשר ומה שמסביב - אנחנו משתדלים גם להיפגש פעם בשנה פנים אל פנים לסופשבוע המורכב מ"משהו תעופתי" (ביקור במוזיאון צבאי / אווירי למשל), כמה בירות ואווירה נהדרת ומגבשת. מפגשים קודמים בהם זכיתי להשתתף התקיימו ב-2022 באוסלו, נורבגיה וב-2019 ב-AMERSFOORT, הולנד (יש שרשורים עם חוויות ותמונות משני אלה כאן בפורום).
|