לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-01-2023, 22:07
צלמית המשתמש של helpy4
  משתמש זכר helpy4 helpy4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.11
30.01.23 עימות אלים בין קצינים וחיילים מגד' 51 וחטמ"ר יהודה

שנות ה80 חזרו?
עימות מבזה בין קצינים בגולני - מקור כאן11

קצין הקשר של חטיבת יהודה כינה את סמג"ד גדוד 51 "גולנצ'יק ערס", בתגובה הסמג"ד הנחה שלא להכניס את הקצין למוצבי הגדוד. כשהקצין הגיע עם הסמח"ט למוצב ליד קריית ארבע, אחד הלוחמים מנע את כניסתם ובמקום החלה קטטה.

לפי עדויות מהאירוע, הסמח"ט ולוחמים שהיו איתו בג’יפ החלו לתקוף את הלוחם שעמד בש"ג. הלוחם דיווח בקשר הפלוגתי על עימות עם הסמח"ט. מפקד פלוגה וסגנו הוזעקו לשער המוצב, שם התפתח עימות פיזי שכלל גם איומים.

בהמשך, לפי עדויות, הסמח"ט הגיע לפלוגה, שם הוא נחסם על ידי הרס"פ. הסמח"ט, לפי הדיווח הראשוני, סובב את ידו של הרס"פ והצמיד אותו לקיר. לוחמים שזיהו את ההתרחשות קפצו על הסמח"ט והיכו אותו.

מדובר צה"ל נמסר: "אירוע האלימות החמור שאירע היום בחטיבת יהודה מתוחקר על ידי מפקד החטיבה יחד עם מח"ט גולני".

---------------

הלב כואב מהשטויות האלה. עד עכשיו אני לא מאמין שהעובדות הן כפי שהן
ובכלל, לתת פקודה לחייל סדיר למנוע כניסת קצינים בכירים ממנו. קצת מסבך אותו והרבה מבלבל אותו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-01-2023, 08:19
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "30.01.23 עימות אלים בין קצינים וחיילים מגד' 51 וחטמ"ר יהודה"

אז השד העדתי לא מת, רק עבר התפתחות מסוימת.
והצבא, יש בו קצינים שמחנכים יחידות אישיות כמו חצרות.
כולם מכירים שמפקד היחידה או הבסיס פוקד שאסור להכניס ביקורת אלא באישורו,
מפחד?
ואז במקום להיות לוחם של צבא של מדינה של עם,
אתה לוחם של יחידה שממציאה תרבות יחידתית מנותקת.
הגדוד הזה הוא לא טריטוריה של הסמג"ד
הקשר"ג עושה תפקיד שמשרת את כל חיילי החטיבה כדי לעמוד במשימות בשביל המדינה שתשמור על העם ויתר האזרחים.
איזה מן סמח"ט מצמיד ראש אל חייל?
הרי זו התנהגות שבבת אחת אומרת "אני לא בעולם הפקודות והצבא, אני איש יותר גדול וחזק ממך"
וברגע שהחייל מרגיש שזה לא מפקד בצבא מול חייל בצבא,
אלא איש מול איש,
אז אין יותר מסגרת צבאית.
יש גברים אלימים בלי שכל וכבוד, שבמעשיהם מביישים אותי כגבר וכחייל או קצין.
למה החייל צריך להסכים לקבל בהכנעה התנהגות אלימה אישית של קצין?
החייל לא שווה פחות מקצין, הוא רק אזרח בתפקיד צבאי אחר.
ואם תגובת הסמג"ד על התנהגות של אלימות מילולית ילדותית ומרושעת
היא "אני לא מכניס אותו לחצר שלי", אז הסמג"ד גם הוא ילד קטן שחושב שמשהו מהצבא
הוא חצר אישית שלו.

ועל אלה אני אמור לחפות בקרב...
שומר פתאים ה'

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 31-01-2023, 18:31
  ariel_zuk ariel_zuk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.15
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "30.01.23 עימות אלים בין קצינים וחיילים מגד' 51 וחטמ"ר יהודה"

נשמע בינתיים שכל הגורמים המעורבים אשמים:

קשר"ח - שפה לא מקצועית ופרובוקטיבית. יכול היה להתנצל ולא עשה.
סמג"ד - תגובה ילדותית ופקודה לא חוקית לחיילים (לפחות אני הייתי מבין אותה כלא חוקית. תקנו אותי אם אני טועה).
חפ"שים - קטטה, בכלל, ועוד עם סא"ל (סמח"ט)!!
סמח"ט וחפ"קו - הרים ועוד על חייל, והמשיך בדרכו למרות שסביר היה שזה רק יוביל לקטטות ולא לפתרון הבעיה.

קשה להאמין שלא היה גורם סמכותי אחד שלא ניסה לפייס ולהשתמש בקצת דיפלומטיה.

כקצינים, הם משמשים דוגמה לחיילים ויש להם את המחויבות להפעיל שיקול דעת שונה מהחייל הפשוט, כזה שבמצבים מתוחים הם משתיקים את הדעות האישיות/פוליטיות שלהם, לדוגמה "הוא מחבל אז מגיע לו למות", ונותנים עדיפות לערכי צה"ל ולדין הישראלי ובינלאומי שאומר "הוא מחבל אבל הוא צריך לקבל משפט וכלא".
כל המקרה הזה מעביר לי תחושה שהסמג"ד ממש לא היה מפעיל שיקול דעת מקצועי וערכי מעל לאמוציות בתרחיש של קרב.
ישן 02-02-2023, 01:03
צלמית המשתמש של helpy4
  משתמש זכר helpy4 helpy4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.11
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אני שמח שאתה קבעת שזה מה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
אני שמח שאתה קבעת שזה מה שקרה, אבל זה בדיוק מה שחסר בסיפור פה. מה באמת קרה שהוביל לפיצוץ.

הערב (רביעי) הלוחמים המעורבים באירוע מוסרים את גרסתם לאירוע ומאשימים: "הפקירו אותנו".

"החלטנו לשתף ולערב אתכם במה שהיה ובכל האירועים. הפיקוד מגבה את הסמח"ט, ואת הלוחמים שלנו, שבסך הכול מילאו אחר פקודות והגנו על חבריהם - רוצים להעניש ולהכניס לכלא. אנחנו צריכים את העזרה שלכם במה שאפשר בהפצת המקרה והסיפור האמיתי", כתבו הלוחמים.

חיילי גולני שהיו מעורבים בקטטה, סיפרו שסגן מפקד הגדוד שלהם שלח הודעה ביום ראשון לפיה אין להכניס את קצין הקשר החטיבתי למקום - גם אם הוא יקבל אישור על ידי החמ"ל. לפי החיילים, הסמג"ד אף שלח להם תמונה של אותו הקצין. "ביום שני קצין הקשר החטיבתי הגיע לש.ג ועוכב במשך חצי שעה. סגן מפקד החטיבה, שהבין את האירוע מהטלפון, עשה את דרכו לגדוד בזעם, הגיע לש.ג וישירות תקף את החייל השומר שסך הכול קיבל פקודות מלמעלה. החייל אמר לו שהוא מצטער, שהוא יכול להיכנס אך לא קצין הקשר החטיבתי, בעקבות הפקודות שקיבל".

"הסמח"ט לא הפסיק לקלל ולדחוף את כל החיילים הנמצאים בש.ג"
"הסמח"ט החליט לקחת את החוק לידיים, העיף את החייל ופתח את השער בחוזקה", טענו הלוחמים. "החייל חסם את השער בטענה שאין אישור כניסה לקצין הקשר החטיבתי והסמח"ט המשיך לפעול באלימות וכוח כלפי החייל. החפ"ק של הסמח"ט ירד ועזר לו. מדובר על לפחות חמישה מפקדים קצינים ונגדים מול חייל בש.ג שרק עושה את עבודתו. מתחילת ההכשרה מלמדים שאף אחד לא נכנס בש.ג ללא אישור מפקד הבסיס".

על פי הלוחמים, האירוע החל לצבור תאוצה והתפתחה מהומה גדולה במקום: "בשלב זה, החייל הוצמד לקיר, קיבל יריקות לכיוון הפנים מחפ"ק סגן מפקד החטיבה וחטף קללות שאף אחד לא אמור לחוות. מפקד הפלוגה שיושב בחרסינה וסגנו שמעו על אירוע שמתרחש בש.ג והגיעו לבסיס לאחר אירוע מבצעי. בהגיעו של מפקד הפלוגה, הוא רואה את הסמח"ט מפעיל אלימות פיזית מול חייל שלו בש.ג, מנסה להגיע ולהרחיק את החייל שלו ולהבין מה מתרחש".

"בזמן שהסמח"ט לא הפסיק לקלל ולדחוף את כל החיילים הנמצאים בש.ג, חפ"ק המ"פ שהגיע מלווה עם המ"פ
חווה דחיפות, קללות ועיקום של הידיים מצד הסמח"ט. לאחר כמה דקות הגיע סגן מפקד הגדוד ונתן פקודה להכניס את הסמח"ט יחד עם קצין הקשר החטיבתי. פה אירוע הש.ג נגמר. מפקד הפלוגה שלח הודעה בקבוצה של המפקדים ואמר שאין כניסה לאנשי חטיבת יהודה ללא אישור וליווי שלו. כעבור כמה דקות הרס"פ, שעבד בפלוגה, מבחין בסמח"ט מלווה בכמה קצינים ונגדים מהחטיבה".
"הרס"פ ההמום לא הבין מדוע סגן אלוף מתנהג כך"
"הרס"פ ניגש אליו ואמר לו בצורה יפה שאין לו אישור להכניס אותו ללא אישור מ"פ. הסמח"ט שאל את הרס"פ מיהו, וכשהוא השיב שהוא הרס"פ - הסמח"ט ענה לו 'אתה על ה*** שלי". הרס"פ הסביר לו שעדיין אין לו אישור להיכנס לפלוגה ושזו הפקודה של המ"פ. בתגובה, ענה הסמח"ט: 'גם המ"פ על ה*** שלי' והמשיך להתקדם לעבר מגורי הלוחמים", הוסיפו הלוחמים מגדוד 51.

"הרס"פ ההמום לא הבין מדוע סגן אלוף מתנהג כך, וחסם את כניסת הסמח"ט למגורי הלוחמים", כתבו החיילים. "בתגובה הסמח"ט ע עיקם את ידו של הרס"פ והצמיד אותו לקיר בחוזקה. הלוחמים הבינו את המתרחש והגיעו מהר להגנתו של הרס"פ תוך שהם מנסים להפריד ביניהם. הסמח"ט תקף את החיילים, שמיהרו להגן על עצמם, על חבריהם ועל מפקדיהם".

"במרכז הפלוגה נהייתה מהומה מאוד גדולה בזמן שהרס"פ מקופל עם ידו לאחור על הקיר. באותו הזמן, הרס"פ צעק 'אתה סגן אלוף, תראה איך אתה מכאיב לי, איך אתה מתנהג'. לאחר שניות בודדות, מפקד הפלוגה הבין את האירוע והגיע במהירות. הוא שחרר את ידו של הרס"פ מהסמח"ט והעיף את כל הלוחמים אחורה. בתגובה על כך, הסמח"ט תפס חייל אחר שחסם חדר אחר".

בהמשך, לפי הלוחמים, הסמח"ט תפס את החייל בצווארו וצעק עליו 'עכשיו אתה בא איתי למצ"ח', כאשר החייל מיהר להגן על עצמו מפניו. ה"מ"פ, שהבין שעוד הפעם שהסמח"ט מרים יד על חייל שלו, הגיע לכיוונו ואמר לו: 'אתה סגן אלוף, תירגע ותראה איך אתה מתנהג, תעזוב את הלוחם'. מאותו הרגע חזרו הצעקו, הדחיפות וההפרדות, עד שסגן מפקד הפלוגה והרס"פ הורו לכלל החיילים ללכת אחורה ולהתרחק. הסמח"ט עשה סיבוב בשלושה חדרי לוחמים, התקדם לכיוון היציאה מהפלוגה בזמן שהוא צועק 'אתם פלוגה בזיון, חיילים *****".

"הסמח"ט אסר על חייליו לשלוח סרטון של האירוע"
החיילים מגדוד 51 תיארו כי הנגדים והקצינים שהיו במקום צעקו בקולי קולות שהפלוגה לא תקבל יותר מענה מהחטיבה. בשלב זה מגיע הסמג"ד וליווה אותם אל מחוץ לפלוגה. "נכון לרגע זה מחר יש תחקיר אצל הרמטכ"ל, ופיקוד המרכז מתכננים לגבות את מפקדם, ובכך להאשים את מפקד הפלוגה, את רס"פ ואת הלוחמים".

בסוף מכתבם, טענו החיילים: "יש לציין שזה לא אירוע ראשון של הסמח"ט, יש לו כמה וכמה אירועי אלימות בתפקידו. יש תיעוד מצולם בחמ"ל החטיבה המראה את כל המתרחש בש.ג, אך הסמח"ט נתן פקודה לחיילים בבסיס שלו שמי ששולח סרטון מהאירוע ייענש".

הלילה יושלם התחקיר, יוצג מחר בפני הרמטכ"ל ורק לאחר מכן תתקבל החלטה בנוגע לעונשים בפרשה. יחד עם זאת כבר עתה ניתן לומר שבאירוע יש כשל כפול, גם בהתנהגות הקצינים - הקשר"ח, הסמג"ד והסמח"ט - שכשלו פיקודית, וגם בהתנהגות הלוחמים.

תגובת דובר צה"ל: "האירוע עודנו מתוחקר, באופן מעמיק, יסודי ובצורה הנהוגה בכל תחקיר בצה"ל. התחקיר טרם סוכם ועל כן טרם הוחלט על ענישה כלפי המעורבים. צה"ל רואה בחומרה כל גילוי אלימות ומתייחס לכך בהתאם".
ישן 03-02-2023, 14:33
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03

וואלה:
סמח"ט יהודה וסמג"ד 51 בגולני יודחו בעקבות העימות האלים בין חיילים שאירע בתחילת השבוע במוצב בחברון - כך עדכן הבוקר (שישי) דובר צה"ל. בנוסף, יירשמו הערות פיקודיות למפקד חטיבת יהודה, לקצין הקשר של חטיבת יהודה ולמפקד גדוד 51 בגולני. כמו כן יבוטל מינויו של מפקד פלוגה ג' בגדוד 51, והוא לא יקודם לתפקיד פיקודי בתפקידו הבא, סגן מפקד הפלוגה והרס"פ יועמדו לדין משמעתי, ולבסוף, הלוחמים המעורבים בקטטה יועמדו לדין משמעתי בפני מפקדיהם.

התחקיר ומסקנותיו הוצגו אמש לרמטכ"ל הרצי הלוי, שסיכם את התחקיר והבהיר כי מדובר באירוע חמור וקיצוני במהלכו התקיימה התנהלות אלימה, במעורבות מפקדים וחיילים.

"צה"ל מפעיל כוח רב כדי להגן על מדינת ישראל, אין שום מקום לפעולה אלימה בתוכנו", נמסר. עוד צויין כי "לאורך האירוע התקיימו מספר הזדמנויות בהן היה בכוחה של הפעלת שיקול הדעת ואחריות מצד המפקדים, למנוע את המשך האלימות. משלא נקטו בהתערבות מסוג זה, כשלו המפקדים המעורבים כישלון ערכי חמור".
ישן 03-02-2023, 20:00
צלמית המשתמש של dsho
  dsho dsho אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.09

תזכורת אירונית לגבי הרצי הלוי שעכשיו כרמטכ"ל צריך לבקר התנהלות של אחרים בשערי בסיס:

https://www.mako.co.il/pzm-magazine...1e01d671027.htm
6 ביוני 2021
בלעדי: פרטים חדשים על התקרית החריגה של אלוף הרצי הלוי בבסיס חצרים.
לידי mako הגיעו עדויות שנגבו מהחיילים המעורבים ולא נכנסו לתחקיר הסופי של חיל האוויר ומהן עולה כי התנהלותו לכאורה של הלוי, אלוף פיקוד דרום וסגן הרמטכ"ל המיועד, חמורה מכפי שדווח. בנוסף עולות שאלות בדבר אופי התחקיר שערך מפקד הבסיס לאחר האירוע.
כפי שדווח, האלוף הלוי הגיע לבסיס חצרים כדי לטוס משם לתרגיל ברמת הגולן. הרכב שלו הגיע לשער החיצוני של הבסיס הסמוך למוזיאון חיל האוויר, שם על פי הנוהל, לא בודקים אישורי כניסה אלא רק תעודות מזהות. מדובר בביקור שתואם מראש ולאלוף הלוי הייתה תעודה מזהה, אך לשני קצינים נוספים שהיו עמו ברכב לא הייתה תעודה ועל כן החיילת בשער סירבה לאפשר את כניסת הרכב. בשלב זה, על פי הדיווח, האלוף הלוי אמר לחיילת: "מה אני צריך לעשות כדי להיכנס? את רוצה שאתפשט?". לאחר דין ודברים בין החיילת לאלוף, צוות האבטחה במקום החליט להפעיל נוהל חדירה הכולל נעילה של כל השערים והקפצת כיתת כוננות. על פי הדיווחים בכלי התקשורת, בשלב זה הלוי התקשר לחמ"ל ולבסוף הצליח להיכנס לבסיס.
כעת מתברר, מפרטים בלעדיים שהגיעו לידי mako, כי על פי עדויות החיילים, בניגוד למה שפורסם - האלוף הלוי לא התקשר לחמ"ל, אלא התפרץ לכאורה בכוח לביתן האבטחה וניסה ללחוץ על הכפתור שפותח את השער. מעדויות החיילים בתחקיר, המאבטחים היו מבוהלים, שאלו אותו למעשיו והאלוף ענה להם "אני נכנס".
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:48

הדף נוצר ב 0.22 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר